“交通便利的泰國食店”

香港排名第857 (共13,988家餐廳)
價位: US$13 - US$39
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年6月30日 透過行動裝置

今日難得早收工,便一個人去尖沙咀食泰國菜, 這間餐廳位置十分鄰近尖沙咀地鐵站,交通尚算便利,店內地方寬敞座位亦都舒適,侍應亦都十分好客會主動補水等等 ,而今次我分別叫了三種食物和一杯飲品,燒鮮菠蘿,泰式菠蘿炒飯和甜品椰汁西米糕,飲品方面選擇了泰式凍咖啡。先講一講飲品,飲品一上到來外觀感覺有點像齋啡, 因為顏色偏黑 ,原本飲落去感覺會比較苦, 但反而諗喝下去有一種甜甜的味道,不苦小甜, 這個是意想不到的。另外亦都叫了一碟燒鮮菠蘿 ,菠蘿數量有十多件,食落去比較偏甜, 外皮亦都有小小燒得比較香脆, 而最後主菜我叫了一個泰式菠蘿炒飯,炒飯內裏有肉鬆雞肉腰果蝦等等配菜,飯中間亦有乾果等醒料特出泰色味道,飯粒粒粒乾爽,值得一吃。

感謝 foodiehalohalo

2020年6月30日 透過行動裝置

雖然而家去唔到泰國但係喺香港都可以食到地道嘅泰國料理!呢間舖頭雖然係地下,不過樓底好高而且好舒服!裝修都好有心思夜晚8:00都好多人喺度食!好彩我地唔洗排隊~

香芒軟殼蟹米紙卷
我覺得呢款搭配好特別而且好清新芒果嘅香味同軟殼蟹都好夾!而且裏面仲有蘿蔔同埋青瓜絲,感覺更加爽!

青檸蒸烏頭魚
呢碟野真係好有驚喜下面有火一直保持溫度,熱辣辣,酸酸甜甜再加上秘製泰式酸甜醬,十分好味!成條魚都俾我哋食晒啦~

泰國椰青大菜糕
成一大個椰子上,裏面有濃郁嘅椰子味道同埋椰子肉!我覺得鍾意食椰子嘅人唔可以錯過!因為真係好鮮甜同埋好清新~

呢度服務態度都好好同埋服務好主動,下次再同朋友一齊食!

感謝 CatcatNekou
2020年6月30日 透過行動裝置

經過尖沙咀就嚟到呢間泰國菜試下~咁餐廳係大廈嘅地下,入面好大同埋都好多人感覺啲服務員同老闆都係泰國人

泰國椰青($45)
大大個椰青啲椰青水好甜,好純正嘅椰香味我哋仲食埋啲椰青肉超級好味

日本南瓜焗海鮮飯($118)
好大個嘅橙色日本南瓜南瓜肉值得推介好香甜有芝士仲有拉絲嘅效果海鮮有魷魚同埋蠔,鮮甜而且肉質兩個人都食唔晒超級飽肚,不過好好味

馬拉盞通菜($75)
通菜有少少辣,但係好惹味,好開胃富有泰國菜嘅濃味主菜未嚟到之前我地已經食晒呢個菜

呢度嘅店員都超級好人感覺佢哋都係泰國人服務態度好好

感謝 ahomemadefoodie
2020年6月18日 透過行動裝置

餐廳座位舒適,泰菜種類多。柚子大蝦沙律柚子不會苦,蒜蓉炒貴妃苗菜嫩,麵包焗咖哩軟殼蟹要食,用麵包點咖哩汁一流。

感謝 siuling1223
2020年6月5日 透過行動裝置

有什麼吸引我一星期來兩次,當然是美食啦!
這店另一間分店之前品嚐過感覺也不錯,所以這次有些小聚會我決定去另外一間分店試試,想不想平日餐廳差不多滿座!
這店也挺大的,所以座位不算太擠,而且好有泰國風味~好啦!我們就開始點餐~沙嗲好大串味道不錯,炸蝦餅大大件又彈牙,青咖喱配薄餅好好味,蒜蓉炒豆苗,泰式蝦炒金邊粉,香芒軟殼蟹紙卷,鴨肉生菜包,燒西冷牛扒,酥炸香茅魚,芒果糯米飯!
佢每樣食物都好出色,而且足夠份量,令人食得開心又舒服

造訪日期: 2020年5月
感謝 jacklin121

查看過Sun Thai Restaurant ( Carnarvon Road )的旅客也查看過

去過Sun Thai Restaurant ( Carnarvon Road )嗎? 請分享你的經驗!