“ 熱食多選擇”

梨滿園韓國料理
香港排名第2,637 (共15,450家餐廳)
周圍地區: 樂富
周圍地區: 樂富
2021年5月30日 透過行動裝置

餐廳位於樂富中心三樓,裝潢設計較新派,有卡位及小圓枱,卡位自成一角幾舒服。

可以食放題或set dinner,set dinner大約$60-$70,有前菜、主食及飯,晚上放題成人$188,有壽司、前菜、韓國菜式等。

帶子夠厚身,甜味鮮甜,海鮮類還有青口、海蝦,全部都有醃蒜蓉醬,加添了不少味道。

牛肉有五款,肉味濃郁,薄片容易燒不易韌,肥牛多雪花紋❄️。

豆腐辣湯上枱滾熱辣,豆腐滑,有金菇。

還有韓式傳統紫菜包飯,熟食都有好多款式揀。

雪糕有維記芋頭、雲呢拿味,食了兩碗作為這餐飯的結尾。

上菜的速度快及準,不會漏單。

造訪日期: 2021年5月
感謝 siuling1223

2020年11月27日 透過行動裝置

來到樂富逛街,順道回來光顧這家性價比極高的韓燒放題專門店

位置:在UNY超市扶手電梯上一層,比較易找
環境:店內裝修很韓式,座位比較多
服務:店員主動下單、收碟及換烤盤
食物:韓式食物都很正宗,味道不錯

前菜
有菠菜、豆芽、泡菜及雜果沙律,味道可以,可以任點

A+頂級牛類
由於我們眼闊肚窄,只集中點一些更高質的食物
頂級韓牛肩肉 - 很有牛味,帶點咬勁但肉汁鮮味
頂級韓牛板腱肉 - 非常滑及易入口,牛香同樣充足
頂級韓牛仔骨 - 最美味的一款,牛香之上還有嫩滑的口感

海鮮
燒海鮮當然要新鮮,點了青口、海蝦、帶子,看得出的新鮮,其中海蝦的鮮甜,令太太安歌了兩次呢

湯飯類
豬肉石頭鍋飯 - 非常香,很有正宗韓國餐廳水準,令人欲罷不能
豆腐辣湯 - 很足配料加上少辣,喝的很帶勁
韓式大醬湯 - 同樣足料,配搭黃豆的香味,十分正宗的韓式口味
炸醬麵 - 醬料很韓式,混合後的麵很入味

煎炸物
炸雞 - 高水準,炸的很脆,配上韓式辣醬很美味
煎餃子 - 自家制的餃子,豬肉及椰菜味道不足,餃子皮亦香脆
迷你海鮮煎餅 - 煎餅很香脆,搭上海鮮味道討好❤️
迷你泡菜煎餅 - 同樣香脆加上泡菜的辣香,很惹味

飲料及甜品
飲料 - 自取櫃內有各種主要的汽水任取,加錢可配韓國燒酒
雪糕 - 是盒裝的雪糕自己裝,味道像Dreyers

我跟太太實在無法一一試食,但以$188位的韓燒放題來說,實屬超值呢

造訪日期: 2020年11月
1  感謝 moshui
2020年6月10日

今天家住廣播道的閨蜜想吃韓式燒肉,她便提意過來樂富光顧這間燒肉店。皆因她以往也有光顧過,覺得它價格實惠,而且食物種類繁多,另外亦有做好防疫措施,入坐前需先量度體溫,對餐廳的整體感覺良好,所以今天帶同小妹再來品嚐。

餐廳的放題價格是每位 $188 不論大小,但因點餐紙未能及時更改,所以出現不同的價錢。這裡食物類型眾多,有炸物、湯飯、壽司、海鮮、小炒、雪糕、飲品以供選擇。

我們到達位置坐下時先有四碟小食送上桌,分別是泡菜、芽菜、 番薯苗以及南瓜,另外附有一碟西生菜,是用作包燒肉進食的。

煎炸物
我們點選了迷你海鮮煎餅、迷你泡菜煎餅以及炸魷魚,食物煎炸時間拿捏恰好,入口香脆惹味,而且不會過於油膩。

湯飯類
點選了雞肉石頭鍋飯、韓式大醬湯以及韓式炒粉絲,食材用料豐富,味道相配,入口鑊氣十足,惹味香口。

壽司刺身
壽司刺身類別選擇了韓式傳統紫菜包飯、三文魚刺身以及甜蝦壽司,食材均十分新鮮,入口味道鮮甜柔嫩。

A+頂級牛肉
牛肉主要是韓牛以及美國牛,分別點了頂級韓牛肩肉、頂級韓牛板腱肉、頂級韓牛牛仔骨、美國頂級安格斯一口牛粒以及美國頂級肥牛,牛肉油脂分布平均,入口肉味濃郁,嫩滑鮮美。

