“簡單的幸福❤️ 台灣的味道🐮🍜💫”
四季良晨的評論

四季良晨
使用外送服務
香港排名第2 (共219家小吃)
價位: US$7 - US$13
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
2021年6月9日 透過行動裝置

Taiwanese Style Beef Noodles
最喜歡的生活,是每當早上睜開眼睛☀️,
你和陽光都在,陪你渡過每個四季良晨。

l[紅燒牛筋三寶麵]l $69
l[麻辣牛肚米線]l $52
l[滷水豆腐 & 涼拌黑醋茄子]l $15
l[台南手工餡餅 (2件)]l $28
l[紫薯薏米黑糖冰仙草]l $35
l[仙氣火龍果茶]l $27
l[芝士奶蓋阿華田]l $25

台式味道,是你想念嗎❓ 今次來個牛之精選 & 麻辣牛之選:牛筋三寶 炆煮入味,是個貪心之選;麻辣牛肚帶麻香辣。當中加配既小吃:滷水豆腐 & 黑醋茄子 都是我的菜喔。其中手工餡餅 煎香脆充滿肉餡又多汁,必點。

最後來個香甜濃郁黑糖冰:爽滑仙草凍 (紫薯、薏米、綠豆、仙草、黑糖冰沙),飯後來一碗 爽。
×××[四季良晨 -Cafe Mikoo]×××
©將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖

造訪日期: 2021年6月
感謝 Wincyholic

2021年6月4日 透過行動裝置

突然想食台灣野就近近地係新都城食四季良辰 午市價錢都好合理($50-$60幾)主菜+小食+飲品

酥炸排骨滷肉飯配上湯浸時菜 $64
滷肉飯比其他餐廳既大碗 半肥瘦好正味道都好夠 排骨炸得好香口✨好好食 配埋個芥末醬好夾 個菜用上湯浸都好入味 清清地唔錯

腱心牛肉麵(蕃茄濃湯+$4) $63
中意蕃茄既話一定要試好濃既蕃茄湯 有少少杰身添 個麵吸哂啲湯牛肉好大件 都幾厚身

台南手工餡餅$28
好大件✨外皮煎得好脆 咬開都有肉汁 餡料就有啲似平時食開既白菜豬肉餃

蕃茄濃湯水餃$28
蕃茄湯好正 水餃咬開好多湯汁不過略嫌個皮厚左dd

鐵觀音珍珠鮮奶茶$24
鐵觀音係成個茶包放入去 茶味都好出 不過想食珍珠既時候就會有少少唔方便

芝士奶蓋白桃烏龍茶 $28
奶蓋咸咸地 烏龍茶又清清地 所以飲落一啲都唔滯

感謝 NorthStar38767843883
2021年5月27日 透過行動裝置

佛誕假期,約左朋友去將軍澳散下心,傾下心事,咁岩呢排大家都有好多工作上嘅煩惱。行到攰攰地,咁岩見到四季良晨呢間台灣餐廳,於是決定入去坐一陣,食個lunch,繼續慢慢吹水。 間餐飯係以台灣一d電影做裝飾,如等一個人咖啡,特別有台灣嘅人文風味。 我無食早餐,所以呢個鐘數特別肚餓。一唔覺意就叫左好多野食。
紅燒牛筋三寶麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肚牛筋都好入味,牛肉麵彈牙

三盛牛肉麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️
牛肉湯好香濃,牛肉都牛丸都好好食

仙氣火龍果茶 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

+台灣菜
+台式特飲
+台灣麵食

overall/環境/ 服務:
+ 餐廳裝潢以木系色調為主,仲有個書櫃咁嘅設計,好文青
+ 價錢合理又抵食,好多街坊同學生排隊,要預時間等位
+ 先入座再去收銀櫃檯落單俾錢

‼️芝士醬酥排骨吐司 $28

抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 麵包偏厚身,但十分鬆脆,舊肉好嫩滑加上芝士同沙律醬,酸酸甜甜好開胃
✅ 呢個價錢來講好抵食,超級大份而且質素好好

‼️鹽酥雞扒麵 $59
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 台灣麵麵質較粗配上紅燒湯底,好有台灣嘅風味,麵量足夠,味道濃郁入味。
✅ 鹽酥雞排份量頗多,而且好香脆嫩滑多汁,炸粉偏硬,如果鍾意呢種嘅就不妨試試。

‼️手工芝士蛋餅(火腿) $40
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 手工芝士蛋餅會配埋地瓜薯條一齊上,餅皮厚度適中,正常發揮
✅ 地瓜薯條係粗切嘅,重蕃薯味,感覺唔會油膩

‼️椒鹽花枝丸 $26 三粒
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ 花枝丸大大粒,外皮炸得超級香脆
✅ 可以食到一粒粒嘅魷魚,炸皮唔厚好足料!

‼️芝士奶蓋抹茶 $28
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅芝士奶蓋味道濃 仲要比咗好大層 份量十足 無論就咁食層奶蓋定係撈埋一齊飲都好好飲
✅ 大大杯飲落好消暑 最啱近排呢啲大熱天時 食完飲一杯真係非常滿足

‼️日式紅豆抹茶 $26
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
✅紅豆同抹茶不嬲都係絕配,點食都係覺得好夾
✅紅豆粒粒分明,咬落好有口感,甜得黎又唔會太膩

將軍澳貿業路8號新都城中心2期UG樓UG051F號舖
Shop UG051F, UG/F, MCP Central, 8 Mau Yip Road, Tseung Kwan O

⏰星期一至日
07:30 - 21:00

☎️ 電話號碼 34228388

喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵

感謝 teatea0901
2021年5月26日 透過行動裝置

寶琳第一次去,原來有個大型商場,樣樣齊備,食肆選擇多,逛街購物中心點。
友人搬了去寶琳己一段時間,今日去探佢,順便一齊食下午茶,去了呢間餐廳,又平又好食。

下午茶餐好抵喎!幾十元左右。
我點了蕃茄滷水雞翼米缐,故不到湯底濃香,茄味特顯。
雞翼夠入味,肉質軟腍。

追加$15可享有兩款小食。
牛肉湯蘿蔔好味啊!蘿蔔吸盡牛肉湯精華,滋味!

另一款是滷水豆腐,一粒粒,一口份量。不錯!

台灣烤香腸是我最鍾意食的,香腸表層甜甜地,肉味香濃。

夏日水漾鮮果茶一定係夏日炎炎的清涼飲品。有多款水果,味道清甜,消暑!!

造訪日期: 2021年5月
1  感謝 Polly C

去過四季良晨嗎? 請分享你的經驗!