“現場音樂任你聽,西冷伴隨美樂聲”

Amplifier Restaurant
訂位
線上訂購
香港排名第5,818 (共13,928家餐廳)
2019年9月14日 透過行動裝置

餐廳:Amplifier Restaurant (大圍)
地址:大圍積福街72號地下D號舖

Amplifier Restaurant係一間主打高質西式食物同live music嘅餐廳,每逢星期五六日晚都會有live music聽,其實有時候食飯除咗真係有性價比高嘅野食之外,更希望嘅係有一個舒適嘅環境,同埋令人感覺享受嘅音樂,畢竟平時香港人嘅生活已經咁忙碌,食飯真係我地少有可以休息享受嘅時間

作為一個中大人,去沙田、大埔同大圍食嘢係基本,之前亦都有介紹過幾間大圍嘅餐廳,而今日返完學就去咗大圍積福街呢間西餐廳食晏

炭燒美國西冷扒(9oz)配脆炸薯條 $118
點左個7成熟足9oz嘅炭燒美國西冷扒,一黎到真係omg口水狂流炭燒過嘅西冷扒色澤吸引,眼睇都已經望到係充滿肉汁嘅,切開後肉汁同血水慢慢滲出,外圍熟而中心少少生令西冷扒肉質鮮美多汁又軟腍,經炭燒後仲有陣陣炭燒香添,蘸埋燒肉汁更加係畫龍點睛,令西冷扒更為惹味,食完已經夠哂飽肚

最後仲加咗$20叫咗個是日甜品,而今日嘅是日甜品係木糠布甸,仲記得以前第一次學整甜品嘅時候就係整木糠布甸,整就真係好容易,但係整得好而且整得好食又係另一回事,當中所用嘅材料比例、淡忌廉同煉奶嘅配搭、用手/機器攪勻食材嘅心思同掌握等都缺一不可,所以千祈唔好睇小每一份甜品、食物背後所付出嘅心思同時間

造訪日期: 2019年9月
感謝 hinsonfoodhk
2019年7月1日

假期來吃下午茶, 週末有烤肉套餐, 點了美國牛肉眼, 另加$8點了椰子牛奶咖啡. 牛肉眼肉味不錯, 但有點老韌, 配菜味道不錯, 咖啡香濃! 假日下午人不多, 有家庭客人, 大家都很自律, 可以靜靜的享受下午茶呢!

造訪日期: 2019年7月
感謝 lamtyagnes
2019年5月30日

薄餅由意大利籍的廚師即叫即製,餅底是傳統的薄批,批底薄而脆的,只鋪上茄醬、芝士、橄欖、香草和新鮮的火箭菜,吃時可用刀叉切成一片片,又或直接捲起來吃~!

造訪日期: 2019年1月
感謝 Tedtran119

去過Amplifier Restaurant嗎? 請分享你的經驗!