“抵食lunch set”
鮨廷的評論

鮨廷
香港排名第251 (共15,380家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀

另外麥茶也很香很好喝
lunch set的價錢比較相宜 值得一試

感謝 Cindy C

2021年4月28日 透過行動裝置

想食omakase 唔一定貴食,尖沙咀就一間平、靚、正嘅omakase

晚市$398有10 壽司 (貫)
依家只要提供電話號碼就可以鮨廷會員,食晚餐omakase就有85折優惠,真係好抵食

餐廳雖然唔大,吧檯L 型設計,睇住師傅即叫即製,好治癒裝修非常日式,簡潔明亮~整體感覺似大阪黑門市場啲小型壽司餐廳

炙燒三文魚壽司
一向炙燒三文魚都係我嘅最愛,睇住師傅燒炙燒新鮮三文魚,聞到炙燒嘅香氣,真係令人流曬口水火炙後魚油香突出,油而不膩,咬一口想再感受多啲入口即溶感,壽司飯入口自然散開,口感豐富

三文魚壽司
三文魚肉質鮮美、色澤鮮明,口感較綿軟清甜,魚油嘅香味充滿整個口腔,令人回味

鰻魚壽司
去食壽司點少得鰻魚壽司! 鰻魚肉質細膩緊實,口感濃郁粘稠,配咸甜嘅酱汁,令人回味

甜蝦壽司
甜蝦嘅蝦肉表面粘稠,食落口感細綿有粘粘嘅口感
味道帶微鮮甜,肉質幼嫩,唔加調味料可以享受到甜蝦嘅鮮甜

帆立貝手卷
帆立貝水潤肉厚微爽鮮甜,原汁原味製成手卷,外面紫菜香脆,而手卷入面飯量剛好,突出帆立貝嘅鮮

加州卷
多變化嘅加州卷,外面有爽嫩嘅蟹籽,內裏有清甜清瓜、微甜甜蛋仲有香濃蟹柳,由內到外互相和諧配合 ,味道清鮮軟嫩香滑,一卷多種口感

焦糖玉子
極推!焦糖被燒至微微焦香薄脆,玉子軟綿微甜,真係非常可口

感謝 Ctyingz

本身預約咗搵唔到路
佢喺電話好細心咁教我點樣過嚟
抵讚啦!

揀咗好正嘅蔥拖羅丼 $168
將黃色嘅蘿蔔碎,仲有香蔥芝麻等等
完美咁混入拖羅海入面
而且佢壽司飯做得啱啱好

三點刺身加加州卷 $98
每一樣刺身都會有一點點植物陪住
賣相的確好吸引打卡able
三點係三文魚腩刺身、帶子刺身加上檸檬、真鯛魚刺身
加州卷入面有蟹柳蛋同埋牛油果
牛油果加上沙律醬

枱面有玄米茶同麥茶挑選
呢度環境舒適,店員都好有禮貌
又有日本嘅感覺

感謝 loouuiissa
2021年4月22日 透過行動裝置

壽司店環境不大,只有一張L型bar枱,除咗可以寫紙仔落單外,仲有得揀omakase,另現以電話登記即時成為會員,即可享會員專享嘅omakase 85折優惠!

腐皮壽司($12)
三文魚腩壽司($22)
甜蝦壽司($28)
深海池魚壽司($30)
中拖羅壽司($38)
油甘魚腩壽司($38)
焦糖玉子壽司($12)
芥辣八爪魚軍艦($12)
三文魚籽軍艦($38)
明太子帆立貝沙律軍艦($25)

所有壽司都係即點即做,壽司師傅亦會因應食客進食速度將壽司一件件放喺食客面前!壽司都好新鮮及有光澤,中拖羅及油甘魚腩壽司夠晒鮮甜肥美,芥辣八爪魚軍艦少少辣夠惹味,而焦糖玉子壽司幾特別,整體都幾高質!

造訪日期: 2021年4月
感謝 dyiongw
2021年4月22日 透過行動裝置

因為店面唔大所以經常大排長龍,今日晏少少嚟剛剛見到唔使排隊終於有機會食。

座位係全Bar 式枱設計,所有食客都可以睇到師傅點樣整刺身同壽司,師傅又可以同我哋交流,好有日本小店風情。

午市套餐選擇都多,壽司、刺身飯及丼都有,配有沙津及麵豉湯,在尖沙咀百零蚊都差唔多。

五點刺身加壽司飯$158,三文魚吞拿魚都係厚切,鮮甜又新鮮。食到白色的刺身,覺得幾特別所以問吓廚師,原來係右口魚,所以口感特別,魚肉肥脂分佈比例與三文魚唔同,此魚原來春夏兩季先至有,去到秋冬就食返左口魚,兩種外觀都係差唔多,但右口魚無連皮肥脂位。

三文魚刺身丼$138,五件大大嘅三文魚,肥脂分布均勻,新鮮,加上大大粒魚子,連飯食好正。

感謝 Foodiealexhk

去過鮨廷嗎? 請分享你的經驗!