住宿的最低價格
ExpediaUS$127
Agoda.comUS$127
TripadvisorUS$127
查看8 個優惠
評論 (665)
5 天前評論

訂一晚房慶祝太太生日,一早已預留酒店buffet,由於小朋友剛游完水,跟住就去食buffet,途中小朋友瞓着咗,職員Lewis and carmen law 貼身嘅服務為我們安排兩張櫈拍埋當作女兒的床,由於要照顧小朋友,所以唔太方便走出走入,而Lewis 十分貼心地為我們拎左部份食物.

感謝 cyruskin
6 天前評論 透過行動裝置

未試過住萬豪酒店嘅朋友 可以唔使嘗試 事因諗住開開心心咁慶祝男朋友生日 連佢都話兩個字:失望
我訂咗間行政套房 係4月5號入住 入住之前 我打去酒店諗住安排一下birthday amenities 打左半個鐘都冇人聽 明嘅 唔夠人手 酒店又忙 第二日再打過去 等咗差唔多半個鐘 總機聽電話 我話想轉駁去前台 佢問有咩幫到我 咁好啦 講完我嘅要求之後我都係想轉去前台問吓check-in嘅情況 始終有啲嘢係前台會比較熟悉 總機個男服務生就係咁拒絕我 唔肯幫我轉駁 我唔明點解前台係唔可以聽電話......
當日大概下午5點去check-in 前台幫手check-in嘅男服務員 有介紹行政酒廊嘅開放時間 仲比咗張卡我哋係for 8:30-9:15pm嘅evening cocktail 講到早餐 佢就拎咗張紙出嚟介紹話分四個時段 6:30am 8am 9am 10am 佢好清楚講明因為早餐時間’比較‘full 所以分咗四個時段 亦都冇比卡仔我哋...
夜晚去完街返嚟諗住試佢個cocktail 我都係第一次見酒店個lounge飲酒係自己出去揀同調 亦都係第一次入lounge 冇員工簡單去介紹過入面嘅嘢(我唔係熟客呀大哥) 可能你心諗我見識少啦 入去嘅時候 個員工淨係問房間號碼 連我個性都冇對 好唔專重 亦都好唔安全(其實喺酒店入邊做所有嘢對房間號碼同姓名係最基本)食物嘅種類唔需要講 又少 質素又差 酒同野飲嘅種類更加係少之又少 飲品區嘅杯又冇人fill 都明白嘅 假期係忙 但係個位員工小姐會唔會考慮加咗啲杯先再去執走咗嘅枱呢? 反正都係last round 清枱同放第二朝早餐嘅setting係咪真係重要過當時坐喺度嘅客人? 比人嘅感覺完全係因為佢趕收工
好啦講返間房 唔知點解訂咗套房 但係個view係對住員工入口 算啦 反正住一晚 點知個梳化幾多污跡 想用個熨斗嘅時候全部都係麈 廁所諗住去打開防滑個張地墊出嚟用點知全部都係水 未乾 其他地方我都唔夠膽仔細睇 我驚我要轉房
當時叫咗room service 9pm至9:30pm送蛋糕過嚟
一直等 等到10點先至送到過嚟 想沖涼都唔夠膽沖住
唔緊要 個蛋糕係送嘅 係要等下嘅
個cocktail已經令到我哋覺得 第二日嘅早餐唔會好得去邊 但我哋都有準時第二朝9am去佢哋1/F嘅行政酒廊度排隊等食早餐 9am個round開始入去 結果原來係要有個張‘卡仔’先可以入去食早餐 然後帶位嘅男服務生就叫我哋等後面啲人入晒先知仲有冇位 有位先可以安排 唔想等嘅話可以比個盒你哋take away 我想澄清一下 係之前嗰日check-in位男服務員話 早餐比較full所以分時段食早餐 我哋兩個都冇聽過佢話係full晒要等walk in 我想問我訂間套房然後得到啲咁嘅service係為咗啲咩? 酒店overbook係酒店嘅事 酒店忙點解要我受罪? 我哋企左係度等左差唔多半個鐘 lounge個位男服務員就話:其實你都見到我真係好忙 我真係安排唔到位 至於check-in個位同事點解會誤導左你 我哋會跟進返亦都會get back返你 (其實你要怪責前台嗰位同事又關我咩事?你可唔可以解決咗你面前嘅客人先再搞你自己內部嘅事情?)當然 之後個位同事梗係冇get back返我 我諗佢都唔會記得我係幾號房 連我個姓都冇稱呼過 最後我仲要教搵返佢 可唔可以安排我去cafe或者buffet度食早餐....
最後去咗buffet度食早餐 企係reception個位哥哥仔 衰少少講句 我以為自己去左搵代客泊車 件西裝褸 唔扣都算 可能肥咗 亦都可能佢好攰 其中隻手仲要埃喺個枱邊度 好似大佬咁 冇greeting都算 交代清楚之後入去 我衰 我唔記得量度體溫 我男朋友聽錯 以為佢問我係同邊個一齊 跟住個位哥哥仔就話‘咁都要量體溫㗎’ 個‘㗎’字真係好難聽 炒散嗰啲態度都冇佢咁差 最好笑係 叫我走個時 記得去簽張單 我明 我本身係包lounge嘅早餐 我去咗第二度食 你哋要射數 要有客人嘅簽名 咁點解我坐喺度食咁耐你唔拎過嚟俾我簽呢? 係你懶 定係我責任?
好啦 最後 我只想講嘅係 佢哋外判嗰間扒房啲職員仲好服務過酒店啲職員 同時 我唔認同酒店full同忙就要客人受罪

