“大滿足~窩夫派對🧇”
甜牙牙的評論

甜牙牙
香港排名第123 (共681家甜點)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
4 週前評論 透過行動裝置

喺旺角附近食完dinner搵咗間糖水舖食甜品~

油麻地呢邊好多糖水舖~我地揀咗呢間甜牙牙

餐牌有幾頁都係窩夫類~
仲有好多都受歡迎嘅甜品例如芋圓、綿綿冰可以嗌,好多都好吸引~

嗌咗朱古力窩夫派對

呢個窩夫好豐富!有朱古力雪糕、雲呢拿雪糕、忌廉、朱古力脆球、曲奇餅碎同杏仁片

窩夫外面仲脆嘅~外脆內軟,入面都實心嘅唔會空氣咁
配埋cream或者雪糕食好夾~唔會膩
仲有好多配料,食落口感好豐富,好滿足

我地兩個share食啱啱好~ 一個人應該食唔哂

造訪日期: 2020年6月
感謝 sfjzayn

2020年5月24日 透過行動裝置

星期日食完晚飯之後好想食甜品, 走到旺角廣華街3號百利達廣場地下4號舖的甜牙牙, 每次經過都已經好想入去試, 今次終於有時間。 我大約八點半到達甜品舖, 原本想食一款中式甜品但可惜已經買曬了, 所以到最後就點朱古力鬆餅$62, 經典焦糖燉蛋$42。

朱古力鬆餅~ 有朱古力雪糕、 朱古力忌廉和棉花糖, 鬆餅質地鬆軟不硬實, 濃郁朱古力香的雪糕和忌廉, 朱古力的滋味,無人不愛。

經典焦糖燉蛋~表層微脆,下層輕滑,吃下雙重口感,質感嫩滑。

今次食的兩款甜品味道唔錯, 甜牙牙還有很多不同種類的款式, 有機會會再來試下。

甜牙牙
地址: 旺角廣華街3號百利達廣場地下4號舖

造訪日期: 2020年5月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年5月24日 透過行動裝置

旺角甜品店特別多,但又有榴槤甜點又做得出色的,這間是我推薦給一眾榴槤愛好者。店內裝修頗有特色,有木制假窗框及書架,令客人有輕鬆舒坦的感覺,但坐位不多,經常也有食客需於門外等候入座。食物方面相當有水準,上菜時間快,而且賣相也絕對能相機食先。榴槤小丸子西米露:那球榴槤蓉是多麼的大,入口啖啖真正的榴槤,齒頰醇香美味可口。水晶芋圓仙草:內有寒天水晶、芋圓、仙草、西米、脆珠及椰汁,西米QQ的而脆珠卻粒粒爆脆,寒天本身無味,廚師卻更入了莓子,使寒天變得少少酸酸的,很適合夏天消暑解渴,完全是既質感複雜且多重享受的時令甜點。

造訪日期: 2020年5月
感謝 Hitormiyu
2020年4月27日

第二個胃呼喚我佢話我好耐都冇滿足佢話好唔開心係時候要做返d野

蜂蜜肉桂窩夫配雪糕$52 :
賣相勁吸睛見到已經好想食
一上枱已經聞到好香肉桂味我係肉桂控
雪糕係基本配搭,雲呢拿味
蜂蜜淋左係雪糕同窩夫面,幫助提升甜味
窩夫有驚喜,比想像中超晒班❗️
烘到外脆內軟啱啱好
所有野夾埋一齊食,又係冇得輸

榴槤西米露配小丸子$48 :

造訪日期: 2020年4月
感謝 mrs_ng_c9
2020年4月22日 透過行動裝置

Sweet Eveyone is needed
生活就是要給自己多點甜❤️。女生大概是沒法抗拒甜點的誘惑吧。開唔開心都想甜一點,噢 每天給自己多點甜。
晚餐過後,去食糖水都係港人約定俗成既習慣吧。吃太飽又想吃甜❓今晚就來個芒果系列 芒果的盛宴吧。雖知道呢度既日式窩夫、心太軟都是不錯吃,但吃過燒肉 今晚肚子不爭氣喔。
l[芒果棉棉冰配椰果]l $55
Mango Snowflake Ice with Mango
芒果棉棉冰、芒果、椰果、脆果珠、雜果啫喱
用上芒果汁製成既棉棉冰,每啖已經充滿芒果甜味。加上新鮮芒果粒粒,又甜又香,仲有椰果、爆珠、雜果啫喱粒粒,色彩更豐富 亦增加口感。
l[楊枝甘露]l $38
Mango Pemelo & Lago Sweet Soup
又酸又甜又香又開胃既楊枝甘露,柚子既清新好讚。椰汁既奶香 跟芒果漿 很香濃甜蜜。吃飽吃它,不覺負擔。
無論生活變成怎麼樣 總要給自己多點甜。

造訪日期: 2020年4月
感謝 Wincyholic

去過甜牙牙嗎? 請分享你的經驗!