“BRUNCH & LUNCH 一樣咁正!”

香港排名第39 (共15,374家餐廳)
價位: US$8 - US$129
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區

相約舊同事出黎聚一聚, 特意去左大角咀一間西餐廳LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY, 早前係附近經過望過下環境見幾舒服, 正好係gathering好去處。

雖然地點跟地鐵站有段距離, 交通唔算好方便, 但人氣依然很旺!
餐廳裝修兼樓底高, 營造奢華氣氛, 背景音樂亦播放著英文歌, 唔會太嘈, 又令人relax。

我地各自揀左個BRUNCH食,
【煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃】HK$108
酸種麵包圍邊位脆口, 中心位軟熟, 輕輕一篤面層蛋黃, 蛋汁湧出, 配有大量鹹香嘅煙三文魚, 足料又好味!

【明太子紅蝦沙律牛角堡】HK$78
牛角包酥脆鬆化, 夾住沙律醬、明太子、蝦粒、薄蕃茄片、生菜, 味道很fresh~

食完之後都異口同聲覺得食物唔錯, 胃口大增, 於是order埋lunch

+$12 Soup
蘑菇打成幼粒, 菇味很重, 每啖都很有層次

+$48 水牛城雞翼(3隻)
雞翼表面沾滿水牛城醬汁, 味道偏酸, 淡返少少會更好

【水牛城炸雞菠蘿漢堡薯條】HK$98
漢堡包軟熟, 夾住沙律菜、薄菠蘿片、酸尾尾嘅水牛城炸雞, Burger醬汁味道主要黎先水牛城汁+清甜多汁菠蘿片, 水牛城炸雞皮索左個汁, 所以炸皮已經唔脆, 肉質札實, 配有酥脆薯條, 飽肚。

【加拿大JBS Prime 西冷】HK$168
自選5成熟, 表面煎得焦香, 肉質鮮嫩, keep到些少肉汁, 配上蘑菇汁, 超正! 墊底有薯仔粒、青/紅蘋果粒, 平均一下口中濃郁味。

+$48 朱古力心太軟(combo)
焗至微脆, 流出偏杰又濃郁嘅朱古力, 配上雲呢拿雪糕球, 平衝朱古力嘅濃度

+$8 升級花茶
清新花香味, 正好同朋友傾下計, 嘆下茶。

感謝 Keresawong

3 週前評論 透過行動裝置

這次跟朋友去了大角咀覓食,去了一家位於利奧坊的餐廳,餐廳環境裝修很美,而且很舒適涼快☺。另一邊還有Live Band的舞台位置,受疫情影響暫時無法欣賞。餐牌上有多款食物供應,還可用優惠價加購食物。
黑松露溫泉蛋扁意粉 HKD$108,這個很香黑松露味,把溫泉蛋弄穿再拌意粉吃,意粉質感更滑身。裡面有大量野菌口感豐富,醬汁味道濃郁不咸。
煙燻火腿火炙芝士牛角堡 HKD$68,這個包份量十足,看到滿滿的材料和半溶的芝士覺得很吸引。材料有煙燻火腿/芝士/蕃茄/生菜/洋蔥。這個芝士味道濃郁,不用額外加配醬汁也不錯☺。
水牛城雞翼 HKD$78,這個可選擇3/5隻,這個口味我們也喜歡吃的。滿滿的醬汁在雞翼面上,味酸酸辣辣的。醬汁味道濃郁不咸,既開胃又惹味,雞翼大大隻肉質嫰滑。
拿玻里風味肉丸 HKD$78,這個一份有4粒,另有吐司可拌醬汁吃。肉丸用雞肉和豬肉混合而成,這個口感煙韌帶點肉汁。這個拿玻里醬汁酸酸甜甜的,用來配吐司挻不錯,口感更濕潤。
玫瑰牛奶咖啡 / 朱古力咖啡 HKD$28,這兩杯咖啡是有跟餐升級價,其中一杯裝咖啡的杯子很美。兩杯咖啡也有美美的心型拉花,咖啡味道濃郁不酸,與奶的比例剛好。
甜品方面,點了巴斯克焦香芝士蛋糕/是日精選蛋糕/朱古力心太軟配雲呢拿雪糕。每一款甜品味道也很濃郁,但味道是甜而不膩,邪惡感會少一點。
食物質素不錯,價錢一般。大部分食物/飲品有跟餐加購價,可以便宜一點吃。跟朋友慢慢享受悠閒的下午,慢慢享受咖啡談天☺。
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

1  感謝 CHINGCHINGJAIII
4 週前評論 透過行動裝置

呢度環境都幾唔錯,裝修好有情調,昏暗嘅燈光加上好多唔同嘅大細既波波燈泡,同埋大型字母燈泡感覺好浪漫大部份枱上面仲有少少花做裝飾,情侶嚟嘅話真係好有氣氛呀!原來逢星期五六日呢到仲有live Band表演添!雖然我哋今日係星期三冇live Band,不過店內都不停播放好多好聽嘅音樂。

難得同出嚟輕鬆一下,Cocktail是必須的,啲Cocktail名都好浪漫㗎❤️

We found love
主調係Vodka ,配以檸檬汁同埋荔枝,賣相係白色透明仲有少少花瓣碎做裝飾,入口酸酸甜甜好清新!