from 好似係2226號房嘅陳小姐

旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 chcchcchcchcchc
1週前 透過行動裝置

和朋友入住海洋公園萬豪酒店,前枱staff Austen服務用心,看到我們有小朋友,主動告知園內有關小朋友的活動,而且還照顧我們需要,安排人員幫手送行李及帶我們上房間。

旅程類型: 家庭旅行
感謝 roychak
1週前 透過行動裝置

入住海洋公園依個開心樂園世界真係冇得輸嘅選擇!原來幾大個人入到到去都會瞬間釋放身心壓力,變返個大細路㗎

住客大部份都係以家庭單位來,而我都唔例外,帶住屋企兩個大細佬來孝敬下佢哋❤️

Weekend啊,真係超級full!建議一定要提早半個月預訂staycation package!
一齊去HAPPY!

話晒都係海洋公園第一間主題酒店,當然會以海洋為主題!酒店大堂有個16 米高圓柱型水族館(樓高三層),接近 1700 條各式各樣魚類!打卡100分!

Staycation 第二朝一家人去宴會廳食buffet breakfast!對住個大型屏幕,播放住海底世界!
好宏偉嘅宴會廳,1,200 平方米,80 席!唔講唔知,原來係全港最大的無柱宴會廳!

房間方面:
酒店設有 3 座建築 – Pier Wing (海岸)、Club Wing(海殿)以及Marina Wing (海灣),一共471 間豪華客房及套房,提供三款主題客房 (包括威威潛艇、包包天地、小紅熊森林)

設施方面:
萬豪酒店中央庭院擁有一個超大戶外泳池、GYM、兒童遊樂區以及露天餐廳!

餐廳方面:
酒店設有四間餐廳,一間專食自助餐、一間主打 Fine Dining 的扒房、另一間是主打粵海的南海小館、仲有戶外及室內的Pier Lounge & Pier Bar,長假期全部都好爆滿!最好一早預訂!過返個冇壓力嘅假期!

旅程類型: 家庭旅行
感謝 bearbearfood
1週前

一到達酒店, 立刻有員工問我訂房號並拿走我的行李寄存, 之後去前台check in, 員工有少少草草了事, 解釋不夠詳盡, 我們的package 有包 OP入場, 又沒有提供, 我們之後再問佢好似查唔到, 因要入園玩, 想在行李拿返D野, 去返行李寄存區問想取回行李, 那個職員態度不好,一開始是黑面, 再話"頭先都叫你地睇清楚有冇野拿",我即回覆說"你們剛才很快拿走我行李,沒有問過我,也沒有說不可再拿出。"之後那個職員就話"得得得, 我幫你拿!"請問這是五星級酒店的服務嗎? 就算忙或唔夠人手,都不應該這樣的態度吧?希望酒店作出改善!

另外, M Club Lounge的員工是很helpful及好好的。

感謝 Pupuffy123
1週前

與家人的住宿非常愉快,前台工作人員Isaac和Angel給予熱情的問候,詳細的解釋,房間設施充足,浴缸十分大,可欣賞游泳池風景。感謝前台人員所有的安排。游泳池,兒童遊樂場,禮賓服務每個員工都非常好...將來肯定會回到這家酒店。這是一家非常好的酒店,員工友善,設施一流。強烈建議家人或情侶入住。

感謝 tsyalex