“媽咪雞蛋仔,即點即造”

媽咪雞蛋仔(觀塘)
線上訂購
香港排名第79 (共264家麵包糕點)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
4 週前評論 透過行動裝置

獲選米芝蓮香港街頭小食店既媽咪雞蛋仔真係要食下先
我一向都好鐘意食雞蛋仔,而加仲有禁多選擇真係想每個味道食一底,我就食左一個甜同咸,即叫即制用心制作,大約等5分鐘左右就聞到好香既氣味。
兩底都一樣外脆內軟,有脆脆既外層內餡軟綿仲有蛋香氣味。
粒粒朱古力雞蛋仔(HK$25)!!
甜既我一定就食朱古力味既雞蛋仔,有香濃既朱古力,
朱古力粒呈半溶狀態呢個真係超愛吃。
鳳凰卷雞蛋仔(HK$34)
咸既有呢一款鳳凰卷,佢有紫菜肉鬆同芝麻餡料。
芒果梳打 (HK$23)
芒果味濃又味既梳打,入味甜甜的。
芒果沙冰 (HK$25)
熱熱既天氣飲杯芒果沙冰,沙冰口感佢地都幼滑芒果味道都幾甜。

媽咪雞蛋仔Mammy Pancake
觀塘通明街3號地下B號舖
1:00pm-11:00pm

#媽咪雞蛋仔 #粒粒朱古力 #鳳凰卷雞蛋仔
#foodie #foodiehk #yummyfood

造訪日期: 2020年5月
感謝 horuru

2020年2月24日

今次是藉着有優惠券所以前來幫襯,點了馬介休雞蛋仔,人不算太多但都要等上數分鐘,那來趁熱吃,可惜味道沒有想像中濃,只有淡淡的馬介休味,是有點失望的,畢竟愛吃重口味,下次還是點選鹹蛋黃雞蛋仔好了!

造訪日期: 2020年1月
感謝 patilai
2019年12月28日

事隔數月,再來品嚐米芝蓮街頭小食,今次點選了朱古力雞蛋仔,味道不錯,不會太甜和搶了雞蛋仔原有的味道,配搭檸檬水,吃了不用那麼滯。

造訪日期: 2019年12月
感謝 patilai
2019年12月27日 透過行動裝置

連鎖雞蛋仔和格仔餅專門店位於觀塘的分店,從港鐵站徒步前往若要五至十分鐘。店舖沒有座位,需要外帶。供應各種味道的雞蛋仔和格仔餅,如咖啡、綠茶、伯爵茶等,十分特別。

造訪日期: 2019年12月
感謝 TysonCat2018
2019年11月9日 透過行動裝置

這到的雞蛋仔不平,二十幾至三十幾蚊底,但好食,多種口味選擇。軟硬適中又鬆脆,係真材實料,不似其他的雞蛋仔

造訪日期: 2019年11月
感謝 SailoeW

去過媽咪雞蛋仔(觀塘)嗎? 請分享你的經驗!