“Go Dutch”
Go Dutch Cafe的評論

Go Dutch Cafe
使用外送服務
香港排名第122 (共653家咖啡和茶)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2021年6月7日 透過行動裝置

同個friend約旺角食飯,想揾間坐得耐啲嘅樓上cafe,就去咗登打士廣場嘅Go Dutch Cafe

主食有飯、意粉,亦有小食、薯條、沙律、甜品,飲品有好多款。另外仲可以揀 2人套餐

芝士肉醬意粉 ($85) 面頭鋪滿芝士,都做到少少拉絲嘅效果;熱蘋果紅茶 ($40,跟餐唔需要加錢):另外仲有好多種飲品,可以加錢轉

整體食物唔錯,出餐速度快,最驚嗰啲等十世都唔出餐嘅cafe;唔算太嘈雜,座位都闊落,可以坐得耐傾吓偈

Go Dutch Cafe (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場10樓全層

造訪日期: 2021年6月
感謝 Ramy T

2020年11月22日 透過行動裝置

今天又是自己一個吃飯,看完電影後,買了外賣回家吃~

這棟大廈有不同類型的餐廳,看到這間餐廳的價錢合理,而且好像不錯啊所以就選了這間~

這間餐廳的食物拿回家後還是熱的熱呼呼的~好吃好吃

金沙大蝦咸蛋意粉
餐牌上面寫着這個是新的菜式就選了這個~這個的鹹蛋黃碎超多!而且挺大粒的!一打開盒子,就傳來濃濃的鹹蛋黃味而且醬汁也是有咸蛋黃味道的醬啊超級棒蝦也有很多隻,每隻都好大啊☺️

美式煙肉芝士薯條
份量超級多!而且新鮮即時炸起,超級香脆夾雜着淡淡芝士醬芝士醬滲透每一條薯條吃下去還有滿滿的煙肉粒好吃好吃

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
金沙大蝦咸蛋意粉$128
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
美式煙肉芝士薯條$52

Go Dutch Cafe (旺角)
旺角登打士街43H號登打士廣場10樓

造訪日期: 2020年11月
3  感謝 small_baba
2020年10月26日 透過行動裝置

疫情底下想係旺角搵嘢食,安全啲決定去樓上café食
入到去座位闊落又有隔板,感覺食得安心好多。
叫左個2人餐非常抵食,有小食,2個主菜,2個甜品,加錢仲可以叫特飲。
小食叫左芝士煙肉焗薯條,份量唔細芝士仲拉到絲,如果焗燶啲香啲仲正。
黑松露軟殼蟹意粉
炸軟殼蟹大大隻好吸睛,唔只得個樣仲炸得香脆,蟹身仲啖啖肉。黑松露忌廉汁落得超重手,每啖都食到黑松露味。
德國咸豬手
抵食之選,豬手大大份仲有薯角,2個人都食唔晒。豬皮食到濃濃蜜糖香,廚師應該掃左好多蜜糖去燒,正正中和返豬手咸味。
甜品叫左Tiramisu,朱古力味重,鍾意朱古力就啱晒。仲有榛子朱古力窩夫,焗得外脆內軟,側邊仲配埋忌廉同oreo碎多重享受。
嘢飲叫左椰子沙冰同熱情乳酸果沙冰,椰子沙冰上面加左忌廉味道勁香濃勁椰子,熱情果沙冰成座冰柱勁誇張,味道酸may may

造訪日期: 2020年10月
感謝 saidor-ball
2020年4月22日

樓上cafe依間都算闊落,座位舒適環境寧靜,私人空間十足,坐幾耐都得,二人套餐 $368 貼地,當中菜式選擇多,食物質素唔錯,來傾計食飯最好不過。

芝士煙肉黑松露焗大蘑菇
厚肉的大蘑菇食落軟淋淋有汁好有菇味,釀左邪惡的芝士加煙肉碎吊一吊鹹香,無敵配搭非常好味。

特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉
意粉幼身份量唔少食極都仲有,口感煙韌,香濃的龍蝦汁意粉好掛汁好美味,少許豆苗帶來清香草青味,帶子細細粒勝在夠多粒,淋淋地唔錯,加了蟹柳絲撈埋意粉多左份口感,整體味道唔錯。

自家製黑松露燒春雞配薯蓉
燒春雞即叫即整,等左好耐但都值得,熱辣辣食落又幾好味。原隻雞好大隻,薯蓉兩球份量多食唔晒。雞皮香口入晒味好正,雞肉質嫩油脂焗走晒,食完唔會滿口油膩。

玫瑰果茶
好大壺感覺好抵飲,味道淡淡的微微的芳香,加了蜜糖較易入口。

荷蘭旗
色水好靚,藍柑桔加乳酸,酸酸甜甜清新開胃,睇得又飲得。

比利時窩夫
窩夫分左兩份,沾左朱古力醬及士多啤梨醬,外脆內軟,簡簡單單的甜品。

造訪日期: 2020年2月
感謝 cargolam
2020年3月26日

想要HEA又想開餐,呢類樓上CAFE絶對可以滿足到要求,呢間地點方便,一開LIFT門就到

店內中間位置有盞特式波燈,枱上放滿各地自由行書,鍾意嘅可以拎本黎睇! 不停播住KPOP歌,今晚就聽到幾首GD歌.....YEAH!!

見到呢個二人套餐好似幾唔錯咁,唔諗咁多啦,就佢啦...............

自選小食一款,呢客黃金鷄翼,一客有6隻,隻隻飽滿

燒好嘅鷄翼淋上惹味咸蛋黃醬汁,滿足味蕾,不禁一隻接一隻

主菜有兩客,咁就黎個意粉先啦 : 特濃龍蝦汁帶子蟹肉意粉,賣相絶不馬虎,兼且份量足夠二人分享

帶子細細粒但幾軟熟; 蟹肉就變成左蟹柳,每條意粉都浸淫於濃味龍蝦汁中,意粉有口感,唯醬汁份量少返一D會好D!

另一客為自家製黑松露燒春鷄配薯蓉,呢款要等待多點時間,好彩可以食住碟意粉先

話係春鷄但其實體積都絶唔係春鷄級數,仲有兩大球薯蓉,務求要你食飽D咁喎.....哈哈!

鷄皮下無咩脂肪,燒至皮香肉滑,切開後仲見到D肉汁流出黎,鷄肉用香料醃製過,黑松露味就唔太食出,但以燒鷄黎講係好味道嘅!

套餐包兩杯$40嘅飲品,多出就補差額,飲品選擇都幾多,唯獨咖啡深得我心,呢杯榛子朱古力咖啡,拉上精緻花紋,入口綿滑又有香甜朱古力咖啡味道,水準唔錯!

幾款甜品中,選擇榛子朱古力比利時窩夫,襯晒杯咖啡 (HEE...HEE....),碟上仲用朱古力醬畫上得意兔仔,提升可愛指數

即叫即整嘅比利時窩夫,上面唧上榛子朱古力醬,再有一球忌廉,除左靚之外,邪惡度升級; 窩夫入口脆身,配上香滑忌廉,份量岩岩好!

呢份二人套餐份量足夠,埋單人均計都係二百蚊,CP值唔低!

造訪日期: 2020年3月
感謝 gingerszeto

去過Go Dutch Cafe嗎? 請分享你的經驗!