“Oishi🍣”
鮨廷的評論

鮨廷
香港排名第251 (共15,381家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年5月16日 透過行動裝置

午餐時段送沙律及味噌湯
自選壽司定食(8貫)148
北海道海膽杯(細)88
中拖羅刺身(2切) 45(跟餐)
三文魚刺身(2切) 18(跟餐)

✅ 壽司定食選擇多唔多就見仁見智,推薦深海池魚、帆立貝、甜蝦同三文魚子軍艦‼️
✅ 北海道海膽鮮甜,一啖食落去滿足之餘帶點不捨
✅ 刺身解凍得唔錯,凍得嚟無雪味

Taste:7.5/10
CP值:6.75/10
‍♂️Service:7.25/10
‍Stylishness:6.5/10

感謝 lepetitmichaeael

2021年5月13日 透過行動裝置

我喺尖沙嘴發現咗依間日式餐廳 店舖雖小 但竟然有omakase 壽司師傅直接喺你面前整壽司 餐廳有十個位左右 每個客人都係坐吧枱

真鯛壽司
鯛魚肉質嫩滑 味道極鮮

炙刺身丼
依個飯包括咗拖羅、三文魚丶左口魚同帆立貝刺身 灸燒啲魚刺身可以逼出魚油油脂 食左口魚嘅時候感受到口中有濃列嘅魚香油脂

而佢哋嘅壽司同刺身質素算中上 地點方便

造訪日期: 2021年5月
感謝 CandyTt
2021年5月13日

今日預早book左呢間壽司小店,入面得十幾個位,全部都可以望住啲師傅即刻手握壽司架。我哋坐低左有dinner menu或者散叫都可以。咁我哋想自由啲揀想食嘅野,就決定散叫。枱面上有兩款茶包可以自由選擇,啲餐具器皿都好靚,好match呢間小店。

我哋分別叫左玉子壽司,北寄貝壽司,油甘魚腩壽司,穴子壽司,鰻魚壽司,赤貝壽司,炙帆立貝壽司,炙三色壽司盛合(三文魚,大拖羅同右口魚邊),加洲卷,飛魚籽壽司,芥辣八爪魚壽司同明太子帆立貝手卷。壽司即刻手握嘅感覺好新鮮,同埋用嘅米都好有心,落晒豉油,個wasabi都好食,同出面嘅都好唔同。啲壽司都好好食,尤其係見到佢即整,食慾都唔同d。特別推薦手卷同帆立貝俾大家,手卷唔係平時係元x壽司果啲,紫菜都好脆,亦都好足料。而帆立貝就好大粒好新鮮。埋單一個人都係二百幾蚊,已經好飽。有機會可以嚟試下!

造訪日期: 2021年5月
感謝 Mtchan59
2021年5月7日 透過行動裝置

估唔到喺尖沙咀嘅地舖都會識到個咁正宗嘅壽司,呢一間sushi sooshi雖然位置比較少,所以都等咗一陣先可以入座。但食物嘅質素的確係水準之上。

今日我哋叫咗多款唔同嘅壽司,特別推介呢度嘅大吞拿魚腩壽司每件係$48,大toro質素極高,油脂入口即溶,同埋壽司飯食個水準拍得住喺日本。

另外帆立貝壽司每件都係$25,帆立貝嘅size係中等,入邊已經有少少既Wasabi,所以師傅即製俾你之後其實已經可以即刻放入口。

甜蝦壽司都係我哋覺得好值得推介,一件係$28。覺得值得推介嘅原因係因為呢度嘅甜香係比出邊嘅大隻而且食落好新鮮而且肉質鮮甜。

除咗壽司之外,呢度嘅鰻魚手卷$30同埋油甘魚手卷$35都好正。鰻魚口感鬆軟而且個鰻魚汁極都調得唔錯下次應該會再返嚟食。

感謝 bornforgoodfood
2021年5月5日

今日同朋友經過尖沙咀,行街攰攰地......決定坐低食過下午茶!

平時見到呢間壽司舖因為位置得好少,所以都滿座。
下午茶呢啲時間就唔使等!

叫咗油甘魚壽司
好肥美~~ 「炙三色壽司盛合」有大拖羅 三文魚同埋左口魚邊 !
火炙左口魚油脂特別豐富!

另外在叫咗「本鮪壽司盛合」包左四件壽司加手卷!
性價比都唔錯,特別因為有大拖羅!
*本鮪係吞拿魚品種中,身價最昂貴、體形最大一種

其他壽司都係即叫即製,可以睇住師傅整,食得開心~~

感謝 aprochan

去過鮨廷嗎? 請分享你的經驗!