“好味波仔叮叮餐”
波仔 (元朗)的評論

波仔 (元朗)
香港排名第6,864 (共13,939家餐廳)
周圍地區: 元朗
周圍地區: 元朗
2020年6月3日 透過行動裝置

疫情關係,少左出街食,但又懶惰不想煮飯,今日決定去買波仔食。一共買了4款食物,有漁香茄子飯,叮叮唐生菜,瑤柱冬瓜盅湯,還有冰糖雪耳蓮子羹。

全部打開包裝就是這樣子。

漁香茄子飯
個賣相都唔錯,叮6分鐘就食得,D汁好惹味,如果有更多茄子就更好了。

冰糖雪耳蓮子羹
大大碗都幾抵食
味道唔會太甜,而且好足料,我的最愛。

叮叮唐生菜
都幾大包幾新鮮,叮3分鐘就食得,除左唐生菜,仲有好多其蔬菜可以選擇。菜一早就洗好,成袋放入微波爐叮就可以喇!叮完不會太乾。

瑤柱冬瓜盅湯
中國人習慣了吃飯要喝湯,這個湯超大碗,材料很足,有很多冬瓜,豬肉,蝦仁,蓮子等等。叮5分鐘就食得。

價錢實惠又方便,下次一於再試試其他款式。

造訪日期: 2020年6月
1  感謝 delish_hk

2020年2月1日 透過行動裝置

工作狂既我有時OT到連晚飯都無時間食
想OT都食得均衡啲?
依家有辦法啦
其實叮叮都可以食得好
“波仔”既叮叮有菜有肉仲有湯同糖水
叮飯都有好多選擇 款款都好滋味
好似“咖哩牛腩飯”同“洋蔥豬扒飯”
夠哂惹味 食落仲啖啖肉 真係加班恩物
全線波仔專門店

造訪日期: 2020年1月
感謝 foodie_anniechan
2019年12月31日

這店即食的食物為主,例如即叮飯和面等,店內的還有售賣沙律菜,配合都市人健康飲食方法,價錢及感覺一般。

造訪日期: 2019年12月
1  感謝 d_dragon2018
2019年4月12日 透過行動裝置

一向認為微波爐叮食物不健康,平時經過波仔都不會內進看看有什麼選擇,但今次想在公司內吃午餐,於是試看看有無飯盒合口味,細看下原來有很多選擇呢,我買了一盒涼瓜排骨飯,只嫌飯硬了一點點,但味道不錯,而且有很多涼瓜(多些菜蔬好像健康些),價錢只售$27,算是非常便宜。

造訪日期: 2019年1月
感謝 818joice
2019年3月18日

波仔除左一系列微波食品, 也有湯, 糖水,及粥, 價錢便宜, 味道也ok。我試過串燒味道幾好, 皮蛋瘦肉粥就太少料, 但都ok, 放雪柜, 在家anytime也可食粥唔洗自己煲。

造訪日期: 2019年3月
感謝 933,333

去過波仔 (元朗)嗎? 請分享你的經驗!