‍❤️‍‍How long will I love you
賣相係好靚嘅西瓜紅色,有菠蘿、紅莓同埋伯爵花茶喺裏面入口好有層次,酒味偏淡易入口

招牌菜威靈頓牛柳賣相好靚我第一次食威靈頓牛柳所以覺得呢個味道真係好震撼,金黃酥皮包住鵝肝醬同埋蘑菇蓉,仲有粉紅色充滿肉汁既牛柳,真係好好味,成件事真係超級夾❤️

沙律係意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁,味道淡淡地唔會好漏,感覺好健康

造訪日期: 2021年4月
感謝 Cherrie_siulan
2021年5月10日 透過行動裝置

香港吃貨篇✨
最近俾我見到 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 係有Brunch 食㗎,就約埋朋友一齊去食下.
環境一如既往嘅寬敞舒適,聽住悠閒嘅音樂,一邊食brunch ,個人覺得好正喇➰ 講返野食先...
“煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬”(HK$108)
有溫度又飽滿嘅水波蛋,只要輕輕一划,入面嘅蛋黃液即時流出,再配上煙燻三文魚同酸種麵包,層次豐富,冇得輸
“明太子紅蝦沙律牛角堡”(HK$78)
上台就見到超足料,滿滿嘅明太子、紅蝦肉偏多嘅沙律,而且牛角包鬆化好吃,正.
“黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條”(HK$78)
熱辣辣嘅薯條配上黑松露巴馬臣芝士,濃郁嘅黑松露味加上巴馬臣芝士 ,成個結合好邪惡但又好好食‼️.
“拿坡里風味雞肉丸”(HK$78)
濃厚香醇嘅蕃笳醬汁,遇上口感彈牙嘅雞肉丸,酸酸甜甜嘅味道,好開胃❣️.
“巴斯克焦香芝士蛋糕”(HK$68)
蛋糕表面呈焦糖色,但口感軟滑帶有淡淡焦香,仲有超濃郁嘅芝士奶香,唔錯.
“冰釀氣泡咖啡- 法式伯爵花茶”($68)
係Lost Stars 獨創 VIC Garden 系列,冰釀氣泡咖啡飲落會感受好濃咖啡味,之後會有少少嘅茶味,幾特別.
“冰釀氣泡花茶 - 玫瑰花白茶”(HK$78)
冰釀氣泡花茶冷係用最少8小時萃取,令茶香更濃醇,幾適合女仔飲

感謝 Karen_szeC
2021年4月7日 透過行動裝置

老公話見到呢一間LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY,係10大推介榜,一早同我預約咗慶祝生日!

一去到喺餐廳門口就知道呢度超高級,好有情調,氣氛浪漫。餐廳入面燈光比較昏暗,每張枱上面都會放住一小個燭光,好romantic。場上播放住音樂,唯一好可惜嘅係見到有啲band show器材, 但係原來疫情期間暫時暫停咗live band show...如果有埋live band,氣氛一定更加好。

煙三文鮮凱撒沙律
而家習慣去到餐廳第一件事嗌既就係沙律,冇諗過原來咁大碟,連煙三文魚都好多。

Lost Stars 精選小食拼盤
見佢個小食拼盤有4樣唔同嘅小食,手工白啤酒漿炸牛油果條,自家製金民畢芝士球,自家製蟹餅,單骨棒棒雞。4樣聽落都好特別,所以我哋都叫咗一個嚟試吓。冇諗過份量又係咁多,每樣都有3,4舊。

手工白啤酒漿炸牛油果條。唔係幾食得出有白啤酒味,但係炸左嘅牛油果又幾好食喎,可能因為炸過,成條牛油果食都唔覺得好滯。

自家製金民畢芝士球,一口咬落去,口感豐富,最中意入面既芝士粒粒,啱晒我呢個芝士控

米蘭烤龍蝦手製寬條麵伴12小時熬製赤米蟹膏龍蝦汁(全隻)
老公最鍾意龍蝦,呢個成隻龍蝦,龍蝦肉超爽口彈牙,老公話寬條麵如果可以再煮冧少少就perfect la。成個面龍蝦汁先係精粹,經12小時熬製赤米蟹膏龍蝦汁好鮮甜香濃。

我呢個牛控就當然都要叫個牛啦,威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油,次次去街唔係食肉眼就係西冷,今次老公話我生日一於叫呢個威靈頓牛柳,呢個要預早預訂嫁~~

第一次食,原來煮法咁特別。包圍住牛柳上係一層薄薄的酥皮,酥皮烤得酥脆,裹面的牛柳呈粉紅色,一CUT開就溢出肉汁,我幾中意呢個生熟度,肉嫰。而且酥皮同牛柳仲夾左一層厚厚的醬料,食落似係黑松露醬,非常濃香惹味

Lost Stars Beer IPL手工啤酒
見好多人都叫佢地嘅手工啤酒,我地都試下,口感好順滑,留於口腔有點點柑橘果香及花香調,果香比較重~ 值得一試

造訪日期: 2021年4月
1  感謝 Aprilwong421

查看過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery的旅客也查看過

去過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!