“美味豐富的晚餐”

Cruise 空中餐廳及酒吧
8/20(週六)
20:00
香港排名第2 (共15,714家餐廳)
價位: US$25 - US$64
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 北角
描述: 以香港及亞洲郵輪港口為主題,Cruise餐廳像是一個航海旅程,帶領客人到訪不同亞洲地區,享受正宗美味佳餚,同時欣賞維多利亞港的壯麗景色,開展美食之旅。 在靠窗的餐桌旁享用亞洲多國菜式晚餐前,客人可在位於餐廳中央的焦點酒吧,品嚐具亞洲特色的雞尾酒, 感受別樣風味。
2022年6月13日 透過行動裝置

可觀望維多利亞海港景色,餐廳環境優美,裝飾格調高雅,
美味佳餚,有各種不同國家 (中國,日本,印尼)菜式,食材新鮮,烹調手法特別,特別喜歡豬手,咖喱蝦,巴東牛肉⋯
服務非常滿意,尤其為我們服務的Ricky

造訪日期: 2022年6月
感謝 maki141

2022年6月10日 透過行動裝置

同老公去酒店staycation,揀左去Cruise空中餐廳食飯,食物好食,服務好好,如果天氣好應該環境會更靚。其中有個女侍應服務態度特別好,每次落餐都會介紹下個食物同埋問我地有咩需要,臨走忍唔住問佢咩名,想讚揚下Vivian,多謝你,我同老公過左一個好開心既生日。

造訪日期: 2022年6月
感謝 2019Wong
2022年5月30日 透過行動裝置

餐飲職員Vivian 非常有禮,好細心介紹食物資訊,讓我有一個愉快嘅體驗。食物很好吃,生蠔新鮮醬汁有特色,大蝦爽口醬汁可口,甜品椰子雪糕有驚喜,賣相一流,經指導後按指示混合再食,唔太甜,朋友以洗碟方式表達正 值得推介。預早訂位window seat無敵海景 , 餐廳裝修氣氛好正。職員Vivian 得知朋友生日,送上生日蛋糕及即影即有相及生日卡,十分難忘。謝謝!

16  感謝 anniet196
2022年5月29日 透過行動裝置

之前同朋友嚟過食飯,知道餐廳有靚view,所以今次一早預約同屋企人嚟食晚飯。呢間餐廳主打食東南亞菜,食物賣相吸引,特別鍾意食油甘魚刺身前菜,配上青檸汁,好開胃,沙嗲串燒都唔錯,雞肉嫩滑。以酒店級數嚟講,性價比高。

職員態度友善,尤其係Ricky哥哥,細心講解食材,招呼周到。

感謝 florara10
2022年5月18日 透過行動裝置

食物、環境方面都不錯,有分室內室外
坐望海景兩則的位置能將整個維港海景收入眼廉,拍照也最好看
服務生非常熱情,最後幫我們拍了即影即有相片留念,CP值超高❣
蝦片小食 FREE
炸蝦片炸得酥脆香口,辣辣地好惹味
油甘魚刺身 $140
油甘魚刺身好新鮮,賣相好靚。青色嘅醬汁是醃青辣椒和甜泰式羅勒,酸酸的帶少少辣味
烤大虎蝦咖哩 $220
大蝦只有三隻,份量偏少,但蝦肉爽口彈牙
咖哩甜中帶辣,有濃香的椰奶味,適合配飯,但飯的份量就偏多
牛肉腸粉 $180
腸粉很有友獲氣,醬的味道像辣的沙嗲醬,炒得均衡而不黏在一起
但牛肉肉質有點老,不夠牛鮮味
自家製朱古力煎餅 $120
煎餅外脆內軟,中間有香蕉溶
雪糕是花生、煉奶、椰子加奶茶味,非常特別,推薦!
最後,多謝Vivian & Sayed的款待❤️
IG: heagirls_food

35  感謝 TravelerLui

查看過Cruise 空中餐廳及酒吧的旅客也查看過

去過Cruise 空中餐廳及酒吧嗎? 請分享你的經驗!