“加班後的小確幸🥰”

HeSheEat - 綠楊坊
香港排名第601 (共13,795家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
3 週前評論 透過行動裝置

這間以粉紅色設計的餐廳「HeSheEat」, 每次經過都好多人排隊,冇機會食,點知今日加班,晚上8點經過,有位,即刻坐低。

粉紅時尚裝修設計,加上年輕的店員,增潻青春氣色,親切嘅店員還安排了我坐粉紅色好靚嘅卡位,坐位很舒適。

因為都幾肚餓,所以好快就點咗4個菜式及飲品:

單骨蜜糖芥末雞翼$55
雞翼開邊炸到金黃香口,配上甜甜哋嘅芥末蜜糖,很滋味,好快就食哂成碟。

燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律$118
因為是BB豬,肉質非常軟嫩諗滑,配以惹味無比的BBQ醬,好味。

火辣墨魚汁意粉$88
魷魚新鮮彈牙,扁意粉掛上微辣的墨魚汁,意粉的口感及味道真的不錯,兩個人食到「唇齒雙黑」,像小朋友的互笑對方,哈哈大笑。

燕麥乳酪奶昔$38
第一次飲「乳酪」奶昔,香滑嘅奶昔有燕麥味道,味道不會太甜,感覺好特別、好健康。

綠茶心太軟$62
暖暖的綠茶流心蛋糕,綠茶味濃郁,配上清新嘅豆腐雪糕及開心果碎,頓時覺得幸福滿滿。很高水準的甜品,為我這餐飯,畫上甜美句號。把我加班的小小的倦意一掃而空,滿足而回。

晚餐每人$198,價錢合理,會再來。

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 joey20202

2020年4月10日

最近去咗荃灣綠楊坊間 @hesheeatcafe 食晚飯,好食之餘,仲有好多打卡位。成間餐廳以粉紅色做主調,少女心爆發‍♀️ 樓底高而且白燈,影相會靚啲 主食、小食、甜品、飲品極多選擇,好適合多人一齊食叫多幾款share

牛油果蟹肉凱撒沙律: 份量多,而且加咗牛油果同蟹肉,層次更豐富,增加咗唔同嘅口感
辣肉腸火辣墨魚汁意粉: 辣辣哋好惹味同開胃,意粉爽口,雖然會食到成棚牙黑晒
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律: 好好食,雞肉嫩滑多汁,外層雞皮香脆,極推薦!

今次揀咗飲咖啡而冇叫甜品,下次再食一定會叫甜品 今次冇食真係好後悔

造訪日期: 2020年4月
感謝 Ramy T
2020年3月27日 透過行動裝置

朋友話想食呢間餐廳嗰陣我冇乜期望,因為一直都覺得裝修咁靚咁有少女味既餐廳應該得個殼,食物水準都係一般,不過今次就令我跌眼鏡了
兩個人叫咗個鰻魚滑蛋蓋意式紅飯,帶子蟹肉南瓜汁意大利飯,朱古力三重奏同埋一杯黑糖薑茶~
一般嚟講食物圖片都係只供參考,實際相差好遠, 但係呢個鰻魚飯有九成九相似
鰻魚大大條,啲蛋好厚又滑
通常鰻魚都係配白飯,但係今次呢個係配有啲蕃茄粒係裡面既紅飯又幾夾,而且無左有時太多鰻魚汁既甜膩感覺
個帶子蟹肉南瓜飯聞落幾重芝士味,食落幾creamy,帶子煎得岩岩熟,好香口 啲意大利飯有咬口
朱古力三重奏嘅size比我預期大份,個軟心朱古力蛋糕超正 裡面勁流心,蛋糕厚實得黎幾軟熟唔會好硬
最後就係杯黑糖薑茶,超級真材實料,好重薑味所以都幾辣 不過飲完應該血液循環都好好多
睇嚟以後我唔可以再咁以貌取餐廳

造訪日期: 2020年3月
感謝 vikolau730
2020年2月26日

HeSheEat (荃灣)
荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗

同姊妹行街shopping 剛好要搵地方食晚餐,決定黎呢間久仰大名嘅HESHEAT,其鄰近地鐵站,遠望綠揚坊會見到一個大紅唇LOGO ,好易搵到。

HESHEAT裝潢一直以粉紅色做主調,配上粉紅色沙發️同椅子,啱曬姊妹們打卡影相️,而且荃灣分店環境舒適闊落,當日有幸被安排到闊落沙發位,可以一邊照鏡子一邊食飯,啱曬我呢啲自戀狂。

單骨蜜糖芥末雞翼(HKD 55):
因為係單骨,炸得特別脆身,炸粉吾厚,大約有十舊,姐係有五隻雞翼份量多,加上蜜糖芥末,甜甜地,外脆內軟,仲鎖緊到雞肉肉汁,BABY FAVOUR 咁。

脆薯格配酸忌廉,泰式辣醬(HKD 48):
嘩,一上菜,有一大堆薯格,炸到好香脆可口,食泰式辣醬食到厭又可以蘸下酸忌廉,淡淡檸檬汁乳酪味,好清新,非常佐酒。

魷魚火辣墨魚汁意大利粉 (HKD 88): 魷魚新鮮彈牙,意大利粉好夠蒜味,但唯獨不夠辣。墨魚汁食到我滿嘴黑孖孖,但真係炒得好香好蒜。

黑松露雜菌春雞燴意大利飯(HKD 98):
黑松露味好出,春雞竟然係兩隻大雞髀,香草雞髀美味無比,雞皮肉嫩,肉汁豐富,意大利飯粒粒分明,帶點煙韌,配上拉絲芝士,同大量雜菌,推介 日本牛乳刨冰(朱古力) (HKD 52): 雖然話係牛乳刨冰,但吾夠牛乳味。朱古力可以自行淋上朱古力醬,底部又有OREA碎及朱古力慕絲,朱古力味濃。

檸檬忌廉班戟卷(HKD 58): 每次食都會嗌呢個,由內到外都充滿檸檬香氣,班戟填滿了檸檬忌廉,點點酸味,配上旁邊伴碟既焦糖脆脆,中和曬,加堆檸檬味雪糕,不得輸。

總結:
員工服務態度好 坐得舒服
打卡位多️ 是情侶朋友聚會的不錯選擇

#hesheeatcafe#potatowaffle#honeywings#squidinkpasta#chickenrisotto#lemoncreperoll

造訪日期: 2020年2月
1  感謝 SANDRAFUNG
2020年2月19日 透過行動裝置

這店舖以粉紅色為主調,比較女性化,但這好笑,這次與朋友聚餐,餐廳內所有服務生都是男性。最令人驚喜的菜式,是墨汁魷魚圈,很好味,令人難忘。

造訪日期: 2019年3月
感謝 KC000000

去過HeSheEat - 綠楊坊嗎? 請分享你的經驗!