“多口味選擇😋”
Wingman的評論

Wingman
Eatigo
使用外送服務
香港排名第16 (共14,733家餐廳)
價位: US$13 - US$52
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
2020年12月15日 透過行動裝置

靜靜很喜歡是雞翼的,吃過這家的口味之後,靜靜就很喜歡了。雖然晚市暫時禁堂食,但決定買外賣回家吃才行。就算放涼了,在焗爐輕輕加熱吃味道也不錯。

加辣水牛城巴馬臣蒜蓉芝士 HKD$69,這個是隱藏口味,這個版本的味道較辣一點,喜歡辣的吃這個就對了。因為辣味相對地突出,味道不咸但很香口惹味。

泰式甜辣醬 HKD$69,這個口味是常見的味道,靜靜也很喜歡吃的。甜甜的雞翼散發著微微的辣味,既惹味又好吃,這個口味較大眾化,就算吃不到辣也沒有問題。

蜜糖芥末 HKD$69,這個口味與外面吃的是不同,店家自灑上蜜糖,另有薑片和芥末拌著來吃。薑的辣度不會很辣,這個組合挻特別,味道也不錯

造訪日期: 2020年12月
1  感謝 CHINGCHINGJAIII

2020年12月14日

一起叫雞⋯翼然後係Netflix and Chill!大家諗到d咩?唔好亂諗啊! 我係講緊我去咗一間叫wingman 號餐廳專食雞翼,帶大家黎睇睇

門口都幾港式藝術feel

入面有近年好興嘅霓虹燈可以打卡

疫情關係我就黎叫外賣拎走嘅 叫咗個叫Netflix and chill 嘅餐!佢係可以揀3種口味同一個小食嘅

燈燈燈燈.....走啦走啦

可惜係 薯條到屋企就「林」哂 真係時間問題 但好香同味道都幾正我叫咗黑松路薯條 以下炸大家嘅係3種雞翼嘅口味: Cali style (巴馬臣芝士蒜蓉味),Mongolian bbq (蒙古燒烤味)同 Hoisin Glazed(黑芝麻海鮮蜂蜜味)

個人最鐘意係蒙古BBQ味因為有好重嘅孜然香肉好嫩而且幾入味

巴馬臣芝士味 好多芝士碎不過如果有埋芝士醬會更正

黑芝麻海鮮蜂蜜味甜甜地咁幾得意 又有咬口因為芝麻脆口不過唔太食到海鮮味! 特色餐廳推薦一下

感謝 Leung P
2020年12月14日

屋企附近有一間雞翼專門店 因疫情關係已經沒有出街食飯了。今天很想吃雞翼,就在這裏外賣一些回家吧。店內的環境很酒吧feel ,除了吃雞翼之外 也是飲酒談天的好地方。 店員很親切為我介紹了一些特別味道的雞, 新加坡辣蟹味十分特別我點了一客。 另外再點了一些適合小朋友吃的口味,巴馬芝士蒜蓉味, 另外再點了一客甜薯條。
回到家後, 小朋友已急不及待的吃著甜薯薯條了, 薯條吃得多,甜薯條也是第一次吃他們十分喜歡。 外脆內軟不用點醬汁也很美味。 醬汁好像是千島醬加辣椒仔的特製醬料,適合喜歡刺激的人。 芝士蒜蓉味雞翼~ 雞翼十分juicy, 蒜蓉味突出芝士味濃郁。 同樣地新加坡辣蟹味 的雞翼外脆肉汁仍保持著, 辣辣的 醬汁令人十分回味。 疫情過後 一定要再到這裏堂食happy hour一番。

感謝 Kikilalaki
2020年12月14日 透過行動裝置

原來雞翼都有咁多變化,唔同既配味就有唔同既感覺。今次買左外賣番屋企,估唔到依家無影響口感,仲夠脆。

蜂蜜芥末味係我最愛,少少甜中帶辣既感覺,相當刺激,雞翼表面痴住蜂蜜芥末醬,少少脆好食,呢個味基本上中伏機會唔大,但要整得好食都難嫁,蜂蜜同芥末要平衡,其中一方大過勁都會搶左味。

鹹蛋黃包住雞翼,味道夠香濃,仲有沙沙的口感。

炸蓮藕切到非常薄,食落口感非常香脆,用來送啤酒應該幾夾。

雞翼款式好多,有啲味仲好特別,下次有機會都會想試埋其他味。

感謝 KikiNg1800
2020年12月11日 透過行動裝置

今日lunch去左中環食雞女朋感覺約左一大班朋友食飯,我車完佢去之後就係附近搵間餐廳食飯啦有間主打雞翼既餐廳Wingman,全店都係食雞翼,味道層出不窮,夠哂有趣味。我望左一陣叫左一款口味雞翼,再加點一個小食。我叫左Cali style wings (garlic cheese),再叫左Roasted miso eggplant。雞翼好香脆好入味,鋪左芝士碎,芝味好濃郁,雞翼好嫩滑juicy茄子燒到好多汁,味道咸香濃厚。

感謝 Heisfoodiary

去過Wingman嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