“抵食日本放題”

訂位
香港排名第2,297 (共13,988家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年6月28日 透過行動裝置

今晚預訂了旺角一間御滿屋,地方容易找非常近地鐵站。
環境:可能星期六超多人,令人感到很迫,人流不斷。
服務:人流多,員工應該勁忙,好多時候叫服務員拿東西,應了我們,轉頭又不記得,不過上菜速度快,這是值得一讚。
食物種類:種類很多,自助沙律吧、刺身、壽司、燒物、炸物、手卷、甜品⋯⋯等等,最後每人一杯Haagen-Dazs或Movenpick雪糕。

造訪日期: 2020年5月
感謝 moungmoung

2020年6月3日 透過行動裝置

放題有好多東西吃,你朋友的口味一覽無遺,原來朋友都可以這樣分類-
壽司刺身戰士朋友:屬於大部份人吧,刺身又新鮮又厚切,最重要可以任食唔嬲,識計數嘅朋友當然會狂食偏貴的刺身。不過有一類人只食三文魚,一次叫十幾塊好專一喎!壽司都好多人叫,花之戀最受歡迎,好彩米飯魚生多否則好易吃飽。
海鮮達人朋友:你女朋友有什麼海鮮他都會叫燒鰻魚、鯖魚、比目魚...... 還有燒海蝦、冷食蝦、沙律蜆、煮蜆、帆立貝、焗蠔、炸生蠔、天婦羅炸魚...... 即使同一樣材料有不同的煮法,他都會不厭煩地叫完又叫。好在海鮮都算新鮮,否則......
飲水飲湯獸:有情飲水飽,我這些朋友一定無情,又飲老火湯,又飲汽水、豆奶、啤酒、梅酒,仲要飲一杯即磨咖啡,又點了一碗瑤柱竹笙海皇羹,個胃裝到咁多水?
食肉獸:來到放題當然要食肉啖啖肉!最喜歡的是牛肉鐵板燒好香牛味而且不肥膩,芝麻雞翼好趣又有肉汁,還有黃牛粒羊架牛脷等等,應有盡有喎。
食極唔飽大食友:還有一些朋友以上什麼都吃,最後還吃得落甜品,吃了幾個蛋撻又叫了幾個燕窩燉蛋,一鍋燕窩海鮮粥都可以食得晒!真心要提名他參加大胃王比賽。
朋友各有人生百態,就正如放題食物款式多不勝數!

造訪日期: 2020年6月
感謝 mandycR6115FB
2020年2月14日 透過行動裝置

肚餓又諗唔到食乜,就食日式放題啦,旺角地鐵站E1出口一出就到,超級方便

入門口已經放咗啲自助式冷盤炸物等,好豐富
飲品好多選擇,有酒、汽水、茶,有隻粉啡色嘅罐裝濃可可好少見,一試難忘!

日式放題食物當然要乜都有,叫咗以下呢啲:

刺身:
甜蝦、大赤蝦、北寄貝、赤貝、帶子
擺盤精美,刺身都好新鮮,唔會有雪味

火灸壽司:
芝士蟹棒黃金燒、三文魚、鰻魚
蟹棒大大條連埋芝士食好有口感

卷物:
有芝味黃金蝦卷、香芒蟹肉加州卷、灸燒芝士三文魚卷、忌廉芝士鰻魚卷等
Kiwi我最鍾意食卷物,所以叫曬咁多款,食到好滿足

炸物:
芝麻雞翼、吉列蠔、多春魚等
芝麻雞翼冇得輸,肉質夠滑,吉列蠔都唔錯冇腥味

天婦羅:
虎蝦、蕃薯、秋葵
繼續係邪惡嘅炸嘢,比起啲炸物冇咁油膩,而且炸得夠薄脆

黃金芝士帆立貝:
唔算大粒有少少失望,但味道好唔錯

雞串、牛舌等:
雞串好嫩滑,牛舌重牛味有咬口

仲有叫咗牛肉鍋、蕃薯仔、蒲燒鰻魚等等不能盡錄,食到飽一飽

最後每人一杯雪糕,有Haagen-Dazs, Movenpick, Dreyers揀,正

造訪日期: 2020年2月
感謝 Littlekiwi888
2020年2月6日 透過行動裝置

哩日口痕痕又想食放題, 咁多間放題應該點揀?今次我又嚟左之前食過,覺得質素唔錯既御滿屋啦 佢既交通位置仲要非常方便,地鐵站一出就可到達啦
一如以往,我食放題既攻略 必定係食大量刺身 哩度事既刺身質素非常唔錯 最喜歡佢既甜蝦赤貝同埋帆立貝,十分新鮮食落亦都好鮮甜肥美 壽司方面,佢都有好多特色既壽司可以揀,而我個人就非常長情 都係揀左我最鍾意食既蟹籽壽司,仲拍左口好多舊添
而熟食方面,都非常多選擇 個人好喜歡 佢嘅串燒好似有鹽燒大蝦、牛舌串、湯烏冬等等,真係食到捧住個肚呀
另外,哩度既飲品都係任飲,特別有一部可以自選圖案既咖啡機,啲拉花都好靚㗎 出面亦都有自取既熟食區,仲有每人包一杯Movenpick/haagen dazs雪糕,夠哂滿足
御滿屋日本料理
旺角彌敦道655號胡社生行1樓

造訪日期: 2020年1月
感謝 foodie_anniechan
2020年1月18日

位於旺角站E1出口旁,一出就見到,十分方便。食物種類多,而且漏單情況不是太嚴重。出菜速度也很快,而且出邊熟食區的選擇也不少。最重要的是有熱清酒可以無限添飲。

造訪日期: 2020年1月
感謝 lo1111chung

查看過Superior Manya Japanese Restaurant的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Superior Manya Japanese Restaurant嗎? 請分享你的經驗!