“四季良晨”
四季良晨的評論

四季良晨
使用外送服務
香港排名第5 (共219家小吃)
價位: US$7 - US$13
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
4 週前評論 透過行動裝置

< 四季良晨 > 寶琳
前幾日同啊媽辦完年貨就去咗食台灣野兩點食都等咗差唔多十分鐘 真係好多人食

滷水豬手飯定食 $68
滷水豬手有五大舊 份量夠多 而且唔會得好少肉 滷水好入味 豬手好重骨膠原 啊媽都話唔錯 定食有上湯浸時菜同白飯 食完好飽

煲仔塔香三杯雞定食 $73
三杯雞件正常大細 雞件有十幾件 肉質唔嚡 都幾入味洋蔥同九層塔令到雞件更惹味 送飯食一流

鹽酥花枝丸 (3粒) $26
花枝丸大大粒 炸粉好薄 香氣十足 入面有好多花枝粒 完全冇食麵粉嘅感覺 係我食過最足料嘅花枝丸

煎餃子配桂花雞翼 $28
另外見到下午茶餐好抵食 就叫咗煎餃子配桂花雞翼 每款各兩件 煎餃子可以點醋 餃子皮脆入面好多饀 咬落仲有肉汁 唔錯❣️桂花雞翼好大隻 金黃香脆 好想食多幾隻 桂花蜜甜甜地 同雞翼幾夾

芝士奶蓋白桃烏龍茶 $23
芝士奶蓋好厚 奶味重過芝士味 白桃烏龍幾濃

☕️ 熱生薑地瓜茶 $19
呢個啊媽話幾好飲 好重薑味 入面仲有蕃薯 係飲得嘅蕃薯糖水

感謝 blissfulfoodiary

呢排成日做外賣妹,發現外賣員唔易做。之前食過寶琳呢間四季良晨有好多台灣美食。屋企有煲飯,所以我主要叫小食。

酥炸排骨滷肉飯 ($59)
有成碗排骨份量都唔少!啲排骨同雞拎到返去仲有少少脆,用氣炸鍋整返熱就更好味。滷肉飯味道適中,唔會太咸。

鹽酥雞排 ($38)
呢個都好大份!應該有一整塊,同我塊面一樣咁大。啲肉質唔錯、唔鞋。

381煎餃子($28/4)
店員話呢隻餃子好多人叫,所以我又試下。

鹽酥花枝丸($26/3)
平身覺得廿幾蚊三蚊有啲貴,但原來佢好大粒!幾煙靭、好!

桂花雞翼 ($26/3)
係炸雞翼配上桂花汁,我之前都冇食過。甜甜地咸咸地幾過癮!

滷水雞翼 ($26/3)
冇乜特別嘅滷水雞翼,但係都幾好味。佢啲雞真係幾滑。

飲品
屋企啲細中意飲嘢,所以叫咗兩杯嘢飲。
阿華田芝士奶蓋 ($25)
我叫咗少冰少甜,阿華田唔使我介紹啦,個奶蓋唔錯,芝味無窮。本身我食完飯想飲唔見咗,原來係我細佬偷偷地拎咗入房飲曬!

黑糖珍珠鮮奶 ($29)
我叫咗熱嘅,好温暖。鮮奶味香濃,配搭黑糖一流,我真係未試過難飲嘅黑糖珍珠鮮奶。

感謝 catigerfoodie
4 週前評論 透過行動裝置

今日放學經過寶琳新都城,屋企人話唔想煮晚飯但係而家又有六點禁堂食‍♀️就打算買外賣返屋企~見到呢間台灣餐廳感覺幾正就嚟試吓~佢有唔同款式嘅台灣菜,價錢經濟又實惠唔錯

秘罈酸菜魚湯飯$68
係冬日限定嘅酸菜魚☺️辣辣地嘅酸菜魚,仲有好多娃娃菜,酸菜等等~好濃郁嘅湯底酸菜魚幾新鮮酸酸地,幾正

煲仔塔香三杯雞$52
好香好濃郁嘅三杯雞調味幾好送飯一流☺️三杯雞肉質幾滑食落啖啖肉

滷水雞翼五隻$42
雞翼大大隻滷水味幾濃☺️鹹鹹地,同樣好好送飯

台灣烤香腸$28
好鍾意食台灣腸佢切成一片片薄片,食落己有咬口

涼拌黑醋茄子$8
有三個大大嚿茄子平時好鍾意食茄子呢個茄子中間有啲肉碎醬料,配埋黑醋,酸酸地又鹹鹹地,好好味

黑糖珍珠鮮奶熱少甜$29
叫咗少甜,其實都仲係幾甜好濃嘅黑糖味☺️鮮奶味都幾濃郁珍珠咬落幾彈牙軟軟淋淋,唔錯

芝士奶蓋阿華田凍半甜少冰$25
好濃嘅阿華田味叫咗半甜,所以比黑糖珍珠鮮奶感覺冇咁甜~表面嘅芝士奶蓋幾香幾滑口感幾好☺️

餐廳職員嘅服務態度好好值得幫襯

感謝 ahomemadefoodie
2021年1月31日 透過行動裝置

寶琳依間「四季良晨」主打地道台式料理、特式小菜。

特盛秘罈酸菜魚,份量多,魚片滑嫩,味道鮮甜,內有大量酸菜、芽菜、辣椒,口感爽脆,湯底味道正宗,食落好惹味。

紅綠豆薏米黑糖冰仙草,冰仙草口感滑溜,配以黑糖食用,味道香甜,底部內有大量紅豆、綠豆、薏米,好足料。

涼拌貓耳朵,口感爽滑,味道酸辣,食落好入味。

手拍小黃瓜,小黃瓜充滿蒜蓉味道,食落好香口。

仙氣火龍果茶少甜少冰,採用鮮榨紅肉火龍果果汁製作,味道清甜,茶味濃厚。

黑糖珍珠鮮奶少甜少冰,黑糖味道濃郁,珍珠口感煙韌,鮮奶口感細滑,奶味醇厚。

造訪日期: 2021年1月
感謝 ohysf
2021年1月27日 透過行動裝置

四季良晨幾時去食都好抵所以我都外賣走
煲仔·塔香三杯雞定食雞件多,三杯味濃度適中仲有啲香葉洋蔥等配黑芝麻珍珠米
滷水蛋牛腩滷肉飯牛腩大嚿軟稔,仲有原隻切半滷水蛋娃娃菜同蘿蔔接住食啖滷肉飯正爆
海底椰無花果燉雞燉湯(2 客)用咗海底椰、無花果、燉雞蘿蔔、粟米超級足料養生補氣,促進消化
上湯浸時蔬(2 客)娃娃菜鮮甜
紫菜魚丸湯魚丸彈牙同紫菜湯好夾
滷水豆腐豆腐經長時間燉煮,滷得好入味
紫薯薏米黑糖仙草有紫薯、珍珠、椰果、仙草、黑糖冰香甜豐富
夏日冰漾鮮果茶果味同茶味兼備有檸檬、青檸士多啤梨藍莓西柚、火龍果
芝士奶蓋阿里山金萱芝士奶蓋鹹香軟滑阿里山金萱清香帶甜

造訪日期: 2021年1月
1  感謝 0907kinki

去過四季良晨嗎? 請分享你的經驗!