“Let’s Get Lost”

香港排名第57 (共15,267家餐廳)
價位: US$8 - US$129
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
2021年3月7日 透過行動裝置

雖然疫情期間取消live show,但聽住音樂,配埋柔和嘅光線同枱面上嘅燭光,依然好有氣氛!

✨威靈頓牛柳配法式伯拿西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油(必須半日前預訂)(2人用) $788
Book位時預訂埋嘅威靈頓牛柳,是夜最期待嘅菜式果然冇令我地失望,絕對係必食推介❤️
賣相擺盤精美!金黄色嘅酥皮非常酥脆鬆化!酥皮切開後唔會甩皮甩骨保持完整。內裡包住酒紅色嘅牛柳,牛柳多汁,而且肉味香濃,肉質冇筋冇渣,入口軟腍鮮嫩!酥皮緊緊包住牛柳,中間夾住一圈鵝肝醬同蘑菇蓉,香氣濃郁,味道豐富有層次!

✨刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳配輕煮意大利煙燻培根伴蔬菜佐熱帶風味莎莎 $248
盲鰽以刁草牛油煎香,魚皮脆脆地,肉質雪白,結實有咬口又好嫩滑,非常鮮味!配上菠蘿芒果煮成嘅莎莎,酸甜清新,味道開胃之餘更有提鮮作用!

✨韓國松葉蟹膏龍蝦湯配自家製牛油烤西班牙水晶包$188
松葉蟹膏龍蝦湯濃稠香滑,蟹膏鮮味滿瀉,一上枱已經聞到!真係啖啖鮮甜!
水晶包外皮香脆,內裡煙韌,點埋橄欖油黑醋好正!

✨鐵板水牛城雞塊配岩漿芝士 $168
大量岩漿芝士鋪滿雞塊,雞塊啖啖肉,肉質嫩滑juicy,配埋芝士,非常惹味!

✨法式焦糖燉蛋配愛爾蘭奶油利口酒及雪糕 $118
賣相有特色,用咗中國風藍白瓷碗。大大碗焦糖燉蛋,焦糖薄薄一層,金黃香脆,燉蛋非常綿滑,蛋味濃郁,甜度適中。

✨飲啦孝順 $68
獨家碌柚葉雞尾啤!香氣獨特,味道清幽易入口。
用上碌柚葉、桂圓、杞子、紅棗等慢煮4-12小時提取當中天然甜味,並將其加入配合以12種天然草本植物釀製的英國琴酒 Beefeater Gin 進行發酵,以提升整體香氣,最後以接骨木花香的St. Germain Elderflower Liquor 和100%麥芽釀製,口感輕盈的 Helles 啤酒收結入罐。

逢星期二至四,紅酒、白酒、氣泡酒,Free Flow 2小時,$198起!大家一齊 Happy Together !!

造訪日期: 2021年3月
感謝 Bibueat

2021年3月4日 透過行動裝置

餐廳室內環境好有氣氛, 好有格調, 適合二人浪漫晚餐或同好友聚餐~

食飯前, 先飲罐 Lost Stars x HK Lovecraft <#飲啦孝順>!
碌柚葉雞尾啤 - 入口有清爽既感覺, 有接骨木花香氣, 甜甜地, 口感輕盈

//威靈頓牛柳配法式伯那西醬 (二人前)//
製作需時, 但好值得等待, 因為超級好食, 大力推薦!
酥皮好鬆化, 但唔鬆散, 厚薄均勻, 菌醬緊貼酥皮, 又帶菇菌香氣~ 威靈頓牛柳會配上意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油, 牛柳好粉嫩, 肉味濃, 肉質超鮮嫩, 肉汁相當豐富, 個人覺得唔洗沾醬汁都已經好好食!

//米蘭烤龍蝦 • 手製寬條麵//
烤龍蝦上面佈有半溶芝士, 龍蝦新鮮, 肉質彈牙。寬條麵上淋上12小時淆製既赤米蟹膏龍蝦汁, 食到蕃茄醬汁味, 酸甜之間又帶點芝士既鹹香。寬條麵掛汁, 帶點嚼勁, 滲著小麥味及蛋香。

//36小時海鹽風乾種子薄脆配羽衣甘藍沙律//
沙律伴上印度芒果油醋汁, 海鹽風乾種子薄脆好香口, 蕃茄味好香, 微酸既蜜柑及紅石榴令人開胃。

//韓國松葉蟹膏龍蝦湯//
龍蝦湯質感滑稠, 味道濃郁, 香味十足! 配上牛油烤脆包, 好味!

