“全新限定飲品-酷黑莓桑”
喜茶的評論

喜茶
香港排名第99 (共246家小吃)
2022年6月13日 透過行動裝置

行過k11見喜茶推出咗新聯乘,搵黎潮流教父藤原浩fragment design,以黑色同閃電為主題整咗杯全新限定飲品-酷黑莓桑($29),當然要捧場。用咗手剝桑葚果肉加埋新鮮士多啤梨肉,入口味道酸酸甜甜,莓味香濃,消暑解渴,岩哂呢個咁熱嘅夏天。個杯都好特別,由藤原浩設計,全黑色超有質感,襯埋個黑色杯套同紙袋,夠哂型格。另外仲叫咗杯多肉芒芒甘露($38),濃郁椰漿加埋芒果同紅柚肉,香甜清新。

除咗飲品,仲有一系列聯乘週邊,好似係隨行杯($599)同多功能藝術杯($899),7月3日開始發售呀。每日前5名買2杯或以上酷黑莓桑仲可以拎到Black Heytea 爆炸頭徽章一個添。

喜茶 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-G33號舖

@heyteahkmacau #heyteahkmacau

造訪日期: 2022年6月
感謝 delish_hk

2022年6月11日 透過行動裝置

喜茶 (K11購物藝術館) (尖沙咀)
✨尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G32-G33號舖
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
疫情初期位於香港嘅喜茶分店結業得七七八八,當時心諗香港就會少咗一間只是那個做得真係Number1嘅店舖。。。想不到原來而家喜茶喺尖沙咀同埋銅鑼灣仲有分店老實講我都係今日行過先知道

-酷黑莓桑 $29
新野‼️終於出咗黑色杯好鬼型。我由佢透明杯開始幫襯到佢而家轉咗銀色杯再轉黑色杯黑化左粉粉紅紅嘅莓桑,手剝桑葚果肉再配埋士多啤梨 酸酸甜甜,解膩又開胃

喜茶x藤原浩「BLACK HEYTEA」限定周邊
茶渣靈感隨行杯套裝 $599 (限量200套)
茶渣靈感多功能藝術杯套裝 $899 (限量100套)
⚡️外層採用咗可降解茶渣熱壓工藝塑造而成❣️
喜茶希望透過循環利用可降解嘅方式支持環保♻️

7月3號開賣 K11 ART MALL/時代廣場限量發售
6月1-7月31日,每日頭五名到店購買兩杯或以上酷黑莓桑嘅顧客仲可以好似我咁可以一個爆炸頭徽章
為咗響應環保,飲品杯同埋保溫袋我已經拎咗返屋企進行二次利用

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以

造訪日期: 2022年6月
21  感謝 gladysfoodie
2021年12月17日 透過行動裝置

聖誕節到啦! 喜茶HEYTEA的全新聖誕限定特飲「雪山莓莓凍」登場啦! 大大粒的新鮮草莓,配上自製無香精士多啤梨啫喱、新鮮士多啤梨果茸和沙冰,濃香香甜的草莓味衝擊味蕾呀,非常好喝~

而招牌之一的「芝芝芒芒」,就不用我多說了吧。微鹹的芝士奶蓋,配上當季超甜芒果和綠妍茶底,口感層次豐富,也很不錯呀~

現在喜茶與BETTY BOOP有聯乘活動! 除了會有限定的杯套、提卡和紙袋,即日至12月26日的逢星期六和日,每天前50名購雪山莓莓凍的顧客,會收到由Boop-Oop-a-Doop送出的小驚喜哦~

造訪日期: 2021年12月
感謝 Foodieyanyannn
2019年10月22日

平時都飲開芝芝系列既我,覺得喜茶芝士非常讚。今次試下佢既雪糕,雪糕都係芝士底,非常好味。推介:Oreo只是雪糕!

造訪日期: 2019年10月
2  感謝 ayt227
2019年9月22日 透過行動裝置

自問是台式飲品及茶控,所以遍地開花的茶飲店深得我心。試過很多家的芝士奶蓋,喜茶的奶蓋絕對數一數二。奶蓋味道濃淡全屬個人喜好,但好的奶蓋必須發打均勻,放到茶上不應有顆粒沉底。喜茶就做到這一點。而且喜茶的茶底香,配奶蓋不覺膩,所以人龍店其來有自。

美中不足香港店價錢比內地略貴,可能因為香港租金高昂緣故。但自助落單和到取提醒是現代人恩物,節省了不少在場等候時間。

造訪日期: 2019年9月
2  感謝 watersquare

查看過喜茶的旅客也查看過

去過喜茶嗎? 請分享你的經驗!