我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“來自大阪的美味”
Jan Jan串揚專門店的評論 - 停止營業

Jan Jan串揚專門店
價位: NT$414 - NT$1,658
更多餐廳詳細資料
餐廳詳細資料
周圍地區: 尖沙咀
描述: 來自100年前的大阪,串揚(或串炸)一直都是鮮為人知的地道日本名菜! Jan Jan 串揚專門店來自串揚的發源地, 新世界, 大阪, 而首次在日本以外開店. 本店除了專賣秘製串揚和串燒之外, 還有多款頭盤, 飯麵類, 和甜品. 快來感受一下正宗的串揚和居酒屋體驗吧 – 我們的員工們以最有活力和誠懇的態度等著你!
2024年8月23日 透過行動裝置

今日去咗位於灣仔嘅Jan Jan串揚專賣店,🇯🇵其實串揚呢樣嘢係關西名物,即係串燒不過係炸嘅,當然除咗串燒之外,佢亦都有其他日本料理,送走小食亦都唔少,今日就嚟試試佢🥹🥹☺️☺️

海膽湯葉卷:
新鮮碧綠的湯葉外層包裹住濃郁鮮美的海膽餡料,形成一道色香味俱全的精緻點心。🕶️🕶️🕶️淡淡的海膽香氣迴盪在口腔,配合湯葉的爽脆口感,層次豐富而不失清新。😝😝😝

芝士火腿炸串:
外皮酥脆金黃的炸串,內裏包裹著軟滑多汁的火腿和濃郁的芝士餡料。😀每一口都能感受到火腿的鮮嫩和芝士的香濃,層次豐富而不失清爽。😋😋😋

燒牛舌:
細緻柔嫩的牛舌經過慢火烹煮,保留了肉質的鮮甜滋味。✌🏻✌🏻外層略帶焦香,內裏則散發著牛肉的醇厚風味。口感上絲滑嫩滑,入口即化,彷彿在舌尖融化開來。🔥🔥

燒雞翼:
香氣撲鼻的燒雞翼外層酥脆可口,咬下卻又能感受到內裏鮮嫩多汁的雞肉。🐔汁水四溢,飽含雞肉的原汁鮮味。😋😋😋

感謝 Explorer39177062643
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (70)
旅客評等
旅客類型
月份
語言
  • 更多語言

12 - 16 則評論,共 70

2024年8月22日 透過行動裝置

首先叫個4小碟🍢送下酒先🥃。
「炸年糕」外層炸得香脆,入面煙煙靭靭,每口都充滿吃糯米香氣,食到停唔到口。
「黑松露火腿炸芝士」炸到金黄脆口嘅芝士球🧀,連埋上面嘅黑松露 + 火腿🥓一次食落肚,少少鹹、多多香香,太完美😚。
「海膽湯葉卷」厚身嘅海膽,加上湯葉卷,放大咗海膽鮮味,口感獨特,一陣要再encore 先得😋。
「三文魚子海鮮球串揚」一咬落去,三文魚🐟子即爆開,混合埋海鮮球食,充滿驚喜😸。

「蕃茄燒芝士雞肉」蕃茄🍅偷偷咁夾係芝士🧀 + 雞肉🐔中間,酸甜配上濃濃芝士拉絲同滑滑雞肉,配搭真係無得輸。

「燒雞翼」雞翼🐔開雙邊,燒到雞翼皮脆肉嫩,帶有BBQ香味,絕對係會追食嚟送酒嘅item之一。

見好多KOL講呢間居酒屋🏮點正法,今次特登過嚟一試,果然無令人失望😎。

Jan Jan串揚專賣店
灣仔皇后大道東100號2樓

感謝 Man_Sze_Chung
2024年8月22日 透過行動裝置

灣仔有一間人世美食店,主打就係食大阪串,我基本上每次帶朋友嚟,佢哋都會讚不絕口,原因好簡單,呢度啲服務員全部態度都好好,亦都坐得好舒服,最緊要就係嘢食夠特別,質素好高!

呢度無論食乜嘢都勁好食,但係有幾樣嘢係我必點嘅:
-三文魚子海鮮球串揚勁多餡料,加上好多魚子鋪喺上面,用嚟打卡一流,當然放入口嗰一刻,係會覺得味道同口感都勁有層次感
-黑松露火腿炸芝士將我最鍾意嘅兩樣嘢加埋一齊,當然超好食,黑松露醬好濃味,配埋火腿本身已經係極品,重點就係個芝士會令到成件事更加完美
-燒牛肉同燒牛舌一定要叫,因為師傅燒得剛剛好,啲肉永遠都juicy,冇鞋
-炸年糕都係一樣,我每次必點嘅嘢,就係鍾意佢煙煙韌韌個口感

感謝 clui1210

日式串楊天花板之《Jan Jan串揚專門店》

香港好多隱世小店,其中《Jan Jan串揚專門店》都係其中之一,餐廳裝修十分有日式風格,而餐廳食物款式選擇多,蔬菜、肉類、海鮮一應俱全,中意食串燒朋友,絕對一試,另外用餐前,職員會放上一盒日本椰菜,職員特別介紹,呢個係傳統食法,先將椰菜沾上秘製串揚汁才食,另外要注意係,每樣食物只能沾上醬汁一次,因為係日本用餐禮儀同特色,而自大阪總店的吉祥物Jan Jan,樣子十分可愛,

蓮藕串揚:入口十分脆口,帶有淡淡蓮藕香氣,味道清新。

蘆筍串揚:外皮脆脈地,口感爽口,面上灑了許鹽,味道不錯。

燒京蔥雞:肉質嫩滑,京蔥既蔥味重,十分好食。

燒牛舌:牛舌新鮮,每片都切得十分厚,口感爽而彈,腌調味岡好,唔會搶左牛,十分推薦。

蕃茄燒芝士雞肉:有驚喜,蕃茄既酸甜味加上芝士原來可以咁夾,雞肉肉質軟淋,令人食完一串有衝動想再叫黎食多次。

炸年糕:外脆內脆,入口咬開煙煙韌韌,味道雖淡,但不失特色。

炸芝士:同樣外脆內脆,芝士十分香,入口即溶液

炸流心蛋:原來招牌之一既串燒,外脆口,內流心,一咬開蛋黃汁流出,舌尖味蕾十分享。

三文魚子海鮮球串揚:三文魚十分重,新鮮及多汁,十分滋味。

總結,串燒既味道令客人感受到廚師用心。

感謝 Voyage19228452098
2024年8月21日

🍢Jan Jan 串揚專門店 (鉅芝樓) (灣仔)
灣仔皇后大道東100-102號鉅芝樓2樓

唯有揀多幾款試吓啦

🍤炸海老
好脆啊~隻蝦仲好鮮甜彈牙添!大隻到丫😱😱

🥠炸蓮藕
呢樣真係第一次食,外面脆再配埋蓮藕本身嘅爽,感覺好清新!正😍

🍢燒冬菇
每次食燒肉都發現冬菇好難燒,一係就燶晒,一係就唔熟😤
但係呢個燒得啱啱好,仲好juicy 😋必食

🍡芝士串揚
呢個超邪惡,入面係流心芝士,拉哂絲咁,食吾停口🤩

🍢燒京蔥
喜歡食蔥既你必點,好香嘅蔥味,多汁👍🏻

🍖燒牛肉
肉質鬆軟,依然好Juicy,燒過特別香🤩

🐔照燒雞扒

• 食物
感謝 Ykfoodiehk

查看過Jan Jan串揚專門店的旅客也查看過

中國香港

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單