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Karenkyt
2021年2月26日 透過行動裝置

晚市開翻同朋友去咗氣氛好好嘅「LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY」食下嘢
是日餐湯雜菌忌廉湯,菌香濃郁食到粒粒蘑雜菌
威靈頓牛柳配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油酥皮焗得酥脆中間嘅牛柳上係鵝肝,然後塗上鵝肝醬蘑菇泥牛柳煮至3成熟,粉嫩軟熟肉汁豐潤一次過食到3種配搭,旁邊亦有配上薯菜
米蘭烤龍蝦手製寬條麵伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁(全隻)龍蝦肉彈牙鮮甜但比較細隻表面加上芝士同番茄粒粒酸酸甜甜,寬條麵扁身掛汁
刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳配輕煮意大利煙燻培根伴蔬菜佐熱帶風味莎莎盲鰽魚柳嫩滑鮮香,魚皮微脆帶魚油香加上雜菌、青豆、菠蘿粒非常夾
法式焦糖燉蛋配愛爾蘭奶油利口酒及雪糕焦糖脆卜卜燉蛋香滑帶雲呢拿味
Margarita入口有Tequila嘅苦,然後檸檬嘅酸同鹽嘅鹹入口感到鹹味同火辣後又被酸味沖淡了
Merry Peppermint入口先係薄荷清涼嘅感覺然後甘草回甘嘅甜味浮現☺️
<#飲啦孝順>碌柚葉雞尾啤入口香甜清爽,麥芽味重同時飲到碌柚葉桂圓、杞子、紅棗等味道❤️易入口

1  感謝 0907kinki
2021年2月25日

有時候想去D有情調,環境又好既餐廳,仲要用靚食材真係好少。之前去過【Lost Stars Livehouse Bar & Eatery】,環境又好、餐廳設計又有格調,不過對上係食午餐/下午茶,食物上唔係好食得出食材既特別,所以今次就趁晚市開返就去食!Lost Stars定期都會改下menu,出下新野。今期推出新招牌菜就係威寧頓牛柳,呢道菜超花功夫,而且難得有得食就叫。

威靈頓牛柳 配法式伯那西醬佐意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油:酥皮包住原塊牛柳去焗,外面酥脆、裏面軟嫩啖啖肉。酥皮同牛柳中間塗左一層秘製醬汁,如果無食錯,應該係芥末、香草同鵝肝。非常香濃!就算唔配其他3款醬都好夠味!雖然睇上黎有D生,但完全唔會血淋淋禁,而且唔會硬!個人最推薦搭配意大利鮮香芹,裏面有蒜蓉同橄欖油,可以帶出肉既鮮味之餘唔會搶左D味!

Dinner Set
燒美國安格斯肉眼扒佐法式伯那西醬:安格斯肉眼扒超級嫩,雖然叫五成熟之後出黎係七成,但都唔會硬,好香牛味但唔騷!搭配既蔬菜一D都唔馬虎,有半條番薯、一大塊南瓜、一個茴香同一D豆,全部都好新鮮清甜!
配餐湯及飲品
蘑菇濃湯:好香濃,而且有蘑菇蓉~

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬:薯條分量好多,熱辣辣好脆,黑松露既味道好濃好香,不過略嫌價錢有少少貴
瀑布芝士白菌手製寬條面配素肉Artichoke : 香甜素肉醬意粉加超級多芝士。手製寬條面好煙靭,好香麥味,超級好包裹D醬。裏面超多餡,有唔同種類既菇同Artichoke,因爲有素肉,所以完全唔似食緊全素意粉!
傳統意大利朱古力及榛子雪糕伴白朱古力薄脆及野莓:超級精緻既雪糕,朱古力榛子雪糕外面包裹住一層朱古力粉,超級濃朱古力味。下面白朱古力薄脆甜甜脆脆好特別!
Happy (Mocktail):使用荔枝、青瓜、西柚和tonic water而製成既mocktail,非常清新,而且好香水果味,青瓜味唔濃。

【Lost Stars Livehouse Bar & Eatery】本身係有Live Band聼既餐廳,但疫情期間取消左Live演出。

1  感謝 wingyinviola
2021年2月25日 透過行動裝置

同朋友黎到LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY食個Light dinner。餐廳既環境同氣氛都好好,最近仲出左新既晚市套餐menu。今次就叫左個晚市套餐同一個意粉同朋友一齊share食。

刁草牛油香煎澳洲深海盲鰽魚柳配熱帶風味莎莎套餐

套餐送餐湯同一杯飲品。魚柳好大塊煎得好香,皮脆肉質又滑又結實又有牛油香。

瀑布芝士白菌手製寬條麵配素肉雅支竹@Impossible

個寬條麵一上枱就見到d芝士勁厚勁彭湃。撥開芝士之後見到勁似肉醬既醬汁,食落既味道都似肉醬,不過其實係素肉黎既。芝士味道好濃郁,仲有好多菌類既配菜。

見到有新啤酒推出左,我地決定叫一罐試下啤啤佢。
#飲啦孝順 係用碌柚葉,桂圓,杞子,紅棗等等加英國琴酒beefeater gin同St. Germain Elder flower Liquor,仲有Helles啤酒製成。口感特別又豐富。

大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

16  感謝 delish_hk

查看過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery的旅客也查看過

去過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!