“五一放假食呢間”

LAB EAT Restaurant & Bar
訂位
線上訂購
香港排名第401 (共13,784家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2 週前評論 透過行動裝置

良心餐廳要幫襯!!!!呢間餐廳位於旺角地鐵站「T.O.P 」商場頂層,行日系簡約風, 成個裝修環境相當舒服,設室內區同室外區,特別推薦坐室外區,可以由上而下望住成個旺角街景,啱晒情侶朋友一邊食野一邊傾偈談心!!!!!
介紹返佢哋嘅豬手同肉醬意粉,擺盤靚,味道佳,份量多,既有外涵又有實際。 豬手肉質細嫩,鹹香味適中,配埋德國酸瓜,酸菜,消滯解膩。 肉醬意粉麵條Q彈有咬勁,且肉醬味香濃,拌埋一齊食,感覺超幸福呢

造訪日期: 2020年5月
感謝 Exploremorewithleung

2020年4月13日

同女朋友去旺角食飯,
去新個個商場TOP行下同食飯,
去咗食LAB EAT。
餐廳都幾有情調, 又靜靜地, 唔錯。
叫了白酒飲,
都係侍應推介,
唔錯。

Tatihou ($55@)

叫了2隻生蠔食!
呢隻係法國蠔, 都幾大隻!
入口先係海水咸味, 之後甜味再慢慢滲出,
一d都唔腥, 好食!

Iberico Pork ($298)

呢個賣相好得!
羊鞍我食得多,
豬鞍都係第1次食!

入面係好靚既粉紅色!
肉好嫩, 一d都唔鞋!
肉味濃。

另外想讚一讚d配菜,
雖然係配菜, 但佢一d都唔馬虎,
有焗過, 蕃茄好香好甜!
我覺得好好食!

造訪日期: 2020年2月
感謝 mattlam1130
2020年2月1日 透過行動裝置

放工同好姐妹去旺角行街,咁啱行到T.O.P佢話想食西餐,見到之前喺尖沙咀食過高質嘅LAB EAT原來有分店喺5樓,即刻決定上嚟食
新鮮生蠔
生蠔好新鮮,落少少檸檬已經好鮮甜❤
法國傳統熱溶流心芝士配香草烤薯,火箭菜,慢煮露筍,烤番茄意大利凍切腸
因為我哋都好鍾意食芝士所以叫咗,但其實對火箭菜同凍切腸一般芝士好香唔會太鹹,但一定要熱食因為凍咗就會硬咗一塊咁
12小時慢煮美國一級牛小排(海鹽炭燒)配薯條
牛小排係慢煮所以入面嘅肉都幾嫩滑,近骨頭位置嘅肉好有嚼口同埋牛味更加濃郁,薯條熱辣辣

鮮蟹膏海膽扁意粉
醬汁充滿蟹膏嘅鮮味好creamy,意粉亦好彈牙
法式蘋果批伴香草雪糕
咁平時喺出面食嘅蘋果批完全唔同,上層 微酸下層酥脆,配埋自家製嘅雪糕,我自己大愛❤
食完覺得旺角同尖沙咀分店同樣高質

造訪日期: 2020年1月
感謝 angelee1989
2019年10月19日 透過行動裝置

上次去過呢度食,當時無咩人。
今次再去,比上次多人,星期六依然有lunch set
叫咗紅菜頭沙律,煎魚柳,烤牛柳藜麥沙律
百幾蚊一個set
$300以上 可以簽卡

造訪日期: 2019年10月
感謝 Yvonne1616
2019年8月21日 透過行動裝置

位於尖沙咀金巴利道Lab Eat地方感覺旺中帶靜,遠遠就望到Lab Eat大logo了。

環境比較幽暗和幽靜,最啱就系情侶拍拖好去處,不過就算三五知己傾下偈都唔錯㗎,而且布置都可有特色,原來仲發現好多明星嚟幫襯添,侍應生非常有禮貌招呼我哋,聽說呢度嘅牛幾好食,鐘意食牛嘅我梗系要食下啦!

✨✨✨✨

炭燒美國黑級和牛西冷配燒肉汁

原來黑級和牛都好大塊呢!墊底仲有一條條 炸了鏡番薯甜甜地,好特別,因為通常都系用薯仔嘅。仲有一大堆沙律菜襯托好有睇頭, 當然最緊要系主角牛扒啦肉汁好juicy而且唔使好心急去食添,因為通常你食到一半就要快快食驚住佢韌吖嘛,哈哈!原來可以慢慢食,重可以還切直切斜切都唔會韌,正。

✨✨✨✨

再來一個皇帝蟹腳套餐,賣相非常有睇頭

配餐湯黑松露野菌忌廉湯,黑松露味濃郁,

主角炭燒皇帝蟹腳二隻配蛋黃醬~~

蟹腳非常大隻好多肉,而且蟹腳肉燒到好香口,同食開拾嘅凍蟹腳肉唔一樣,雖然冇嗰種清甜感,但就有嗰種香口滲入味蕾感覺呢!好滿足啖啖肉,仲有四塊細條粟米芯,粟米系炒過 嘅❤所以是一粒粒好爽好甜,還有好多沙律菜呀!

是日甜品奶凍,小小甜好滑啊!

餐飲是一杯白酒

我就鐘意飲mango magic清清甜甜淡香芒果味。

忙碌一整天工作,晚餐確實是個好選擇地方, 完美一個二人晚餐!

感謝 monchanym

查看過LAB EAT Restaurant & Bar的旅客也查看過

去過LAB EAT Restaurant & Bar嗎? 請分享你的經驗!