“小朋友超愛嘅火車壽司”

Kokonoi Sushi Restaurant
使用外送服務
香港排名第3,427 (共15,532家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2021年3月30日 透過行動裝置

復活節假期將到,襯平日嚟行下「姨媽傢俬」,帶小朋友嚟Mega Box食佢最愛嘅火車壽司。

最愛食「枝豆」頭盆叫返碟食下先。

下午茶時段有「雜錦壽司盛」乜都有d, 加埋拉麵份量好足夠
「鹿兒島醬燒豬軟骨」配埋蜜瓜味波子汽水,係完美嘅配搭。

必點「鹽燒雞翼」小朋友至愛

「日本牡丹蝦刺身」果然人氣No.1, 大大隻好甜美,食得出好新鮮

餐廳環境乾淨衛生,坐得好舒適呀。今餐大滿足,埋單嗰陣,店員仲有個公仔送比小朋友添,又食又拎...小朋友嚷著星期日爸爸放假要帶埋佢再嚟食

造訪日期: 2021年3月
感謝 lovercreamy

2021年1月9日 透過行動裝置

My Sushi Time Hello Mega Box
朋友係九龍灣返工,呢日黎到Mega Box 想食日本野,正正食lunch 時間,當然要搵埋朋友吃個飯,順便聚聚舊、聊聊天、逛逛街喔。
l[三文魚刺身盛]l $54
l[雜錦刺身丼定食]l $62
l[三文魚腩壽司]l $20
l[火炙三文魚腩壽司]l $22
l[火炙芝士鰻魚壽司]l $27
l[火炙鹽燒鵝肝壽司]l $56
l[炭燒味醂雞泡魚干]l $32
l[燒芝士餃子雞翼]l $32
剛好下午茶時段,有丼食 & 刺身盛,當然要試試。套餐很划算呢,一客套餐 已經有主食、沙律、麵豉湯。而壽司方面,本人偏愛吃火炙壽司,半溶口感 加上那份魚油脂香 & 鵝肝獨特香味,很吸引,款款我都鐘意。而小食方面,雞泡魚干 很有咬勁,愈食愈滋味,配上Sake 佐酒一流喔。
來Mega Box 都有日本野,同埋小朋友一齊黎食,送餐列車 設計,他們一定很喜歡呢。
×××[九井壽司 -Kokonoi Sushi Restaurant]×××
©九龍灣宏照道38號Megabox 9樓25號舖

造訪日期: 2021年1月
2  感謝 Wincyholic
2021年1月8日 透過行動裝置

黎呢間餐廳既主要原因係佢好適合帶小朋友去,一入門口已經見到小朋友紀念品選購區,離開時每個小朋友都可以揀一份禮物。真係好有心

自家泡菜叉燒烏冬$62
呢個烏冬簡直係未食午餐人既恩物,夠大碗,泡菜酸酸辣辣非常開胃,湯底濃郁,烏冬份量好足,叉燒都夠大份,非常美味。

兒童餐(太陽號)$48
呢個簡直就係兒童恩物,小火車一黎到小朋友已經好興奮,造型可愛,終於治到平時唔愛主動食飯既小魔鬼。

燒鯖魚$38
$38蚊一條魚真係超抵,魚肉無乜骨,所以好放心俾小朋友自己夾,醬汁做到好開胃,整體食落超正。小朋友同我都鐘意。

總結:如果一家人黎megabox一定要試試呢間,員工服務又好,咁次體驗真心正!

造訪日期: 2021年1月
2  感謝 cherry_cc186
2020年10月4日 透過行動裝置

鹿兒島豬軟骨烏冬$68:湯底真係一流,有濃郁豬骨湯味,烏冬有咬口,值得一讚係鹿兒島豬軟骨軟綿綿,豬肉味特濃而且帶點豬肉筋,食落有點膠質添。

特價八爪魚、特價螺肉:餐廳有限時優惠,呢兩款前菜都係$8碟,非常抵食!

燒雞泡魚乾$38:雞泡魚乾算大件,非常香脆可口,配合日式沙律醬和少許七味粉,令雞泡魚乾更香。

鰻魚手卷$22:呢度手卷算大件,鰻魚有兩大塊,配合一些青瓜絲中和魚味,恰到好處!

值得一讚係餐廳免費送小朋友小禮物,另外還有圖書和一些玩具擺放任小孩進餐時閱讀或打發時間。
特別嘅係餐廳用屏幕點餐,每點四樣食物便有一次抽獎機會,這次好幸運中獎了,小禮物係益力多一支,小孩喜愛!

造訪日期: 2020年1月
感謝 Kyliechau
2020年6月16日 透過行動裝置

近排午餐都以食日本菜為主, 因為天氣太熱又唔想食熱辣辣的飯餸。 今次到九龍灣megabox9樓的九井壽司, 最喜歡這裏的高速線, 送餐很快捷, 小朋友一定好鍾意。 平時晚上多數來吃壽司或刺身, 今次試下這裏的定食和丼,鮮帶子海膽迷你丼$78、 午餐三文魚海膽丼定食$88、 味噌湯$12。

鮮帶子海膽迷你丼~ 這個份量適合女士們, 細細的一碗, 帶子鮮甜, 海膽入口即溶。

三文魚海膽丼定食~定食有沙律和味噌湯, 三文魚啖啖肉好肥美, 海膽送飯實在太正。

味噌湯~ 每次吃完刺身之後, 都很想飲返一碗味噌湯暖暖胃。

九井壽司的價錢平民化, 刺身的質素也不錯, 最喜歡電腦版落單️和高速列車送餐, 完全不用人手,方便又快捷。

九井壽司
地址: 九龍灣宏照道38號Megabox 9樓25號舖

造訪日期: 2020年6月
感謝 Victoriay_eatwithvic

去過Kokonoi Sushi Restaurant嗎? 請分享你的經驗!