住宿的最低價格
2021/09/24 前可免費取消
馬上預訂,住宿時才付款
FindHotel
Preferred HotelsUS$475
ExpediaUS$482
Agoda.comUS$475
查看8 個優惠
評論 (4,123)
1週前

5月時在klook看到24小時入住便立刻BOOK了來慶祝生日
踏入電梯,發現是沒有關門制,原是來希望客人可以慢下來享受,到達時的聲音也有別平時電梯到達的聲音,設計師真的應記一功。
有別於其他的酒店,Upperhouse是直接在房間內處理check in 減少在大堂和其他接觸的時間
今次入住的是海景STUDIO 70 , 一入房完全被整個海景吸引,單是在坐在窗前已經可以消磨一日時間。整間房的感覺很舒服,沒有多餘的不實用設計,是打造了家的感覺。 感謝員工的安排,謝謝。

住宿日期: 2021年5月
感謝 traveltheworldkings
Kristina Snaith Lense,奕居酒店 的 General Manager,回應了這篇評論1週前 已回應

親愛的Kings,

衷心感謝您撥冗於攜程分享您的回饋!我們十分欣慰得知您有了舒適的入住體驗,並對酒店位置、房間以及硬體設備感到滿意。奕居向來不論在設施、服務和各種細節上,皆是以為您帶來舒適以及便捷的最高服務品質為目標!

再次謝謝您對奕居團隊的肯定以及鼎力支持,非常期待在不久的將來能夠有機會再度歡迎您回到您在香港的第二個家,為您量身打造最貼心的服務。

總經理

女朋友生日所以揀左兩間酒店住兩晚同佢慶祝,其中一間係St.Regis,而第二間就係Upper House。
Upper House同我地岩岩住完既St.Regis感覺完全唔同,St.Regis係好華麗既風格,而Upper House係比人感覺好休閒好放鬆既感覺。
今次個booking係住studio 80 包左係49樓餐廳一餐早餐同埋下午茶,職員Tommy好細心幫我安排入住既安排令到成個入住體驗都好流暢同埋好舒服。

係St.Regis安排既車一到達Upper House之後,大堂既職員都好熱心咁埋黎幫我手拎行李同埋帶左上地上電梯坐低休息,等左無幾耐就有職員帶左我地上房Check in,成個過程職員都好細心為我地講解酒店既設施,入到去房間非常大同埋好舒適,其中最鍾意都係個浴室,真係好靚。

係房休息左一陣就上左餐廳食下午茶,喱到個下午茶兩隻字講曬(出色),咸甜都非常好食,雖然甜個part有兩款甜左少少,不過可能我個人唔太食得甜既關係所以唔太受到個隻甜。

房間仲有個電視可以比人任睇電影同埋任點爆谷真係好正,另外因為慶祝生日酒店方面都有個甜品盤送比我地食,甜品盤都係好好食。當日我自己都另外訂左個蛋糕送黎酒店,大堂職員都好細心幫我收左貨同埋keep住,到我準備切蛋糕個陣一打電話佢地就好迅速送左個蛋糕上黎,仲好細心咁比埋打火機,碟同埋餐具比我地。

到早餐部分,我地覺得有少少失望,唔知係唔係揀左中式早餐既關係,水準大不如下午茶時既水準,最失望既係個粥同埋炒面,粥比較淡D味唔夠出,個炒面就唔知叫咩味好,話好難食又未到但絕對唔係好食,有少少瑞士汁加美極炒咁既感覺,除左喱兩樣其他都唔錯。

到Check out臨走個陣,職員Edward好nice同埋好warm咁黎同我地打招呼同埋送我地走。

整體成個體驗都非常難忘,唯一係早餐到扣左分,同時都好感激酒店咁多位職員為我地製造左咁難忘既回憶!

住宿日期: 2021年8月
1  感謝 matthew_L0910

親愛的Matthew,

衷心感謝您撥冗於攜程分享您的回饋!我們十分欣慰得知您和女朋友有了舒適的入住體驗!

