“抵食意粉”

香港排名第7,358 (共13,784家餐廳)

豬師奶同朋友係荃灣食晚餐,8咪半衣個商場開左好多餐廳都未試晒,今日就揀左衣間手作意粉。衣度非常多選擇,除左常見既蕃茄醬,白汁之外,仲有明太子,肉醬,蒜蓉等等,一定有你既心水。

豬師奶揀左蟹棒蕃茄忌廉意粉,見到張相成隻蟹係度,以為係menu先整到咁靚,點知尼到果陣真係有個蟹蓋,非常驚喜,雖然蟹蓋冇肉既,但賣相100分,而且叫既時候已經知係蟹棒完全冇期望落差

個蕃茄忌廉做得好好,甜甜地好重蕃茄味,手作意粉好有質感,掛汁力強,好彈牙,有咬口,好高質,又大碗

造訪日期: 2020年4月
感謝 foodcravershk
2019年11月23日

菠菜煙三文魚忌廉意粉手作意粉較扁身,跟平常的口感不一樣,彈牙有嚼勁,更有麵粉香!餡料份量算充足,忌廉香滑,味道不錯☺️

造訪日期: 2019年8月
感謝 hohoyincalvin
2019年8月31日

1. 唔使等位,幾時黎都有
2. 平心而論,呢間野食既份量,比開鋪時的確係大份左,新開時就真係成份貓糧咁細
3. 意粉質感其實幾好,滑溜煙韌

彈:
1. 黎呢間食,要識點菜,基本上白汁係伏,紅汁好啲,素野又穩陣過肉野,好似今次點左白汁本菇煙肉,就唉一聲,白汁係一啲味都無
2. 坐得真心唔舒服,設計師係跟足《食神》原則去做檯櫈,逼狹兼唔舒服

不過又咁講,呢個場揀得落既餐廳真心係少,呢間叫好啲架

造訪日期: 2019年5月
感謝 Chi Keung Y
2019年4月27日

以自家製手拉意粉為口號,果然名不虛傳,意炒很彈牙,吃得出來的好材料.
自家製,全部即叫即做,上菜要等一下,可以接受,味道不錯.

造訪日期: 2019年4月
感謝 sonlsonl

查看過Kuru Kuru Homemade Fresh Pasta的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Kuru Kuru Homemade Fresh Pasta嗎? 請分享你的經驗!