“大角咀浪漫情調餐廳推薦”

香港排名第39 (共15,375家餐廳)
價位: US$8 - US$129
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
4 週前評論 透過行動裝置

呢度環境都幾唔錯,裝修好有情調,昏暗嘅燈光加上好多唔同嘅大細既波波燈泡,同埋大型字母燈泡感覺好浪漫大部份枱上面仲有少少花做裝飾,情侶嚟嘅話真係好有氣氛呀!原來逢星期五六日呢到仲有live Band表演添!雖然我哋今日係星期三冇live Band,不過店內都不停播放好多好聽嘅音樂。

難得同出嚟輕鬆一下,Cocktail是必須的,啲Cocktail名都好浪漫㗎❤️

We found love
主調係Vodka ,配以檸檬汁同埋荔枝,賣相係白色透明仲有少少花瓣碎做裝飾,入口酸酸甜甜好清新!

‍❤️‍‍How long will I love you
賣相係好靚嘅西瓜紅色,有菠蘿、紅莓同埋伯爵花茶喺裏面入口好有層次,酒味偏淡易入口

招牌菜威靈頓牛柳賣相好靚我第一次食威靈頓牛柳所以覺得呢個味道真係好震撼,金黃酥皮包住鵝肝醬同埋蘑菇蓉,仲有粉紅色充滿肉汁既牛柳,真係好好味,成件事真係超級夾❤️

沙律係意大利布袋芝士雜錦鮮蔬沙律配暖墨西哥餅熟成蛋黃及松子仁,味道淡淡地唔會好漏,感覺好健康

感謝 Cherrie_siulan

5 週前評論 透過行動裝置

香港吃貨篇✨
最近俾我見到 LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY 係有Brunch 食㗎,就約埋朋友一齊去食下.
環境一如既往嘅寬敞舒適,聽住悠閒嘅音樂,一邊食brunch ,個人覺得好正喇➰ 講返野食先...
“煙燻三文魚班尼迪蛋酸種麵包 配 蜂蜜檸檬時蘿蛋黃醬”(HK$108)
有溫度又飽滿嘅水波蛋,只要輕輕一划,入面嘅蛋黃液即時流出,再配上煙燻三文魚同酸種麵包,層次豐富,冇得輸
“明太子紅蝦沙律牛角堡”(HK$78)
上台就見到超足料,滿滿嘅明太子、紅蝦肉偏多嘅沙律,而且牛角包鬆化好吃,正.
“黑松露巴馬臣芝士豆乳醬薯條”(HK$78)
熱辣辣嘅薯條配上黑松露巴馬臣芝士,濃郁嘅黑松露味加上巴馬臣芝士 ,成個結合好邪惡但又好好食‼️.
“拿坡里風味雞肉丸”(HK$78)
濃厚香醇嘅蕃笳醬汁,遇上口感彈牙嘅雞肉丸,酸酸甜甜嘅味道,好開胃❣️.
“巴斯克焦香芝士蛋糕”(HK$68)
蛋糕表面呈焦糖色,但口感軟滑帶有淡淡焦香,仲有超濃郁嘅芝士奶香,唔錯.
“冰釀氣泡咖啡- 法式伯爵花茶”($68)
係Lost Stars 獨創 VIC Garden 系列,冰釀氣泡咖啡飲落會感受好濃咖啡味,之後會有少少嘅茶味,幾特別.
“冰釀氣泡花茶 - 玫瑰花白茶”(HK$78)
冰釀氣泡花茶冷係用最少8小時萃取,令茶香更濃醇,幾適合女仔飲

造訪日期: 2021年5月
感謝 Karen_szeC
2021年4月7日 透過行動裝置

老公話見到呢一間LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY,係10大推介榜,一早同我預約咗慶祝生日!

一去到喺餐廳門口就知道呢度超高級,好有情調,氣氛浪漫。餐廳入面燈光比較昏暗,每張枱上面都會放住一小個燭光,好romantic。場上播放住音樂,唯一好可惜嘅係見到有啲band show器材, 但係原來疫情期間暫時暫停咗live band show...如果有埋live band,氣氛一定更加好。

煙三文鮮凱撒沙律
而家習慣去到餐廳第一件事嗌既就係沙律,冇諗過原來咁大碟,連煙三文魚都好多。

Lost Stars 精選小食拼盤
見佢個小食拼盤有4樣唔同嘅小食,手工白啤酒漿炸牛油果條,自家製金民畢芝士球,自家製蟹餅,單骨棒棒雞。4樣聽落都好特別,所以我哋都叫咗一個嚟試吓。冇諗過份量又係咁多,每樣都有3,4舊。

