“食物種類繁多”
Deluxe King的評論

Deluxe King
香港排名第12,677 (共13,988家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
5 週前評論 透過行動裝置

好耐冇同放題之友去食放題, 心情難免有點興奮。

呢度係旺角樓上店, 座位闊落,相對走廊空間有點狹窄。

可能因為太耐冇食,感覺上自己有少少大鄉里,因為發現種類多咗好多,又可能因為食得早,兩小時任飲任食未計加一都唔洗$200。

除咗刺身壽司 平時食開嘅日式食物,呢度仲有火鍋、西式食物、泰國菜等,種類繁多。

另外, 見到寫每位加$38就可以換半打生蠔,但本住一個價錢任食嘅心態就冇去問侍應詳情。

黑松露系列壽司味道吸引,刺身額外增添一份黑松露油香。

日本火鍋選了壽喜燒火鍋湯底,湯底超濃郁,本身鍋底十分多配料,抱住淺嚐心態就未必須要追加配料。

超多雪糕雪條款式選擇,大部分都係韓國牌子,有驚喜。

因為太飽喇,西式同泰式食物就未有機會品嘗。

造訪日期: 2020年7月
1  感謝 Jess I

2020年6月15日 透過行動裝置

這個星期日晚上,预訂了枱。

到達時人数並不多,坐下不久,餐廳经理已經幫我們點了放題選单內毫無特別的天婦羅、壽司、焗……,每一種送來的食物份量太多,我們未能暢快地品嚐其他。不吃畢送來的食物,又感浪費。

這食物味道較差,每位放題价錢又貴,因此並不推薦。但其員工服務則尚可。

造訪日期: 2020年6月
感謝 gojjgogo422
2019年7月19日

兆萬中心真是放題集中地,極上帝王水產係其中一間質素高的放題。餐廳坐位寬敞,服務員友善,而且食物選擇多,又新鮮,正。

造訪日期: 2019年6月
感謝 Emchem
2019年6月18日 透過行動裝置

餐廳:極上帝王水產 (旺角)
地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心9樓

五月嘅時候向大家介紹過兆萬中心8樓嘅神戶屋,而今次去嘅放題餐廳係9樓嘅極上帝王水產,兩間放題餐廳,背後係有啲關係同淵源,原來呢兩間放題餐廳都係嚟自同一個集團,只不過老闆唔同,員工亦會按需要喺不同樓層幫手

唔好以為兩間放題餐廳同一個集團,食嘅嘢就係一模一樣,原來兩間放題餐廳各有千秋,8樓特色係日韓食品,而9樓特色就係泰式同西式食物

磯燒松葉蟹蓋
充滿蟹膏嘅蟹蓋燒香,加上蟹子同日式醋飯,每一啖都滲透住蟹味嘅濃郁,蔥花亦為蟹蓋加上蔥香,令鮮香味更突出,岩岩即燒完就食,真係無得彈

炭燒日式A5和牛
同蟹蓋一樣都係可以自己玩自己燒,放上炭爐每邊燒大約一分鐘,加上海鹽,令和牛唔再單調,反而帶有一陣一陣嘅鹹香鮮味,肉質嫩口,少少脂肪令和牛更香更好味

焦糖燒菠蘿
平時嘅冰菠蘿或者普通燒菠蘿就食得多,估唔到焦糖燒菠蘿可以令平平無奇嘅菠蘿變得咁好食,唔單止菠蘿香甜,經焦糖燒過後令菠蘿增添左脆脆嘅焦糖香,層次分明,當甜品食一流

辣酒煮螺
辣味螺亦係我比較鍾意嘅其中一款食物,麻辣香佈滿每一舊菇同螺,唔單止覆蓋左螺肉嘅腥,亦都令螺肉變得惹味十足,鍾意螺嘅朋友仔係時候出動喇

接近20張紙嘅食物比你選擇,除左以上講嘅食物,生蠔同海膽亦都係推介之選,仲有芝士漢堡扒同蒲汁鰻魚、雞軟骨都值得一試,咁多好野食,千其唔可以錯過

造訪日期: 2019年6月
感謝 hinsonfoodhk
2019年3月2日

到上星期六先約齊吃叔仔一家和前嫂嫂吃開年飯,最方便是吃放題可以各選所愛,不過放題店我都吃過八、九成!見到這間極上帝王水產未試過那就選它吧!

飲品在雪櫃自己隨意選擇,最開心竟然有我想飲的Sparkling Water,車爸爸則選了OJ橙汁,而家個樣變到真係好似Facebook啲照騙一樣,真係阿媽都唔認得啊!

甫坐下侍應即送上和牛壽喜燒一客,大家都吃到樣都衰埋!皆因牛肉鞋到冇朋友!!

接着點了一些刺身內有三文魚、北寄貝、象拔蚌、虎蝦刺身、榮螺片、赤貝、北海道帶子、珍寶赤蝦、甜蝦、鮑片、及希靈魚刺身等!而較為出色的我覺得是三文魚及鮑片刺身,其他的都尚算新鮮。

接下來的壽司我反而覺得質素唔錯!尤其是火炙壽司更為出色。

這個可愛的帝王藍鯨拖羅蓉杯,賣相真的甚為搞笑味道就算了吧!

另外還有生蝦刺身汁醬都做得很像樣,生蝦亦夠爽口這個其實已算幾好味。

點了三份蒲燒鰻魚用小小的錫紙兜載着感覺有點小家!味道亦沒甚驚喜!其實唔腥已經好幸運!

而這個黃金燒日本廣島生蠔,真係細隻到差一點看不到它!

永遠在放題最好食的芝麻雞翼,這兒竟然炸得不香不脆亦好失望啊!

另外點選一些天婦羅有海老、溫室南瓜、溫室BB蘆筍天婦羅,不過真係冇想過溫室BB天婦羅真係幼到牙籤那樣哈哈哈!

全晚我覺得最好味反而是這個避風塘香辣炒大蝦,蝦肉夠新鮮而且香辣惹味,不過唔知點解有些連蝦殼有些淨蝦肉??

還有泰式炒豬頸肉和牛油粟米看來後者受歡迎啲喎!

我們還點上麻辣煮花螺和日式豉椒炒蜆,麻辣煮花螺我就明白,個點解會係日式豉椒炒蜆嘅?其實好明顯似白酒煮蜆來!

這個黑椒炒雜菌亦都係好受歡迎,調味不俗又香又滑要Encore呢!

最後當然要來一些飽肚的食物,從來食放題我最喜歡必定是日本水蟹粥,可惜這味也弄得十分麻麻真的令人十分失望!

最後當然少不了一張大合照啦!平時各有各忙真係一年先相聚一次,光陰似箭小姪女都已讀大學了!真好期待下一次的羅家聚餐啊!

造訪日期: 2019年2月
感謝 maggiemV9544SJ

去過Deluxe King嗎? 請分享你的經驗!