“90分鐘遊韓國”

柳氏家 (荃灣)
使用外送服務
香港排名第4,796 (共15,377家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣

好耐好耐無得出國去旅行啦~一直都好念念不忘韓國既炒辣雞(;´༎ຶД༎ຶ`) 後尾男朋友話我知原來荃灣廣場有間好出名既炒雞店(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 所以即刻就去食啦 個日平日去都好多人排隊 睇黎真係好出名~
係一個任食既燒雞店黎 我們選的是「90分鐘任食鐵板炒雞X Jjang ! 鐵板烤肉套餐」除了可以吃不同口味的炒雞兩次之外 還可以於外面的自助區裡選不同的肉類和海鮮吃~~一於來一個肉肉之夜⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄

第一款選了烤肉味惡魔辣炒雞 佢有一隻辣椒仔 但其實係好淡淡既辣味 唔食辣既朋友都好適合食~ 幾惹味~ 另一款選了蜜糖味噌炒雞 甜甜地好好味 啲雞好嫩滑 再加上啲配菜年糕 同麵一起吃 仲要我地加埋圍爐芝士!滿足到100分!
然後食完兩次雞其實已經好夠 所以只係食左小小烤肉雞翼個啲 加最後雪糕做結尾 完美的豐富晚餐~~~~
好野短暫去左90分鐘韓國(*≧ω≦)

造訪日期: 2021年5月
感謝 thatzmehoil

2020年2月8日 透過行動裝置

荃灣廣場呢間柳氏家之前未有機會試,今日見人少少就過來一試!燒牛肉很好味,醃料也很入味,牛肉很淋,真的不錯!

造訪日期: 2020年1月
感謝 JoyceW2056
2020年1月22日

以前去韓國食過,今次來香港開分店便來試一下,食物水準都OK,辣炒雞辣度有得選擇,選了小辣,自助區有些前菜、小食及飲品,晚市價錢都可以接受。

造訪日期: 2019年9月
感謝 manymomo
2019年8月11日

呢間柳氏家係集團式餐廳,主打韓國野!野食其實幾好食!但係都係間吾中食一次就夠,因為真係好肥同好熱氣,好快飽

造訪日期: 2019年8月
感謝 bfgho
2019年5月11日 透過行動裝置

對韓國食物有一定喜歡,見到有韓式辣炒雞,決定吃個豐富午餐,午餐時間都坐無虛席,由於有小朋友,所以無揀最辣,揀咗個烤肉辣炒雞,小小 辣,小朋友都入到口之餘,又有D辣嚟調下味,坐落計用餐100分鐘,任食,食完個雞之後仲可轉盤食韓燒,一次過滿足到兩種食慾。 烤肉辣雞除雞外,仲有三款年糕同大量蔬菜配料,與辣雞配合得相得益彰,雞亦係無限任食,而且可以跟麵或飯,一定夠飽,當然,想食韓燒亦得, 食物款式夠多元,有牛仔骨ˋ五花腩,雞肉同牛肉,亦有海鮮坐鎮。 五花百門,除肉類外,仲有沙律,蔬菜同雪糕無限任食,以$ 128呢個價錢嚟講,絶對物超所值。 辣炒雞係自己炒嫁〜但在場店員會不時過嚟幫忙,唔洗怕自己會整唔熟〜不過要小心燙傷

造訪日期: 2019年5月
感謝 himhimhoho

去過柳氏家 (荃灣)嗎? 請分享你的經驗!