“A good choice for lunch”

意樂餐廳 (東港城)
香港排名第9,837 (共13,979家餐廳)
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
2020年6月28日 透過行動裝置

在將軍澳坑口站附近想找一些西餐廳,最需要有咖啡的。在網上找尋找到這間餐廳於是去了。餐廳位置也非常多,不需要等就可以入座。我選了這個午餐有飲品的。是西班牙肉醬芝士焗貝殼,粉然後我加八元轉了一杯鮮奶咖啡,是非常滿足一個lunch.

造訪日期: 2020年5月
感謝 KimchiK5

2019年12月25日 透過行動裝置

之前經過東港城, 經過Itamama 好多次,今次終於有機會入去試下。 聖誕節的中午時分都幾容易搵位, 大約兩點鐘到達, 睇了一輪午餐餐牌之後決定點香脆魚柳野菌滑蛋蒸飯$66, 黑松露菌王煙肉忌廉闊條麵$71, 意大利巴馬火腿火箭菜比薩$78, 熱朱古力( 跟餐),熱即磨咖啡( 跟餐), 檸檬茉莉花茶$24,焦糖奶泡咖啡$28。

❇️香脆魚柳野菌滑蛋蒸飯~ 魚柳炸得好脆唔乾, 滑蛋口感香骨。

❇️黑松露菌王煙肉忌廉闊條麵~ 賣相ok,但食落真係麻麻, 闊條麵質感很漿口, 忌廉太傑身令到整碟闊條麵好似一團麵粉, 完全食唔曬,因為唔好食。

❇️意大利巴馬火腿火箭菜比薩~ 比我想像中細份, 味道係可以嘅。

❇️熱朱古力~ 沒有特別, 朱古力味不夠濃。

❇️熱即磨咖啡~ 咖啡味普通。

❇️檸檬茉莉花茶~ 味道還可以, 但唔知點解用了外賣包裝, 跟焦糖奶泡咖啡一樣, 我們明明是堂食的。

❇️焦糖奶泡咖啡~ 四杯飲品當中最好飲這一杯, 起碼焦糖味幾香。

整體而言唔係我想像中咁好, 因為平時經過看到裝修都唔錯, 可惜服務態度真係麻麻地, 最重要碗碟好似未洗乾淨, 很油的感覺,最後絕對需要改善服務質素。

Itamama
地址: 將軍澳重華路8號東港城1樓188號舖

造訪日期: 2019年12月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2019年11月14日 透過行動裝置

其實今次除了嘗試另外一間在將軍澳東港城分店,也嘗試他們的下午茶餐,性價比不錯,款式也很多,品質可以。

造訪日期: 2019年11月
感謝 Noki1
2019年9月21日 透過行動裝置

這裏裝修型格工業風,地方十分寬敞,大部分為卡位!早餐種類選擇頗多,最為特別有貝殼粉、扁意粉和英式提子鬆餅。 我點了煎雞扒滑蛋扁意粉 和凍奶茶
煎雞扒 香口脆嫩 滑蛋一般 扁意粉反而有驚喜,彈牙有質感 ! 凍奶茶的茶底不錯有茶餐廳水準!
見到餐牌有pizza 和燒豬手等美食 下次我期待下次再試午餐或晚餐!

造訪日期: 2019年9月
感謝 foodiehumprey
2019年7月30日

之前有閃付優惠,差唔多日日食。宜家無左優惠,依然覺得好好味,例如意粉三文治。佢既炸魚同三文魚都好味,仲有野飲都幾好

造訪日期: 2019年5月
感謝 rachelhoikei

去過意樂餐廳 (東港城)嗎? 請分享你的經驗!