“地方擠迫感覺不良好食物還可以”

滿屋日本料理
香港排名第3,710 (共15,304家餐廳)
2021年4月10日 透過行動裝置

好耐冇食過放題,於是趁放假約朋友一齊去食,
入到餐廳職員安排我哋坐低,張兩人枱大概20×27寸左右大,我個人覺得呢張嘅size只係適合放一個套餐,看箸馬上沒了心機。
果然不出我所料,食物嚟到只係可以擺三兩碟,張枱已經滿了,之後來的食物都不知放在哪裏,唯有堆在一起,食得十分之狼狽。
雖然地方不是怎麼好,環境擠逼,但食物尚算新鮮鮮甜。出餐的速度也十分快,這是值得讚賞的。
尤其是花膠,又厚又大片而且很粘口好正,
其他食物和一般放題冇乜分別,
飲品選擇也十分之多。食到最後仲可以選擇每人一杯雪糕,總括嚟講不過不失。

造訪日期: 2021年4月
感謝 750,803

2020年8月5日 透過行動裝置

今晚朋友話帶我去食放題,去到原來就喺銅鑼灣即【滿屋】,又抵食又多款式,食咗一個半鐘頭。 地方有又大,人客有多,重要好滿座。

你可以用枱上嘅兩本 美食嘅點餐紙,去點選你想食嘅美食。

亦都可以行出去出面小食區:有多款日 式小食、仲有兩個好大嘅甜品櫃、有幾個飲品櫃、熱飲櫃,好多美食畀你選擇, 包你一定啱心水。

我哋比較肚餓,所以點都好多嘢食,包括:翅、 花膠、紫薯仔、菠蘿、壽司、 大量刺身、拉麵。。。

最重要係食雪糕,雪糕都有幾款選擇。正呀

造訪日期: 2020年8月
2  感謝 foodieysf
2020年6月24日 透過行動裝置

今晚同朋友去食放題,放題既好處係美食、甜品、飲品任你選擇,仲要好抵食

食放題當然唔少得叫刺身、壽司啦,又新鮮又厚身,仲鮮甜好味,包你食完一件又食一件。

大量既刺身:空運大目吞拿魚、劍魚腩、北海道角螺、北海道帶子刺身、大赤蝦、北寄貝、油金魚

壽司:火灸和牛壽司(必食)、火灸香蔥左口魚邊壽司、京蔥三文魚腩壽司、黑松露吞拿魚醬油漬壽司、黑松露赤蝦壽司、蟹膏皇帝蟹腳壽司、海苔帆立貝伴吞拿魚茸(推介)、海膽帆立貝、火山大爆發(新)、秘醬厚燒玉子壽司(推介)

美味小食:
御品鮑汁燴花膠~個鮑汁又濃,花膠仲又冧又滑,骨膠原又健康又好味
竹笙瑤柱蟹肉翅~香濃瑤柱味,好味到不得了
燕窩燉蛋~凍食既香滑燉蛋,啱哂女士
燒有機菠蘿~又甜又多汁
黃金燒帆立貝~燒到金黃色,大粒又鮮味
香辣蜜桃炒蝦球~又辣又甜,爽口蝦球
黑松露炒什菌

甜品:Haagen Dazs 比利是朱古力及Movenpick 士多啤梨

另外仲有自選區供你選擇:沙律、甜品、海鮮、自助飲品

@滿屋日本料理 (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓

造訪日期: 2020年6月
1  感謝 SukiYeung
2020年3月26日

好耐都無暴飲暴食啦終於忍唔住,要搵間放題滿足一下心靈今次朋友帶到我去荃灣食呢間「滿屋」日式放題我地星期四去$258/位,價錢方面中規中矩啦❗️不過最緊要係食物質素‼️

放題食嘅嘢都係離不開果幾味逐樣同大家講下啦

刺身:
種類選擇都算多我地就叫咗啲基本嘢,三文魚、吞拿魚、帶子、鮑片、螺頭同、北寄貝同埋大赤蝦,原來數下數下都叫左唔少大致上刺身都好新鮮,三文魚夠肥美帶子仲要係大大粒果啲我地最後仲Encore咗幾次

壽司:
我未見過一間放題會有咁多壽司款式比你揀❗️佢真係第一間不過我地一向放題都唔會點食壽司塞滿咗個胃我又點食其他嘢呀所以只係叫咗少量試下水溫整體都可以,軍艦紫菜脆身不過我又愛上佢其中一款「秘醬厚燒玉子」‼️原來秘醬係辣明太子我超愛食明太子如果你都係明太子迷,必食‼️

炸物:
我地叫左芝麻雞翼、貓山榴槤炸彈、忌廉蟹肉棒同埋特長大蝦春卷除左雞翼之外,其他都係比較少見榴榴槤炸彈超重口味雖然我唔食榴槤,但朋友食完,成口都係榴槤味飄晒出嚟‼️佢就話好正啦而我就覺得忌廉蟹肉棒好正食落外脆內軟,入面夠晒Creamy

燒物:
必食鹽燒牛舌同埋黃金燒帆立貝‼️牛舌厚薄適中,夠爽口,一啲都唔韌簡簡單單鹽燒係最好食另一推薦必食帆立貝個汁有芝士㗎味道夠晒濃郁另外仲叫左鹽燒鯖花魚,不過就普普通通

甜品:
每人有一杯雪糕仲要係有MOVENPICK、Haagen -Dazs同埋Dreyers比你揀如果嫌唔夠喉,出面仲有自助甜品區包你第二胃都同樣滿足
好味指數:

真係超級滿足,佢仲要係有埋啤酒清酒比你任飲鍾意飲酒嘅朋友一定不能錯過淨係飲酒都可以回本

造訪日期: 2020年3月
感謝 mrs_ng_c9
2020年1月13日

12月是最多聚會的月份,在30號與好友飯聚,大家都選擇荃灣區,於是擇了滿屋,食物種類很多,有的是自助取的,有的放題填紙,還有Movenpick雪糕,速度很快,沒有漏單。坐位也舒適,基本放題有的,它也有,值得再去。

造訪日期: 2019年12月
2  感謝 manyee02

去過滿屋日本料理嗎? 請分享你的經驗!