“我真係好鐘意呢間餐廳!”

LAB EAT Restaurant & Bar
使用外送服務
香港排名第391 (共14,630家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角

呢日約左個friend 去尖沙咀呢間Lab Eat 度食飯啦,點知佢遲到,本身約7點,好彩門口度都有得比我坐陣。

入去坐低後叫野食,一黎就點左個法式蝸牛同埋芝士燒,黎到之後都冇令我失望,好好味啊!d 芝士係即場刮落去,分量又多,正! 而蝸牛都好香。

點左2杯cocktail,waiter幫我地吹左2個波波落去好靚lor!好岩打卡,都好飲既。

主菜來了,個fd叫左燒春雞,入面有糙米,健康嘅我對糙米冇咩興趣,感覺淡左dd但連埋雞食都ok嘅。

最後上甜品,幾靚架!有雪糕,馬卡龍,仲有tiramisu。 但甜品隔離既餅碎就顯得有dd求其,散曬。

Overall 黎講呢間都唔錯既,格調都舒服同d野食靚。

造訪日期: 2020年10月
感謝 Leung P

2020年5月30日 透過行動裝置

話說同朋友喺旺角買完嘢,諗住去附近搵食,咁啱行過T.O.P.商場,見個set lunch幾吸引,每人叫一個慢慢嘆 聽聞哩度既signature drinks都好有特色,一於下次dinner timer嚟飲先
☆ 炭燒美國極黑豬鞍伴山芋紫薯蓉 HKD$188
豬鞍size大過我隻手掌,仲好厚肉 肉質軟腍得嚟幾有彈性,唔錯的。而伴碟既竟然係新穎組合 山芋紫薯蓉,一口打得化開既紫薯蓉搭配一口豬鞍肉,感覺幾特別
☆ 炭燒美國安格斯肉眼牛扒300g HKD$188
午餐食肉眼扒感覺好奢侈 5成熟既肉眼扒 ,生熟程度辣得剛剛好,切開仍有血水但食落唔會好生,如果加多杯紅酒一齊食應該會好perfect
LAB EAT Restaurant & Bar
旺角 彌敦道700號T.O.P. This is Our Place 5樓502號舖

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 foodie_anniechan
2020年5月5日 透過行動裝置

良心餐廳要幫襯!!!!呢間餐廳位於旺角地鐵站「T.O.P 」商場頂層,行日系簡約風, 成個裝修環境相當舒服,設室內區同室外區,特別推薦坐室外區,可以由上而下望住成個旺角街景,啱晒情侶朋友一邊食野一邊傾偈談心!!!!!
介紹返佢哋嘅豬手同肉醬意粉,擺盤靚,味道佳,份量多,既有外涵又有實際。 豬手肉質細嫩,鹹香味適中,配埋德國酸瓜,酸菜,消滯解膩。 肉醬意粉麵條Q彈有咬勁,且肉醬味香濃,拌埋一齊食,感覺超幸福呢

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 Exploremorewithleung
2020年4月13日

同女朋友去旺角食飯,
去新個個商場TOP行下同食飯,
去咗食LAB EAT。
餐廳都幾有情調, 又靜靜地, 唔錯。
叫了白酒飲,
都係侍應推介,
唔錯。

Tatihou ($55@)

叫了2隻生蠔食!
呢隻係法國蠔, 都幾大隻!
入口先係海水咸味, 之後甜味再慢慢滲出,
一d都唔腥, 好食!

Iberico Pork ($298)

呢個賣相好得!
羊鞍我食得多,
豬鞍都係第1次食!

入面係好靚既粉紅色!
肉好嫩, 一d都唔鞋!
肉味濃。

另外想讚一讚d配菜,
雖然係配菜, 但佢一d都唔馬虎,
有焗過, 蕃茄好香好甜!
我覺得好好食!

造訪日期: 2020年2月
1  感謝 mattlam1130
2020年2月1日 透過行動裝置

放工同好姐妹去旺角行街,咁啱行到T.O.P佢話想食西餐,見到之前喺尖沙咀食過高質嘅LAB EAT原來有分店喺5樓,即刻決定上嚟食
新鮮生蠔
生蠔好新鮮,落少少檸檬已經好鮮甜❤
法國傳統熱溶流心芝士配香草烤薯,火箭菜,慢煮露筍,烤番茄意大利凍切腸
因為我哋都好鍾意食芝士所以叫咗,但其實對火箭菜同凍切腸一般芝士好香唔會太鹹,但一定要熱食因為凍咗就會硬咗一塊咁
12小時慢煮美國一級牛小排(海鹽炭燒)配薯條
牛小排係慢煮所以入面嘅肉都幾嫩滑,近骨頭位置嘅肉好有嚼口同埋牛味更加濃郁,薯條熱辣辣

鮮蟹膏海膽扁意粉
醬汁充滿蟹膏嘅鮮味好creamy,意粉亦好彈牙
法式蘋果批伴香草雪糕
咁平時喺出面食嘅蘋果批完全唔同,上層 微酸下層酥脆,配埋自家製嘅雪糕,我自己大愛❤
食完覺得旺角同尖沙咀分店同樣高質

造訪日期: 2020年1月
感謝 angelee1989

查看過LAB EAT Restaurant & Bar的旅客也查看過

去過LAB EAT Restaurant & Bar嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