“熊仔處處水準依然”
Cafe Med的評論

Cafe Med
訂位
香港排名第6,434 (共13,988家餐廳)
2020年7月1日

上年來過覺得幾好味,今次帶亞媽來据下扒。餐廳以熊仔為主題,熊公仔處處,小朋友望見實好開心,好合適一家大細來食。環境確實唔錯非常闊落,仲可望到人溜冰。價錢經濟上年至今無加過價,水準依舊好味。

蘑菇忌廉湯配蒜蓉包 (跟餐)
忌廉湯味濃郁,滑溜好飲。

白酒忌廉煮藍青口 $68
廿隻藍青口份量勁多,食極都仲有幾抵食,個汁偏重白酒味好香但就無咁奶油,作為小食前菜都唔錯。

軟殼蟹牛肝菌意粉$95
軟殼蟹炸得香脆,意粉份量唔少好飽肚,味道好夠,每啖都咬到彈牙菇菌,好足料下。

鐵板肉眼扒 $148
粗薯條外脆內軟口感味道極佳,配料鮮艷栗米粒、蕃茄、露筍、洋蔥皆見。主角肉眼扒厚切有十六安士相當大份,七成熟肉質軟腍,肉汁豐富,淋左黑椒汁非常惹味。

紅豆POP-POP +$18
不一樣的紅豆冰,飲到爆谷焦糖味,味道非常特別,甜美可口。

熱情玫瑰
有玫瑰花香,淡淡的熱情果味,適合少甜朋友選擇。

自家制心太軟
心太軟層次分明,外層微脆內軟,劏開朱古力漿流出甜度適中,水準不俗,作飯後甜品非常滿足。

玫瑰法式燉蛋白 $25
燉蛋面有層焦糖脆面,蛋白不算好滑,清清地的甜品。

造訪日期: 2020年6月
1  感謝 cargolam

2020年6月5日 透過行動裝置

男朋友在九龍灣附近上班
由於他常常要被逼OT的關係,今日特登為他準備了一個驚喜
接他收工,兼且book咗間好有趣嘅餐廳
係熊仔主題餐廳
成間餐廳都係熊仔,好適合打卡
啱晒用嚟慶祝我哋嘅每月記念日❤️

去到現場先發現,原來佢嘅座位可以望到成個溜冰場
而且仲可以望到出去MegaBox外面嘅景色
呢個位置無敵
店舖嘅熊仔真係超級可愛
小朋友見到真係會尖叫,我呢啲港女見到都不停打卡

我到嘅時間係5:30左右
仲趕得切叫下午茶,非常之抵食此刻覺得自己好精明
我order咗芝士煙三文魚吐司$50
因為喜歡芝士,所以必點
烤美國安格斯漢堡半炸薯條$78
安格斯漢堡冇得頂!上到嚟嘅時候熱辣辣,牛肉夠牛味而且彈牙!

跟餐+10幾蚊可以轉特飲
薔薇之戀(熱飲)$28玫瑰花柚子茶
呢個超級推介,玫瑰花養顏,而且茶味濃郁!
草子莓莓 (凍飲)$28士多啤梨橙汁,唔算太甜呢!

甜品
烤棉花糖吐司$44
簡直係邪惡代表,將一粒粒大棉花糖燒香
有少少焦趣嘅感覺
玫瑰法式燉蛋$28,趁熱食!
自家製生日版心太軟$48,呢個真係整得好靚

最想講嘅喺呢度老闆好好傾
雖然我暫時未有小朋友,但係見到呢度有好多得意嘅公仔同埋playground
小朋友有得玩有得食 一定好開心

由於好近我公司
我諗我聽日都會再嚟食㗎啦哈哈!

造訪日期: 2020年6月
1  感謝 loouuiissa
2019年4月16日

平時多數都去九樓,剛好都很多人,看到有介紹這裡就來試一次,絕對是親子友善的餐廳.
有兒童座椅,服務員很友善,食物味道不錯.

造訪日期: 2019年4月
感謝 sonlsonl
2019年4月10日

據説,餐廳是新開的。網絡上很多人都稱贊!門口說兩點半後,還七折呢!
我當然來凑一下熱鬧。選了西冷牛排、配沙拉。沙拉的菜挺清爽的。很快牛排送來了,并且附上茄汁一瓶。但是沒有吃牛排的刀!我入座後,侍應生也沒有給我水。我等了一會兒,該有反應的都沒有反應。還好,在我視綫範圍内,我看見刀。凡事親自動手,豐衣足食,是至理名言!
牛排很薄,可以拿來炒牛河或者煮湯通粉,味道可以接受。最好味是薯條,剛炸好!沒有沾上那些醬汁會更好。最後,還有咖啡或茶。
結賬了,不夠200元要付現金。那麽我就掏出五十七元結賬離開。
網絡上有超過100個稱贊的食評,我估摸到時那些族群的意見。説真的,帶著孩子的小家庭,來這裏也是個划算的地方,他們有玩具角落、閲讀角落,很多熊熊毛公仔。你懂的。

造訪日期: 2019年4月
感謝 yan nar w

去過Cafe Med嗎? 請分享你的經驗!