海鮮
海鮮類我們點選了海蝦、青口以及帶子,食材入口新鮮,海鮮肉質厚實肥美,味道鮮甜彈牙,爽滑鮮美。

肉類
肉類點了豬頸肉、金菇肥牛卷、牛脷以及黑豚豬腩,入口均肉味香濃,嫩滑可口,當中牛脷及黑豚豬腩味道更什是出色,牛脷入口細膩鮮香,而黑豚豬腩肥美柔軟,肉汁香甜,所以第二轉我們再次點選了牛脷和黑豚豬腩。

hite 啤酒 EXTRA COLD
飲品是任飲的,除了玻璃裝外,所以我額外加了 22 元點了啤酒,它的酒精濃度不高容易入喉,口感冰涼溫順,配搭放題是相當適合。

整體而言,環境舒適衛生,食物新鮮,製作出色,而且種類繁多,價錢亦經濟合理,是與朋友或家人吃放題的好地方。

造訪日期: 2020年5月
2  感謝 Christine C
2020年6月3日

任點任食1.5小時都係百幾蚊,仲諗? 入座啦............

二人坐卡位相當濶落,指定動作先送上幾款前菜及生菜

飲品有汽水免費任飲,酒類就另外收費

見到餐單寫住"頂級韓牛",當然要食左牛肉類先啦,就黎住呢客韓牛肩肉,韓牛板腱肉及牛脷,肉色靚仔,每樣切成薄片,方便易燒

牛肩肉跟傳統食法,加生蒜片及韓式辣醬,再用生菜包住,一啖放晒入口,食到鬆軟肉質及生菜嘅爽口感,一份點夠呀?!

而牛脷係薄切,好快就燒好,幾款調味醬中,點麻油鹽食可提升牛脷嘅味道!

肉類要黎多ROUND啦,今次有韓牛仔骨,黑豚腩肉及鷄肉

都話鍾意食D有脆感嘅食物,鷄腎當然入選,原隻切開幾份方便燒
點麻油鹽食,有咬口,正喎!

海鮮類只得4款選擇,都係大路之選,就試下海蝦及帶子啦,蝦隻份量有霸氣,燒完後蝦肉幾結實,帶少少咸香味道; 而帶子燒完就"瘦身"左,食多幾粒補返數!

多款熟食選擇,務求令個咀無停,呢客煎餃子,煎得外皮香脆,入口熱香,內裏饀料有粉絲同肉碎,味道相當唔錯

參考食評有咩推介,咁先唔會用錯QUOTA嘛,呢客海帶湯上枱時滾熱辣,有大量海帶,仲有蜆同肉碎,味道幾清甜,唔怪之得咁多人叫!

落單紙上寫有是日甜品及糖水供應,但我比較鍾情門口呢個雪糕柜,任食,食完燒物再食返D甜凍品,好岩數喎!

造訪日期: 2020年6月
2  感謝 gingerszeto
2020年1月29日

黎左樂富想食韓燒,就黎左呢間

$160有得任食算係幾抵

呢度既裝修感覺有d似舊中式餐館

黎到職員好快就送上前菜,點餐又會比意見我地,感覺幾親切

叫左炸醬麵,配左隻蛋,醬汁比得好夠,麵質夠腍

蛋卷落左好多蔬菜粒,中間有紫菜,健康又好味

餃子好飽滿,menu寫煎,但其實佢應該係炸唔係煎

D肉好多種類揀,唔會韌

佢仲配左生菜可以包黎食

D海鮮好新鮮,魷魚帶子都醃得好好食

仲有好多其他配料可燒,但真係太多試唔哂

甜品汽水都係任拎

總括黎講都幾高cp值,下次可以再試

造訪日期: 2020年1月
1  感謝 Krystal030

去過梨滿園韓國料理嗎? 請分享你的經驗!