“。快樂打邊爐。”

快樂小羊火鍋餐廳
使用外送服務
香港排名第1,908 (共15,114家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2019年8月20日

最近同事口頭間又有一間新餐廳好火熱,人人試完評價都好,所以我也事不宜遲,約了為食三友來個Table for four。

快樂小羊有三層樓高坐位寬闊,裝條也花心思。雖然主打食羊,但其實打邊爐的配料都有提供,選擇豐富。我們點了羊羊大拼盤,包克圖牛羊涮。

點了同事說必食的招牌的烤羊排、烤羊串!真心推薦!因為大大塊好嫩身,皮脆肉嫩。

鍋底雙拼,黑松露羊肉丸彈牙爽口,入口滲出陣陣羊油香,加上松露味配襯,不能錯過!

牛肉和羊肉色澤鮮明,脂肉平均,入口有油香也有肉香!點了油條,細細條,單食咸咸地,點湯食就稔身又吸湯,幾得意!

硬豆腐大大件,有蜂巢口感!飲品方面基本酒水和汔水都有,而且有提供沙冰,幾特別的。

打完邊爐最後仲點了楊枝甘露、桂花杞子糕和椰汁糕作甜品,舒舒火氣。三者質素也不錯,楊枝甘露亦足料,大家食完好滿足。

造訪日期: 2019年7月
感謝 Junericee

2019年6月27日

令我覺得出奇的是,嘩~咁正嘅~有海鮮食,而且價錢好親民喔,整返份極品牛肉拼盤同羊肉加半打鮑魚開下胃先啦~!仲有烤羊架同羊肉串,好過返深圳食呀!

訂的樓上雅座~環境真係唔錯,4人桌有咁寬敞算好好了! 餐飯如果叫多D海鮮應該更加冇得頂~~朋友點左兩個湯底,睇落好似好辣咁!原來係蕃茄湯同藥饍清湯!都幾夠味,食完又唔覺得口渴,另外,我好推介薯粉,打邊爐唔可以少得咁Q陣嘅佢~索哂D湯超入味!牛肉真係好好食,薄薄地,就算OVERCOOK左D都唔UN, 好夠肉味~

感謝 muimuiamy
2019年6月25日

今日一家大細去旺角打邊爐食小羊。 一間喺旺角鬧市之中嘅快樂小羊,一啲都唔難搵! 大大個招牌,燈光火著一睇就知道係實力派食肆!

門口地方清潔整齊,有派頭!

打邊爐最重要係乜?除咗個爐之外,就係食物嘅衛生。 每次都係睇下個爐底就知道間舖頭有幾注重衛生嘅情況

好!開始進入正題,新鮮翠綠嘅蔬菜彷彿仲好似喺田嘢入邊剛剛摘過來的!

羊肉片牛肉片,塊塊一絲不苟。 放上枱嗰種感覺,簡直係霸氣滿瀉。 將唔同種類嘅牛肉做成一個拼盤再放喺 乾冰上面。單單係 視覺上面嘅衝擊 已經夠攞十分滿分!

擺放到 好似玫瑰花一樣嘅羊肉片 。真係靚到唔捨得食。

好上半場先叫住咁多先。 檯面上面放林林種種嘅牛肉羊肉,新鮮蔬菜等等。 好肚餓呀!

下半場,新鮮嘅鮑魚 + 美味嘅火鍋 教人不懂抵抗!

白灼蝦,雖然係一個好簡單嘅菜式。但係係快樂小羊手中就變成一個美麗的藝術品!

感謝 hkkingkong
2019年6月19日 透過行動裝置

樓高三層氣派十足嘅火鍋店位於旺角鬧區
夜晚幾乎座無虛席
而且抽風做得非常好 完全唔覺有油煙味

成雙鍋 $118

湯底分別可以選擇清湯、酸辣、麻辣或番茄湯等等
選擇非常之咁多

風味十足 羊肉同孜然粉係絕配
而且羊肉夠羶 鍾意食樣嘅朋友一定唔可以錯過

感謝 tastentellhk
2019年5月22日 透過行動裝置

因為上次光顧有現金券派發,今次再與四位好友光顧。 今次叫了烤羊排同烤羊腿和串燒羊肉,我覺得烤羊排比較出色,有肉汁,而羊肉亦都算鮮嫩。至於羊腿呢就比較考過火,有啲鞋。

造訪日期: 2019年5月
感謝 garyc8524

去過快樂小羊火鍋餐廳嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