手工白啤酒漿炸牛油果條。唔係幾食得出有白啤酒味,但係炸左嘅牛油果又幾好食喎,可能因為炸過,成條牛油果食都唔覺得好滯。

自家製金民畢芝士球,一口咬落去,口感豐富,最中意入面既芝士粒粒,啱晒我呢個芝士控

米蘭烤龍蝦手製寬條麵伴12小時熬製赤米蟹膏龍蝦汁(全隻)
老公最鍾意龍蝦,呢個成隻龍蝦,龍蝦肉超爽口彈牙,老公話寬條麵如果可以再煮冧少少就perfect la。成個面龍蝦汁先係精粹,經12小時熬製赤米蟹膏龍蝦汁好鮮甜香濃。

我呢個牛控就當然都要叫個牛啦,威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油,次次去街唔係食肉眼就係西冷,今次老公話我生日一於叫呢個威靈頓牛柳,呢個要預早預訂嫁~~

第一次食,原來煮法咁特別。包圍住牛柳上係一層薄薄的酥皮,酥皮烤得酥脆,裹面的牛柳呈粉紅色,一CUT開就溢出肉汁,我幾中意呢個生熟度,肉嫰。而且酥皮同牛柳仲夾左一層厚厚的醬料,食落似係黑松露醬,非常濃香惹味

Lost Stars Beer IPL手工啤酒
見好多人都叫佢地嘅手工啤酒,我地都試下,口感好順滑,留於口腔有點點柑橘果香及花香調,果香比較重~ 值得一試

1  感謝 Aprilwong421
2021年4月3日 透過行動裝置

之前左一段時間嘅餐廳 終於都試左☺️
餐廳都好大下 座位都好多
但閒日嘅晚餐時間去到竟然
建議大家想食就早啲

$
魚肉十分鮮甜嫩滑!
而且配料都很豐富呢~
除左雜豆 仲有菇類 菠蘿 煙肉等等
令魚肉食落無咁單調

. $
牛排整得十分軟腍入味 帶微焦 肉香十足!
不過我地果舊筋位比較多~
伴菜嘅南瓜十分爽甜
第一次食扒會配芥蘭
特別得黎又意外地喎~

當日除左主菜 佢地餐湯都好正!
飲落好之餘 口感都好好呢~

仲有仲有 都試左佢地嘅手工啤☺️
麥香唔係太重 但果香十足
當日都見到唔少客人飲呢☺️

整體黎講野食好食之餘 店員服務也很好~
食氣氛都好正!
如果想聽記得約
再留意翻佢地嘅通告 就知道演出者

感謝 hkfoodmap
2021年3月20日 透過行動裝置

估唔到大角咀都會有咁摩登既Live house~ 夜晚嚟到,燈光昏暗,相當有情調。枱同枱之間距離唔太遠,但勝在樓底高,都坐得幾舒服。

逢星期五至日嘅夜晚 都會有唔同既樂手駐場,品嚐美食美酒嘅同時,亦可以陶醉於live music當中!不過呢幾日最後預先book位,通常都full house ~

星期二至四有兩款精選晚市套餐,隨餐附送餐湯及一杯無酒精飲品。

椰菜花薯蓉湯
濃稠帶顆粒,調味恰到好處。

▪️燒美國黑安格斯肉眼 佐 法式伯那西醬 (8安士) $328
肉眼嗌左五成熟,切開會見到粉嫩嘅紅色,完全無overcooked。薄切既黑安格斯肉眼 肉質唔柴有咬口,富肉汁,亦帶微微焦香。
肉眼底下有爽口芥蘭、南瓜、蕃薯。每種蔬菜調味都唔錯~ 蕃薯香甜,不過如果再軟綿啲就好啦。

▪️刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳 配 熱帶風味莎莎 $248
盲鱸魚柳外皮煎得好脆!可惜面層舖滿莎莎醬,令到部分魚皮變淋左。盲鱸魚柳肉質結實,質地唔太滑溜,但勝在調味恰到好處。熱帶風味莎莎有唔少菠蘿粒,酸酸甜甜好清新。底下仲有好多菇、青豆、煙肉。特別鍾意條條粗身煙肉,鹹香十足有口感。略嫌青豆粒偏硬。最頂層既風乾西柚片,雖然只作裝飾之用,但誠意十足。

▪️India pale lager 手工啤酒$68
Lost Star x H.K. Lovecraft 合作推出
100% 香港製造,口感輕盈,好滑好順口。
飲落有柑橘果香,餘韻有少少麥芽甜味。

整體嚟講,估唔到live house氛圍唔錯之餘,食物都有返咁上下質素!可惜嘅係枱同枱之間距離較近,有意無意會聽到隔離枱既對話。不過會為左佢既live music回頭!

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 sistersnfood

查看過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery的旅客也查看過

去過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!