“滿足大份的牛奶冰😋”
Meet Fresh的評論

Meet Fresh
香港排名第213 (共682家甜點)

近排經常睇旅遊節目,越睇越想去旅行...特別想去台灣夜市和食甜品。所以係銅鑼灣食完晚餐,就同朋友過黎食期待已久的鮮芋仙
——————————
招牌鮮草沙冰 $45
這個鮮草沙冰份量比想像中多,有芋圓、仙草和黑糖沙冰。淋上花奶後,賣相和味道更上一層樓!
芋圓很煙韌QQ,仙草滑溜清新☺️沙冰打得夠碎,還有很香黑糖味~ 整體甜度剛好,食完不會太滯,花奶亦令所有配料更香滑 個人認為兩個人share食都夠晒
布丁Q麻糬牛奶冰 $52
這個一定要食,但最好兩至三人share 因為是超級大碗,未食先興奮
牛奶冰不會太甜,配上杏仁及雞蛋布丁,還有小芋圓、Q麻糬及冬瓜凍,口感各異,非常豐富~
最喜歡Q麻糬,共8塊,煙韌不黏牙!黑白二味中更愛黑糖味,夠曬濃香!

造訪日期: 2020年7月
感謝 haru d

2020年3月20日

芋圓4號 - 芋頭、紅豆、珍珠 揀咗熱食外賣,芋圓嘅芋味唔算重,煙韌有咬口,反而地瓜圓好香、味濃,仲有兩大件芋頭,粉香鬆化,芋味濃厚。最鍾意佢個紅豆湯底甜度適中,微微起沙,好吃、好吃!份量好足,兩人share食就啱啱好

呢度標榜招牌全手工製造芋圓,用料天然、新鮮,不添加色素、香精與防腐劑;

網上資料介紹「芋圓、鮮草汁和冬瓜茶等配料從台灣做好後,再急凍運到港店。芋圓煮好後只放一小時,用不完要全掉,確保出品全部煙韌好咬!」

冰芋圓系列︰基底為刨冰
熱芋圓系列︰湯底為紅豆湯

造訪日期: 2020年2月
感謝 jy0v0
2019年12月17日 透過行動裝置

外賣紅豆麻糬湯及小芋圓奶茶走甜。奶茶即席由煲熱紅茶再加奶精,所以等得特別耐,芋圓在熱飲內太"林" 沒口感。紅豆湯真材實料,不是太甜,但又是小芋圓沒口感。

造訪日期: 2019年12月
感謝 KaKaKaFly
2019年12月13日 透過行動裝置

鮮芋仙中最鍾意既甜品就係嘅<布丁Q麻薯牛奶冰 >,沒有之一❤️。
布丁Q麻薯牛奶冰 ($52)
牛奶冰材料豐富,成碟大到可以當一餐正餐食,有雪糕球、雞蛋布丁、杏仁布丁、小芋圓、Q麻薯、冬瓜凍、牛奶冰,甜品上面有黑糖醬,Q麻薯是最值得稱讚,質地軟身得來又煙煙靭靭,整個甜品都很有咬口。
因為太大份嘅關係,每次都會同男朋友share,兩個人食就岩岩好,平均每人都只係26蚊,仲要試到好多唔同材餸,真係超級抵食!

造訪日期: 2019年11月
感謝 Ashleyyy_H
2019年12月3日 透過行動裝置

開咗半年依然人來人往,招牌仙草沙冰有齊仙草沙冰芋圓地瓜圓,上層夠煙un下層夠透心涼,冰仲要有黑糖味亦唔會過甜。芋頭牛奶求超大碟,足足有六大舊芋頭好香芋味,但我就覺得個牛幼冰甜咗少少。

造訪日期: 2019年12月
感謝 poonchiulam

去過Meet Fresh嗎? 請分享你的經驗!