“區內抵食”

LA Restaurant & Dessert Bar
香港排名第7,635 (共15,454家餐廳)
價位: US$6 - US$39
2021年6月8日

區內抵食二人餐

LA Restaurant & Dessert Bar
地址: 旺角通菜街25號地舖
電話: 26380198

二人餐必點,$300都唔洗,包括了豐富的食物,超值又好食

$279 set 要左燒春雞伴薯菜,燒雞通常都是岩要大啖肉又唔想食高脂肪架人,白雞就算食多都唔會長胖。而燒春雞皮烤成黃金色,沒有不好吃的理由。

香草欖油蜆肉意粉仲加了洋蔥同菇,橄欖油加香草沾在意粉上,唔會有油膩感,反而令意粉多了粉爽滑彈性,啜入口仲嚐到香草 味

天氣太熱,甜品同沙律中要了Caesar salad ,唔食加熱的有助降溫。

Drink , soup 及飲品都包在套餐中,兩個人食到飽飽

在pizza 及curry 薄餅都有,留下一次黎再食。呢間抵食cafe 風,是個不要錯過的地方。

造訪日期: 2021年5月
感謝 elaine20326
2021年5月18日 透過行動裝置

同朋友係旺角行街,肚仔餓了,食市林立,見門面幾靚,最終決定選這間「LA restaurant & Dessert Bar」,地方挺大,裝潢唔錯,播既歌都幾好聽,唔大聲,啱傾偈。

二人餐 $278
凱撒沙律
幾大碟,沙律醬好夠,菜新鮮,加埋麵包粒食好正

蒜蓉多士
多士香脆,配蕃茄檸檬汁好夾

三文魚蘑菇忌廉湯
唔太杰,正合我意,味道ok。

紐西蘭西冷配燒肉汁
7成熟,熟的程度剛剛好,沒有血水,牛肉大件又淋身,好啱食

松露野菌意大利飯
飯煮得夠淋身又creamy ,松露野菌味道好夠,正!

LA Mojito (另加$15)
朋友選這個原因話因為覺得清新又夠fresh ,味道係檸檬加香茅味,佢話like

Melon Green (另加$15)
蜜瓜粒好甜,蜜瓜沙冰正

造訪日期: 2021年4月
感謝 foodie_happyshare
2020年1月21日 透過行動裝置

朋友介紹下相約於旺角晚飯,此餐廳隱藏於女人街內,地鐵站出口很容易找到,室內地方尚可,食物賣相不錯,消費不高。

造訪日期: 2020年1月
感謝 cappit2014
2019年7月26日 透過行動裝置

|| 食主打既意大利飯好了 ||

前排見到有朋友食呢間新餐廳,跟下風繼續努力試新嘢,夜晚七點幾黎到座無虛席,八點左右門口直情係有人龍
▪️ 脆炸軟殼蟹意大利飯(7/10)88 (Dinner)
原來晚餐係包餐包,微暖邊位帶脆,仲要有陣陣香草味,加上牛油幾有驚喜是日餐湯係羅宋湯,都係有野菜、蕃茄粒 ,唔算好濃身但係都酸酸地開胃既脆炸軟殼蟹都唔錯,放到最尾先食依然脆身,入面啖啖肉,至於飯底亦有另一特色,話係用左蟹膏,入口會有少少鹹加沙沙地既口感,不過尾段可能會覺得單調同埋膩仲試左朋友既松露野菌意大利飯,食左一啖已經係好香濃既松露野菌味,感覺比起我既更為出色而另一個朋友話佢既香草欖油大蜆意粉帶有腥味較一般,睇黎整體都係意大利飯會比較有質素
▪️ 蜜桃梳打(6/10) +10 (Dinner) / 32
個餐包埋野飲既,我加錢要左杯特飲,不過係罐頭蜜桃水加梳打水既味,底下係罐頭蜜桃,陣味偏向人工唔太討好
▪️ 蘋果金寶配雪糕(6/10)58
最後加單叫甜品,等左都好一段時間先上加上肉桂既大蘋果粒同埋提子乾熱呼呼,不過所謂既金寶就得面頭嗰少少既碎,唔太係平時鋪滿金黃香脆嗰種,有種好似齋食蘋果雪梨燉湯湯渣既感覺,唔係我地杯茶5/10雪糕就正正常常7/10
整體評分(6.5/10)

LA Restaurant & Dessert Bar (旺角)
地址:旺角通菜街25號地舖 (旺角站E2出口)
營業時間:
星期一至日 12:00-22:30
#FoodieTWY旺角
#FoodieTWY香港
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃貨 #相機食先 #一路食一路post

造訪日期: 2019年7月
感謝 foodietwy

去過LA Restaurant & Dessert Bar嗎? 請分享你的經驗!