“ 尖沙咀日式食物嘅”
鮨廷的評論

鮨廷
香港排名第263 (共15,450家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年6月2日 透過行動裝置

尖沙咀日式食物嘅選擇都有好多而今次吸引我嘅就係呢間壽司即叫即整!等於我已經食咗早餐所以今次嚟當食飯午茶叫嘢就唔多就叫咗八件壽司啫!

枱面呢就有得俾你自選兩款茶嘅!已揀玄米茶或者係麥茶嘅!!

分別有深海池魚壽司、真鯛、帆立貝、鰻魚壽司、蔥花吞拿魚軍艦、飛魚子軍艦、蟹肉蟹膏軍艦同埋明太子帆立貝軍艦! 8✨ !

佢哋嘅壽司即叫即淨師傅係你面前一結一件咁放喺你嘅碟上面!當中覺得飛魚子軍艦紫菜又吹飛魚子粒粒爽口咬口!
帆立貝新鮮,其他魚更加好香魚油味!蔥花吞拿魚軍艦蔥夠辣吞拿溶無渣✨✨

呢個餐都會前菜有沙律同埋麵豉湯,佢哋嘅沙律都好足料
而且係醋味勁足夠,鍾意食酸味沙律嘅我表示好開心佢哋仲有車厘茄作陪襯。

另外佢哋嘅麵豉湯都係有料嘅麵豉湯分別有豆腐同昆布而唔係剩係得個湯!

造訪日期: 2021年6月
感謝 marblejjj

2021年5月31日 透過行動裝置

同朋友係尖沙咀行街,見到呢間壽司都幾多人食,我地就跟住排隊啦,店內全部吧枱可以望住師傅整完即食。

我地揀左2個午餐set,有沙律同味噌湯送。

自選壽司8貫 $148
我揀赤身,深海池魚,葱拖羅軍艦,三文魚子軍艦,炙三文魚,赤蝦,帆立貝,油甘魚。
葱拖羅軍艦入口即溶,三文魚子粒粒分明,好飽滿,無腥味,赤蝦爽口彈牙,帆立貝厚肉新鮮,油甘魚充滿油脂。

三文魚親子丼 $138
丼飯已經加左醬油,唔洗再額外添加,三文魚同三文魚子好新鮮,三文魚入口充滿油脂,好香。

附送嘅沙律新鮮爽口,味噌湯入面加左豆腐椰菜增加口感,幾好飲。

造訪日期: 2021年4月
感謝 Carol_kwonggg
2021年5月16日 透過行動裝置

午餐時段送沙律及味噌湯
自選壽司定食(8貫)148
北海道海膽杯(細)88
中拖羅刺身(2切) 45(跟餐)
三文魚刺身(2切) 18(跟餐)

✅ 壽司定食選擇多唔多就見仁見智,推薦深海池魚、帆立貝、甜蝦同三文魚子軍艦‼️
✅ 北海道海膽鮮甜,一啖食落去滿足之餘帶點不捨
✅ 刺身解凍得唔錯,凍得嚟無雪味

Taste:7.5/10
CP值:6.75/10
‍♂️Service:7.25/10
‍Stylishness:6.5/10

造訪日期: 2021年4月
感謝 lepetitmichaeael
2021年5月13日 透過行動裝置

我喺尖沙嘴發現咗依間日式餐廳 店舖雖小 但竟然有omakase 壽司師傅直接喺你面前整壽司 餐廳有十個位左右 每個客人都係坐吧枱

真鯛壽司
鯛魚肉質嫩滑 味道極鮮

炙刺身丼
依個飯包括咗拖羅、三文魚丶左口魚同帆立貝刺身 灸燒啲魚刺身可以逼出魚油油脂 食左口魚嘅時候感受到口中有濃列嘅魚香油脂

而佢哋嘅壽司同刺身質素算中上 地點方便

造訪日期: 2021年5月
感謝 CandyTt
2021年5月13日

今日預早book左呢間壽司小店,入面得十幾個位,全部都可以望住啲師傅即刻手握壽司架。我哋坐低左有dinner menu或者散叫都可以。咁我哋想自由啲揀想食嘅野,就決定散叫。枱面上有兩款茶包可以自由選擇,啲餐具器皿都好靚,好match呢間小店。

我哋分別叫左玉子壽司,北寄貝壽司,油甘魚腩壽司,穴子壽司,鰻魚壽司,赤貝壽司,炙帆立貝壽司,炙三色壽司盛合(三文魚,大拖羅同右口魚邊),加洲卷,飛魚籽壽司,芥辣八爪魚壽司同明太子帆立貝手卷。壽司即刻手握嘅感覺好新鮮,同埋用嘅米都好有心,落晒豉油,個wasabi都好食,同出面嘅都好唔同。啲壽司都好好食,尤其係見到佢即整,食慾都唔同d。特別推薦手卷同帆立貝俾大家,手卷唔係平時係元x壽司果啲,紫菜都好脆,亦都好足料。而帆立貝就好大粒好新鮮。埋單一個人都係二百幾蚊,已經好飽。有機會可以嚟試下!

造訪日期: 2021年5月
感謝 Mtchan59

去過鮨廷嗎? 請分享你的經驗!