今天營業: 下午12:00 - 下午10:00

US$44.44
US$44.44
評論 (68)
昨天 透過行動裝置

VAR live! 唔知關唔關疫情事但真係勁抵玩!$220三個game,豐富到好似wii party咁,有好多唔同主題,有驚有唔驚,職員都好熟習咁講俾我地知每個主題既特色,一家大細仲可以揀可愛版既遊戲,但我地就3個都揀左大人game

市面上VR通常都係槍game,但今日有幸試左個chok刀同長按用弩既忍者game,都幾特別,佢D game全都是made in Taiwan。

成個場氣氛都好young,職員全都係後生仔女,有時如果你想既話仲可以一齊玩添^^

汽水任飲唔驚玩到尖叫後口乾

體驗日期: 2020年7月
感謝 choryinso
3 天前評論

香港成日比人話無地方好玩,其實香港都有VR玩!呢間係荔枝角D2 Place,地點都算方便,荔枝角地鐵D2站一出就見到~

同FD買左package玩,挑戰自己玩左Zombie game,真係好刺激!聲畫好振撼,Zombie仲要係四方八面出現,好真同勁驚!!降一降溫玩埋賽車,呢隻game好易carry,都有揸車既快感,不過呢隻game就好快玩完左~

Overall都唔差,下次會帶埋屋企人黎玩其他game!

感謝 Imtastebuddie
6 天前評論 透過行動裝置

今日同男朋友去咗荔枝角D2商場嘅VR遊戲專門店玩。依家做緊優惠$220 就玩到3款VR遊戲,重有得仼飲汽水。我地揀左生化煉獄2、極限對決同極速快車黎玩。

生化煉獄2,職員提供兩把槍,分別係射速快但火力低嘅長步槍,同射速慢火力大嘅手槍。為左提高享受體驗,我地揀左重少少像真度高嘅長步槍。遊戲入面,有好多喪屍衝過黎,重會有蝙蝠係頭上飛過黎襲擊,真係夠哂緊張!如果反應唔切,真係會嚇親,但好好玩。

第二個遊戲係極限對決,今次係真人對戰,我地同咗另一對情侶決鬥,分成兩隊,互相用步槍攻擊對方,重會有班衝喪屍出黎攻擊,令到遊戲好緊張刺激!我地要拎住步槍轉黎轉去攻擊對方,好有代入感!

最後一個遊戲係極速快車,VR版嘅賽車,重有賽車坐,有油門踩,遊戲中需要避開障礙物,幾適合同小朋友黎玩。

感謝 hahon_chu
1週前 透過行動裝置

呢日同朋友去D2place 玩,見到有呢間VR,係疫情下唔洗除口罩嘆住冷氣玩,係一個唔錯嘅選擇
呢度係以買Vouchers 形式,每張可以一個人玩一隻game,我地兩個人,玩左兩隻game玩下。
呢到正嘅係玩嘅時候,可以免費有唔同飲品拎,另外就係個裝修係好配合隻game,而
我地第一隻玩左一個叫野人戰爭,係一隻槍game,畫風好可愛,唔會恐怖,不過得兩個人打到最後有少少辛苦,最黎我地失敗左
另一隻我地玩恐怖類嘅叫失控地鐵,都係射擊類但就係打喪屍,我自己覺得玩完都幾解壓,同埋故事最後都好意想不到
最後值得一提嘅係,佢地係你玩緊嘅途中會影低相同片,玩完可以即時收番☺️

感謝 mayannetravellife
1週前 透過行動裝置

上星期屋企人生日,在D2吃過晚餐後就周圍行,見到VAR Live做緊promotion,在門口有得試玩VR,玩完覺得幾刺激,沒什麼做便同家人買了一set試玩玩。

裡面有好多款遊戲,因為有小朋友,選擇了可愛版鬼屋,小朋友玩得好開心呢。另外玩了Ninja,這款遊戲絕對會玩到手軟⋯⋯就是不斷的斬怪獸,到今日手還是好酸軟。這間VR整體都挺好~

感謝 Mabel90189
2 週前評論 透過行動裝置

VR初體驗

之前行D2 place, 見到有間玩VR嘅地方已經好想試下,今日放weekday 特登同朋友嚟玩

店舖嘅裝修都好好,個場地都好大,有d game 仲有特別房間去玩,好似日本當地嘅VR game 嘅店店員仲好細心介紹每隻遊戲嘅特點

睇返張leaflet 遊戲款式包羅萬有,有打喪屍,親子,亦有適合情侶或者成班friend一齊玩嘅遊戲

店員問我哋飲啲乜嘢,叫我哋坐低慢慢揀玩邊隻遊戲,佢哋呢度門票包左汽水都幾正

最後我哋揀咗一隻叫忍者同城市守護者嘅遊戲玩

先講忍者隻game先,佢有得選擇揸武士刀或者弓弩,建議揀武士刀可以揸住把刀劈下都幾過癮,不過玩太忘形,完左可能會攰少少。

喺開game之前 店員都好好介紹隻game點樣玩 有啲咩地方要注意, 之後店員會正式幫你戴vr鏡同手握兵器嚟玩

喺隻game入面,前後左右都會有怪出嚟, 所以要同隊友互相配合同掩護,都有少少難度

去到後期會出現兩個大佬,要左閃右避開佢哋嘅招式,然後再還擊,我哋最尾打到第二個大佬時就輸咗

第一次玩都算係咁啦,最尾仲會有張分紙講返曬打咗幾多隻怪都幾有趣

值一提係店員會提下玩家走位同會幫手拍下玩家玩緊嘅片玩完之後睇返段片,好搞笑

第二隻game係城市守護者,呢隻game主要 嘅任務係保護一個博士,如果博士嘅血扣曬就會輸 武器方面只有槍一個選擇

呢隻game個難度比較高啲,怪物出現嘅頻率比第一隻game多好多,而且有啲重要射幾下先至死, 所以玩咗一陣就任務失敗了

總結返,覺得啲遊戲都幾好玩,店員嘅服務都好細心,體驗唔錯

喺舖頭嘅門口都有個免費試玩區如果黎D2 place嘅朋友下次都可以嚟睇下

感謝 kaling1119