“超大份量的一人肉肉餐! ”
牛魔的評論

牛魔
香港排名第586 (共15,454家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀

和牛牛五花
全天然豚肉五花薄切和厚切
鳥肶肉醬油
黑毛豬頸肉

老公說好久沒有大口大口吃肉了,
好想放肆一下,
我立馬想到牛魔

超喜歡這裡的前菜,
蔬菜沙律、中華沙律和面豉湯都超開胃~
中華沙律超好吃!!

我點的是「鳥豚特選三種盛」
包括有全天然豚肉五花薄切、鳥肶肉醬油、黑毛豬頸肉,
雞肉超嫩和新鮮,
完全沒有雪藏味。
豚肉五花薄切的油花分佈平均,
黑毛豬頸肉有嚼勁,
好好吃耶!

加入各式的醬料,
讓肉味馬上提升!

自助燒肉真的好開心
熱熱的用來佐飯超好吃~

夾著生菜來吃很清新,
也可以解油膩。

老公點的是「More肉盛」
裡面包括有A4和牛牛肩肉、和牛牛五花、全天然豚肉五花薄切和厚切、鳥肶肉醬油、黑毛豬頸肉。
A4和牛牛肩肉及和牛牛五花,
牛味濃郁,
老公大讚好滿足!

飲品超大杯!!!!!
邊吃燒肉邊喝著冰凍的飲料,
真的好邪惡好過癮!

造訪日期: 2021年6月
感謝 kanixlam

2021年5月24日

做一日孤獨的美食家
今日走兩場,先出尖沙咀食午餐
第一站先到好出名既單點燒肉專門店
牛魔 Yakiniku More
開左大約兩年,經歷左震盪既兩年仍企得住腳
相信好多食客支持先會有今日
今站先食個和牛午餐
店員會為食客講解牛肉的產地、部位、特質、適合選配的醬料及食法次序等等,給食客體驗到如何吃到最好肉質

午市套餐最便宜由$75起
我選了宮崎和牛咖哩漢堡餐 $125
一客 一人肉盛套餐 $168
包括了A4和牛,澳洲和牛牛五花,豚肉五花
黑毛豬頸肉,包前菜沙律,湯飯,份量十足

備料需時,先上湯飯沙律飲品
沙律配芝麻醬,一定好食,夠清新
麵豉湯略嫌淡味,飯身夠飽滿

配埋鹽,醬汁配搭肉食拼盤
仲有一客生菜夾肉食

份量豐富,每款肉各2片共12片
差不多應該有300克肉,絕對夠食,肉食怪岩曬

A4牛肩肉
肉質結實而富有彈性,美味多汁
燒至5成熟味道最佳
牛五花,油脂豐富,瘦肉脂肪比例平均
燒到兩邊焦香,油脂濃郁,最適合搭鹽食

豚肉五花肉 肉部分味道濃郁
油脂的鮮甜和肉的鮮味都很濃郁

切薄片的話五分熟。烤的時候,大火烤到油脂融化,立即入口滋味最棒

烤肉爐火力猛易控,好易燒出味美燒肉

宮崎和牛咖哩漢堡餐

日式漢堡扒加上咖哩汁用熱板上
食到尾都能保持溫度
用上宮崎和牛手打漢堡,仍然保持肉鮮味
仲加埋芝士食,有D似九州燒芝士個種食法
味豐濃郁,扒肉味濃重,咖哩醬汁更添風味
配飯食好滋味,兩球漢堡肉量足,食完超滿足
肉味濃仍有肉汁同油脂
**使用 #宮崎縣 產牛肉製作**

造訪日期: 2021年5月
1  感謝 alex lam 林
2021年4月28日

呢間餐廳嘅高質靚牛由日本、美國、澳洲等地進口,更提供A5同M9級數另外採用無煙燒烤爐,特別設有自助啤酒機
No.1大人氣Set ($750/ 二人前)
牛魔古法漬泡菜及前菜:包括中華沙律、韓國泡菜絲同涼伴芽菜,醒胃十足
豆腐沙拉配芝麻汁:生菜絲新鮮爽脆,配上嫩滑豆腐粒、松子仁同芝麻沙律汁,味道清新開胃
日本A4上等雪花和牛小排:油花呈大理石紋,肉質柔軟有嚼勁,牛味香濃
岩鹽日本A4和牛牛肩肉(粉紅鹽花):油花分佈最均勻,肉質軟嫩細緻,肉味同油香齊全
全天然豚肉五花腩(薄切跟生菜):五花腩肥瘦平均,燒過迫出油份後變得焦脆,油而不膩,一定要點韓式豆瓣醬
烏肶肉醬油:無骨雞腿肉用醬油醃過再燒更焦香,肉質嫩滑,皮下脂肪少
泡菜豚肉煎餅:煎餅口感外脆內軟,有少少煙韌。泡菜帶微微酸辣,夾集少量豬肉,點埋微酸嘅醋汁非常夾
黑松露肉碎炒飯(雞肉):炒飯加入雞肉粒、蔥花、甘荀粒、粟米、芝麻等配料,炒得乾爽唔油膩,粒粒分明。食落黑椒味濃,可惜黑松露醬太少
美國Prime醬油牛助骨($198)
牛肋骨用上特製醬油混入香梨同奇異果等水果醃製肉質鮮嫩軟腍,充滿肉汁,帶焦糖般嘅醬油甜味
厚切和牛牛脷($90/ 4片)
厚切牛脷心特別爽滑,咀嚼時有回彈嘅口感,牛味濃郁

造訪日期: 2021年4月
感謝 Quest09595597620
2021年3月11日 透過行動裝置

牛魔~牛魔~牛魔王⋯⋯

剛知道原來牛魔都有set lunch,就即同朋友一齊黎,兩個鍾意食肉嘅人,梗係要叫同一款,怕唔夠食

兩set~牛魔鐵板牛肉定食
套餐包括
醃芽菜、中華沙律、泡菜
沙律: 蕃茄、沙律菜、粟米
~前菜款款都凍冰冰,夠晒清爽,越食越開胃我仲refill左兩次添,沙律菜都好Flash,可惜呢款係冇得refill

鐵板牛肉
~起初都擔心牛肉放喺鐵板上太耐,好容易會太老,但係店家好細心,將牛肉整成五成熟,鐵板夠晒熱,上枱嘅時候仲出晒煙,想熟啲嘅,可以擺肉喺上面煎多幾下就得,我就好鍾意舖底嘅洋蔥,所以同啲牛一齊喺個鐵板上面,炒下炒下,吸收埋肉汁嘅鮮味添❤️
仲包埋白飯、麵豉湯

只係百幾蚊有呢個質素,午市真係好抵食

造訪日期: 2021年3月
感謝 enjoy_enjoying
2020年12月6日 透過行動裝置

牛魔 - 午市日式定食

牛魔相信大家都不陌生,是一間主打燒肉的餐廳,今日不食燒肉,試試午市的定食套餐!

牛魔鐵板牛肉定食
熱騰騰燒熱的鐵板盛著炒洋蔥,再放著份量多的牛肉片,牛肉片有甜甜的醬汁,牛味濃,油脂分布平均,配上芝麻和蔥花。

宮崎和牛咖喱漢堡定食
大大份的漢堡,有兩份相當抵食,漢堡口感紮實,又不會乾身,宮崎和牛牛味重,配上日式的甜甜咖喱汁,還有半溶化的芝士。

柚子蜂蜜茶、乳酸梳打特飲

造訪日期: 2020年12月
感謝 justforshan

去過牛魔嗎? 請分享你的經驗!