更感謝您對於我們服務品質和同仁Tommy、Edward的讚美和鼓勵!,並對酒店服務、設計、房間以及硬體設備感到滿意。
奕居向來在各種細節上,皆是以為您帶來最高服務品質為目標!

同時,您所提供的寶貴意見我們收到了。
十分遺憾您這次餐廳不足的部分,我們會加以再持續檢討改進針對所指出中式早餐部分的不足。

再次謝謝您對奕居團隊的肯定以及鼎力支持,非常期待在不久的將來能夠再度歡迎您回到您在香港的第二個家,為您量身打造最貼心的服務。

總經理

你們酒店服務質素比其他酒店更勝一籌,之前同我一直email cherry yau.幫我準備所有,感到開心,由踏入一刻已感覺到你們的所有照顧,你們的stephanie (guest experience ), 簡直好詳細介紹房間,今次第一次入住安排我們生日的住宿體驗,感覺服務質素良好,尢其小食吧,可以食同飲,亦有員工介紹同帶領,服務態度讓我們感到賓至如歸的深刻印象,而且酒店設施較新,員工服務殷切,服務貼心,浴缸拍攝海景的地方,絕對讚美的美感。而遺憾就是早餐坐不到海景位,不過返房再添食都開心,浸泡是令我十分享受

住宿日期: 2021年8月
旅程類型: 好友出遊
感謝 HAPPILY803

親愛的客戶,

衷心感謝您撥冗於攜程分享您的回饋!我們十分欣慰得知您有了舒適的入住體驗!
更感謝您對於我們服務品質和同仁Cheery、Stephanie 的讚美和鼓勵!,並對酒店服務、設計、房間以及硬體設備感到滿意。

2021年7月28日的評論 透過行動裝置

第一次黎奕居,比我既感覺係好親切,走日式風格,估唔到同一個設計師既出品,都有兩個咁唔同既風格(上次入住St.Regis),奕居有別於其他酒店,特別係個浴室已經佔全房面積既一半,今次係住studio 80,面積有800尺,浴室有400尺左右。
另外職員GiGi Leung都好細心會打電話上黎問房間好唔好……等等,又送甜品上房比我地慶祝,仲每款耐心地介紹下,呢個舉動令我會比間酒店加分。
同埋接待我地既職員Kim由頭到尾都好Helpful

住宿日期: 2021年6月
感謝 Da1222

親愛的客戶,

更感謝您對於我們服務品質和同仁Gigi、Kim的讚美和鼓勵!,並對酒店服務、房間感到滿意。

2021年6月30日的評論

第二次入住了。作為婚後紀念,回來這個舒適的地方。裝修時尚不造作,木系傢俱自然舒適,員工態度親切友善,在繁忙之中找到心靈放鬆的地方。特別感謝餐廳為遲到的我們,延後用餐時間。亦感謝Kay Cheung的接待及再次的祝福。

住宿日期: 2021年6月
感謝 Reotse01

親愛的Reo,

更感謝您對於我們服務品質和同仁Kay的讚美和鼓勵!,並對酒店服務、房間感到滿意。

2021年6月29日的評論 透過行動裝置

為咗慶祝女朋友生日第一次黎呢間酒店覺得真係好舒服 簡約嘅設計好靚 待客嘅態度好友善
Check in既體驗非常好 特別多謝Edward
因為入住前寫左係同女朋友慶祝生日 酒店都俾咗唔少驚喜我哋 間房好靚 感覺好舒服 我覺得浴缸係佢最大嘅賣點 而且間房嘅景觀非常好

夜晚上左新開既餐廳salisterra食晚餐 食物方面非常出色 更加值得一提嘅係餐廳嘅員工非常之細心 服務一流

Special thanks to Kiko, Leo from service team

有機會一定會再嚟

住宿日期: 2021年5月
感謝 Pioneer58846809236

親愛的Will,

更感謝您對於我們服務品質和同仁Edward, Kiko, Leo的讚美和鼓勵!,並對酒店服務、房間、晚餐感到滿意。