“七個人去到廟街諗住是但入間大排檔打冷”

堂泰海鮮菜館
香港排名第562 (共11,598家餐廳)
菜系: 中式料理

七個人去到廟街諗住是但入間大排檔打冷
行到去男職員都好熱情咁招呼我地
叫完野食就開始中伏
首先同d圖完全唔同 咁圖片只供參考我都明
但好似冇一部份係相似...

第一樣要講係滷水拼盤
佢一落枱真係呆曬 150蚊 碟野嘅份量我肯定正常食量嘅人係可以一個人食曬

之後正常嗰d 幾十蚊至一百頭嘅餸 隻碟呢就同我依個手掌偏細嘅女孩子一隻手掌差唔多大 唔係碟餸咁大 係隻碟

碟炒聖子 又係世界級
成碟得十條到 全部殼嚟嘅 仲要殼都唔係多過人
個雜菜煲就真係多 不過係多湯(定水嚟?) 粉絲都少 個味淡到不宜送飯
個椒鹽鮮魷同蠔餅 手掌咁大 咸到想嘔 送飯都辛苦
仲有其他餸都係一樣咁細碟...
好後悔冇影低 因為個個勁嬲勁快清曬即刻走人!!!

之後佢幫我地落少左個餸 叫佢過嚟幾次又等十幾二十分鐘先應人 明明係我地面前走嚟走去 total 7個人 6個餸 7個白飯 收左一人大約100蚊 我地全部人勁灰 好似冇食過野咁走第一次食大排檔食到咁....真係唔好試

感謝 CHIUW61

2018年4月18日 透過行動裝置

這是位於廟街的菜館,坐在街邊吃晚餐,特別有風味。衛生環境一般,但菜色好吃。但不太適合夏天來吃,因為十分熱。推薦炒花甲,炒蟹

感謝 Kammy H
2017年9月22日 透過行動裝置

係廟街街邊的堂泰海鮮菜館完全係廟街一個特色,菜館提供餐檯在街上,讓你感受街邊風味,不過夏天時真係好熱囉!

感謝 JoyceW2056
2017年5月4日

堂泰海鮮菜館位於廟街入面, 距離港鐵站6-7分鐘路程。
價錢貴, 食物份量少, 質素尚可, 個人覺得一般般而已。

感謝 kimnowitzki
2017年2月23日

這間店是在廟街的夜市, 不知是不是枱也擺在街上的關係, 價錢相當便宜, 但質素卻非常的高!
在這間店吃海鮮是逛廟街其中一個活動之一, 海鮮鮮味十足, 份量較大, 遊客只須用少少錢便可吃到撐

感謝 Timlks

去過堂泰海鮮菜館嗎? 請分享你的經驗!