“邪惡芝士熔岩意粉”
開飯主義的評論

開飯主義
線上訂購
香港排名第3,261 (共13,979家餐廳)
周圍地區: 大埔
周圍地區: 大埔

呢間餐廳喺火車站行過去略嫌有啲遠,搭巴士喺廣福道落就啱啱好啦。因為去嗰陣正值學生放飯時間,所以要等一陣。入到去侍應哥仔都幾好招呼,落單上菜都好快。因為見身邊嘅食客都食緊佢嘅熔岩飯,所以叫咗L12 芝士咖哩牛肉肋焗意粉,跟餐有熱飲同半個豬仔包,都幾飽幾抵食。牛肋幾好入味,配上邪惡芝士簡直一流,但意粉就有少少唔夾,推薦大家下次轉飯,應該會更正。

造訪日期: 2020年6月
感謝 Hangggg33

2019年5月1日

街坊小店,座位不算寬鬆。和友人分別點了泰式湯粉和韓式泡菜煎蛋飯,味道令人滿意,又贈送熱飲,總體很抵食。

造訪日期: 2019年3月
感謝 YuchenL91
2019年3月1日 透過行動裝置

有感是中西合璧的茶餐廳,咖啡出色,食物出眾。是假期午餐的好選擇。價錢方面更是大眾化。推薦給來大埔玩的朋友,值得一試。

造訪日期: 2019年3月
感謝 SD_Lai
2019年2月24日 透過行動裝置

之前嚟呢度食過晚飯,覺得質素非常之好,今次襯有時間就試下佢個下午茶,睇下質素係咪一樣咁好
今次叫左個番茄湯螺絲粉+吞拿魚配三文魚子熱狗
雖然係下午茶,但係個螺絲粉唔係嗰D細細碗食唔飽嘅
而且湯嘅味道似羅宋湯,番茄味濃,好正
呢個熱狗又係不得了
成個熱狗都係吞拿魚醬,配埋D三文魚子同生菜,真係好好食
不過食個陣要小心,因為D醬太多,好易一咬就跌哂出嚟
成個套餐連飲品都只係40幾蚊,真係好抵食
下次想食下午茶第一時間都會諗到呢度

造訪日期: 2019年1月
感謝 beautywin88
2019年2月3日 透過行動裝置

平時同父母一齊,多數都食中餐,今日就想試下同佢地食下西餐

呢間餐廳成日都會經過,但每次都揀左其他餐廳冇揀佢,既然未試過,就抱住冒險心態去試下,入到嚟好有別有洞天嘅感覺,因為出面黑黑沉沉,冇諗過入面嘅裝修幾得意幾舒服。

呢度都幾多選擇,食物種類有肉有沙律,唔係淨係啱我呢D食肉獸,以食物質素同晚餐價嚟講,食物價錢唔算貴,老媽子同老豆一人一個湯,2個湯都好味,尤其係白湯,有少少煙肉同洋蔥,比起平時D罐頭湯有心思,
最估唔到嘅係佢個餐包竟然係牛角包,老媽子一見到就非常開心,因為牛角包係佢嘅favourite。

鹽燒秋刀魚什扒鐵板餐$85
老媽子鐘意食魚,所以揀左呢個餐,個餐一上我哋都即刻嘩嘩聲,因為係原條魚上架
個魚燒得好香,下面仲有2塊扒,味道唔錯

溶岩拉絲麵包芝士炸雞$85
呢個真係好好食,個芝士加左落個包入面,超香超好食,仲有個炸雞,有D韓式炸雞嘅感覺,值得推介

卡邦尼拉絲芝士文也魚焗飯$70
個拉絲芝士同上面個麵包一樣咁正,飯底有炒過,份量又足,食完好飽肚

最後加左錢試下呢個草莓肉檸檬沙冰梳打($40)
我想講真係圖文不符...點解會咁大杯架,睇圖明明好似唔大杯..真係好彩有多2個人分擔下,飲完真係好飽

老媽子同老豆只係叫左包餐嘅飲品,我冇特別去影,不過整體真係好好,價錢唔貴之餘碟頭又大,奉勸大家可以叫多幾個人一齊食,share食可以試多幾款食物

造訪日期: 2018年11月
感謝 iori625

去過開飯主義嗎? 請分享你的經驗!