“平靚正”
鮨廷的評論

鮨廷
香港排名第263 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年6月7日 透過行動裝置

「鮨廷」諗都唔諗就衝左入去了~
食物:5/5
環境:5/5
抵食:5/5 (omakase 黎講三百幾蚊食到)
可以去邊度搵?
佢真心係好高質既omakase
會有刺身壽司手卷湯品甜品。
由師傅整俾你食,當你食完一舊師傅就會整第2舊 好正。service 好好,大家之間會有互動!食物基本上不用點豉油
因為刺身已經塗上了豉油/或者chef 話其他配搭!會有五款刺身五款壽司!我中可以簡單講吓我地覺得surprise 果d ‍♀️
大拖羅
好肥美的油甘魚、入口即溶!
帆立貝
咬第一啖有點點酸酸地,師傅加咗自製嘅醬料,有西柚同埋檸檬皮!好正
海膽
味道會濃味點點,同出面食嘅味道截然不同,因為佢嘅味道係非常之濃郁,佢唔係好海水味,你係本身海膽嘅嗰個肉質同味道! 好味到不得了!
甜蝦
甜蝦上有魚子令口感更明顯,又彈牙又爽口
蔥拖羅手卷
拖羅蓉份量十足。加埋芝麻和蔥粒,夾!
⭐️⭐️⭐️

#鮨廷 (#尖沙咀 )
尖沙咀金馬倫道17號地下B舖

造訪日期: 2021年5月
感謝 Kayleychan2

2021年6月7日

/ /
手握壽司店必到
真係好掛念日本嘅味道呀
見到呢間壽司店有吧枱,師傅即叫即整
仲可以望住師傅整,特別有feel
難得嚟到決定豪一豪先!
叫咗好多好多款壽司呀

飯嘅黏度啱啱好,唔會好易散開,仲配有醬汁

個人私心推薦以下呢幾款
✨灸燒三文魚腩
呢個好好食,好有魚油香
✨灸燒帆立貝
燒得啱啱好,又大粒!
✨蟹膏牡丹蝦
呢個真係極推‼️雖然要$50一嚿
但係蟹膏超濃郁,牡丹蝦好彈牙爽口!
✨三文魚籽軍艦
最鐘意食呢個,海量三文魚籽
三文魚籽食落好新鮮

鮨廷 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道17號地下B舖

#壽司控 #壽司 #手握壽司 #旺角美食 #尖沙咀美食 #香港壽司店 #三文魚控 #海膽控

造訪日期: 2021年6月
感謝 CelinaCC123
2021年6月2日 透過行動裝置

尖沙咀日式食物嘅選擇都有好多而今次吸引我嘅就係呢間壽司即叫即整!等於我已經食咗早餐所以今次嚟當食飯午茶叫嘢就唔多就叫咗八件壽司啫!

枱面呢就有得俾你自選兩款茶嘅!已揀玄米茶或者係麥茶嘅!!

分別有深海池魚壽司、真鯛、帆立貝、鰻魚壽司、蔥花吞拿魚軍艦、飛魚子軍艦、蟹肉蟹膏軍艦同埋明太子帆立貝軍艦! 8✨ !

佢哋嘅壽司即叫即淨師傅係你面前一結一件咁放喺你嘅碟上面!當中覺得飛魚子軍艦紫菜又吹飛魚子粒粒爽口咬口!
帆立貝新鮮,其他魚更加好香魚油味!蔥花吞拿魚軍艦蔥夠辣吞拿溶無渣✨✨

呢個餐都會前菜有沙律同埋麵豉湯,佢哋嘅沙律都好足料
而且係醋味勁足夠,鍾意食酸味沙律嘅我表示好開心佢哋仲有車厘茄作陪襯。

另外佢哋嘅麵豉湯都係有料嘅麵豉湯分別有豆腐同昆布而唔係剩係得個湯!

造訪日期: 2021年6月
感謝 marblejjj
2021年5月31日 透過行動裝置

同朋友係尖沙咀行街,見到呢間壽司都幾多人食,我地就跟住排隊啦,店內全部吧枱可以望住師傅整完即食。

我地揀左2個午餐set,有沙律同味噌湯送。

自選壽司8貫 $148
我揀赤身,深海池魚,葱拖羅軍艦,三文魚子軍艦,炙三文魚,赤蝦,帆立貝,油甘魚。
葱拖羅軍艦入口即溶,三文魚子粒粒分明,好飽滿,無腥味,赤蝦爽口彈牙,帆立貝厚肉新鮮,油甘魚充滿油脂。

三文魚親子丼 $138
丼飯已經加左醬油,唔洗再額外添加,三文魚同三文魚子好新鮮,三文魚入口充滿油脂,好香。

附送嘅沙律新鮮爽口,味噌湯入面加左豆腐椰菜增加口感,幾好飲。

造訪日期: 2021年4月
感謝 Carol_kwonggg
2021年5月16日 透過行動裝置

午餐時段送沙律及味噌湯
自選壽司定食(8貫)148
北海道海膽杯(細)88
中拖羅刺身(2切) 45(跟餐)
三文魚刺身(2切) 18(跟餐)

✅ 壽司定食選擇多唔多就見仁見智,推薦深海池魚、帆立貝、甜蝦同三文魚子軍艦‼️
✅ 北海道海膽鮮甜,一啖食落去滿足之餘帶點不捨
✅ 刺身解凍得唔錯,凍得嚟無雪味

Taste:7.5/10
CP值:6.75/10
‍♂️Service:7.25/10
‍Stylishness:6.5/10

造訪日期: 2021年4月
感謝 lepetitmichaeael

去過鮨廷嗎? 請分享你的經驗!