2 人正在查看這家飯店
ExpediaUS$307
Booking.comUS$307
Agoda.comUS$307
查看8 個優惠
評論 (799)
昨天

欠缺小朋友的活動設施
酒店空間不大,只有一個空間十分細的小朋友室內遊樂場,但入面設備欠缺保養。遊樂場內有三個設施,只中一個已因破爛被圍起不能使用,另一個可供遊玩的設施亦有破爛,但破爛部份卻只用膠紙包著,對小朋友來說十分危險,有機會弄傷。我曾去過另一主題公園酒店,相對上設施質素,保養,及環境都比較好。

職員質素參差
現時因 Covid, 加上酒店遊客很多,游泳池及小朋友室內遊樂場都要先預約才可使用,一旦 Full Book 便要 walk in 等待後補位置。在這安排上,我先後 3 次詢問酒店職員才了解安排。起初接觸的頭兩位游泳池職員並無提及後補機制,只說 Full Book 便示意你離開。

餐廳安排
入住前已預訂 Pier Lounge 晚餐,並提及是慶祝太太生日。
但用膳上甜品時卻未有任何安排,我預期是在甜品碟上寫有 Happy Birthday 字樣,但卻沒有。
第一可能是預訂時職員 mark 漏,第二可能是即使餐廳知道是慶生,但其實並不會提供任何特別服務。

總結,如你對主題公園酒店有期望,你會失望。如你有小朋友一齊去,對小朋友來說酒店設施不太足夠,質素及保養亦不達標。如你打算慶祝生日,你可能需要自備用具在甜品上自己寫生日快樂。

住宿日期: 2021年8月
    • 舒適度
感謝 Hui_Stanley
2 天前評論 透過行動裝置

尋日去左海萬住一晚
環境清幽,房間好乾淨舒服
酒店為左令大家唔駛企喺Front Desk排隊咁辛苦,好貼心地喺ballroom setup 幾個check in counters俾大家坐喺度舒舒服服地等候!
過程雖然有啲耐,但當我聽到隔離既朋友都係同一時間攞4間、6間房既時候,又問泳池幾點至幾點,早餐點安排,我就明白耐係有原因,有人幫朋友攞房梗係想住埋同一層,又要搞一輪, 好彩我攞一間房,3分鐘搞掂證明間酒店既員工工作效率係好高

另外,今次旅程終於冇人喺房食榴連,但….00:00一班人喺房大唱生日歌係咩玩法認為酒店隔音真係咁好?還是覺隔離房冇人或者人地唔會咁早瞓?

總結行程,房間好正,浴室好大,景色優美,早餐好多選擇,職員既服務態度同指示都好好!渡假係一流!

客房秘訣: 如果大唔想係咁等check in,真係book房時就講清楚哂所有要求,同埋好多資訊可以喺酒店網頁或房間裡面搵到,冇必要喺 counter 乜都問,大家不斷問,時間就一定不斷延長
住宿日期: 2021年8月
感謝 chriswongkp
4 天前評論 透過行動裝置

我們一行十多人,預約了兩個套房和兩個行政房間。前台職員Jessica親切有禮,對於我們的查詢不但耐心回應,而且亦細心為我們安排樓層接近的房間,方便老人家有照應行政酒廊職員Isaac誠懇有禮,了解客人的需要,主動為我們大夥安排座位,令我們感到賓至如歸。喜歡行政酒廊環境舒適,而且任何時間都有提供少許麵包或小食,方便客人可以稍作休息。

住宿日期: 2021年4月
感謝 Checkita
6 天前評論

1) check in的職員態度敷衍及馬虎:本人經官網訂購海洋公園酒店兩晚,寫明已包10%加一費用,當時職員講六千五百蚊,本人很有禮貌地問為什麼那麼貴這職員還很差態度說有加一及一千蚊按金。這職員的態度令本人不敢再問落去!但本人苦惱了三日是否官網一個價錢去到有另一個價錢呢?!到check out時才有一個很有禮貌的職員告訴我的確已包1O%加一,但是每天一千蚊保證金即二千,另齊頭碌卡所以6500元。為什麼兩位職員的解釋及態度有這麼天淵之別!是否我不好彩呢?
另外,check in時我問有否兩張單人床的房,這職員說你的房是一張大床,我說已打了兩次電話confirm要求有否兩張單人床,他說沒有紀錄!!!到我畀了email的訊息,他才講沒有兩張單人床!
2)游泳分每鐘頭的時段,當泳客落水三分鐘後,職員才講有雷暴要立刻上水,令大多泳客感到苦惱為何不可早點提我們可能有雷暴!!
3)房間經常無故自行關閉電源,要再插入卡才有電,每日平均有四次。
4)洗手間電動浴簾去到轉彎位便kick住,要人手操作。
5)要求酒店同工致電本人講解這三日兩夜的情況,但遲遲未有回覆,要再次致電才才有回覆!
總括這三日兩夜行程,令我感覺這酒店不似五星或四星好似是三星級的服務。

住宿日期: 2021年7月
感謝 Kelvin97583409
6 天前評論 透過行動裝置

服務體驗一如以往的好,細心服務,細心留意客人需要,團隊合作性很好,請繼續一直保持此服務水水準,食物安排很好,味道很好,溫度很適中,同事很helpful, 是一間有溫度的酒店,唯獨是酒店內出現蚊蟲,需要注意一下

住宿日期: 2021年6月
旅程類型: 商務旅行
感謝 Compass24934034083
1週前 透過行動裝置

第一次入住萬豪品牌酒店,入住體驗很好房大設計新,泳池景,浴缸大,整潔。辦理入住時有一位叫Marco很好禮貌,有耐性,介紹酒店詳情清晰,專業。值得一讚。排隊時間短,排左20分鐘左右,辦理入住時已經安排分流早餐時段,安排不錯,早餐食物選擇小左啲,但味道不錯,人多空間小,可能因為疫情問題。晚上餐前食物尚算豐富。小朋友game play 雖然地方不大,也足夠玩得開心,會介紹給朋友及會今年內再一次入住。

住宿日期: 2021年7月
感謝 173calvinc