“高質有格調氣氛餐廳”

香港排名第96 (共14,645家餐廳)
價位: US$8 - US$129
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
3 週前評論 透過行動裝置

高水準有情調格調氣氛既西式佳餚
平時仲有現場樂隊,可惜疫情關係暫停左......

好鍾意佢既環境,寬敞舒服,侍應服務態度很不錯,佢有個威靈頓牛柳好想試,可惜太趕,來不及早半日前預訂,好可惜食唔到

不過呢幾款食過就想分享一下

特別個沙律,好鍾意36小時 海鹽風乾種子薄脆配紅石榴,蜜柑,羽衣甘藍沙律 佐 印度芒果油醋汁

感覺幾特別既沙律配搭,甜甜酸酸,口感豐富,種子薄脆好好食,又食到豐富纖維

素肉配自家製洋蔥蒜鹽玉米片佐酸忌廉,牛油果醬及蕃茄沙沙

一款玉米片配上3款醬,好岩朋友摸酒杯底,玉米片點上各款醬都各有唔同味道,玉米片又香脆可口

平時屋企少食魚,但係餐廳多數會揀食魚
呢款十分好食,配上三色豆,營養豐富
西京燒智利比目魚柳 配 三色豆蔬菜暖沙律

米蘭烤龍蝦 手製寬條麵 伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁(全隻)
單單全隻龍蝦賣相已夠吸引,加上個汁係12小時淆製,好香濃濃郁,整個寬條麵完全吸收汁既精華,入口啖啖蟹膏龍蝦汁好食到不得了,龍蝦大大隻,肉質新鮮彈牙,值得再回味

呢到既亦係必試,我個杯We Found Love個名咁浪漫既
單單顏值就夠吸引,打卡一流

清甜荔枝,配上微酸既接骨木花及檸檬汁解膩一流

無酒精呢杯Happy
同樣係甜中帶點微酸,但卻多了份青瓜既清新

甜品
一頓美味嘅晚餐,點可以少左甜品作結

法式焦糖燉蛋 配 愛爾蘭奶油利口酒 及 牛油金寶
法式焦糖燉蛋份量個人感覺多左啲,加上自己比較喜歡軟啲滑啲,呢款比較實在,但味道不太甜,加上個雪糕好好食,可以一試

下次黎一定要記得預訂威靈頓牛柳

1  感謝 wingsvincciyceci

2020年10月19日

好想找個有情調的地方和老公撐枱腳, 我哋住在東涌,東涌源線奧海城站附近已經有家很有情調的餐廳, 我們立刻訂枱是一下。

這家餐廳以音樂為主題,晚上還有live band, 燈光陰暗,裝修很有情調, 我們被安排坐在一張像鋼琴一樣的餐枱吃飯, 上面還有玫瑰花, 非常浪漫呢。

我一向很喜歡吃魚。 魚要做得好吃真的不容易,這家餐廳有一個幾出名的銀鱈魚,我就點來試一下。 這個銀雪魚賣相吸引,上面有一層層木魚, 中間有煎香的銀鱈魚, 下面有扁豆粒。銀雪魚最緊要滑而不腥, 這個銀雪魚幾乎入口即溶, 濃濃的魚油, 鬆鬆軟軟的木魚加上銀雪魚面層的日式燒汁和沙律醬,軟軟的魚肉溶在口中, 充滿幸福感。

牛扒也做得不錯,我們點了七成熟的,肉眼部分肥瘦均稱,很有牛肉味。牛扒非常新鮮, 烹調時間剛好,很juicy 。配菜也做得很出色,有燒南瓜蘆筍和燒薯仔。

餐廳服務非常細心,服務員多次來問我們需要添加水或其他東西。

餐廳地理位置位於大角咀,奧海城地鐵站行過去幾分鐘就到,交通非常方便。

感謝 Miracle1travel
2020年10月13日 透過行動裝置

今日睇完戲想搵一間靜小小嘅餐廳酒吧食下野,於是搭地鐵去奧運站,途中睇OpenRice搵咗依間Lost Star✨
6:00去到,餐廳唔太多人,我同朋友都唔係太肚餓,所以叫咗一個小食拼盤+保濕豬

環境非常優雅,叫杯Cocktail慢慢傾吓計非常唔錯

疫情之前好似有live Band,而家當然係暫停,之前太多群組出事,可惜...

橙色嘅餐牌,我非常喜歡
Sangria 紅酒底,呢度嘅紅酒比較重,啱我飲,因為我唔鍾意好甜好甜嘅Cocktail

小食拼盤到咗,三種醬汁,綠色菠菜汁、白色沙律醬、橙色係茄汁加沙律醬(我估計)
炸得非常香脆嘅,我最欣賞係炸牛油果,脆得來唔乾身、香得來唔油膩
雞上髀用手拎住條骨舔少少沙律醬,一啖炸雞、一啖Cocktail,冇得頂

加拿大保濕豬我哋叫之前掙扎咗好耐要食豬,還是食牛,最後選擇咗豬,因為佢個名太得意啦果然極致保濕,食完皮膚補唔補濕我就唔知,但係塊豬肉汁非常豐富,肉質仲食到淡淡果香

兩個人兩個食物兩杯飲品係咁嘅環境,物超所值!

感謝 ChrisWan1612
2020年10月4日 透過行動裝置

是我會再來吃晚餐的餐廳! 環境寬敞, 坐得非常舒適, 店員服務態度非常好。室內環境設計很有氣氛和格調, 很適合二人浪漫晚餐或者一些聚餐。

飲品方面, 我推薦餐廳的 Signature mocktail, 味道很 refreshing!

//36小時海鹽風乾種子薄脆配紅石榴、蜜柑、羽衣甘藍沙律//
沙律會伴上印度芒果油醋汁, 海鹽風乾種子薄脆很香口, 有微酸的蕃茄味, 這個沙律令人開胃的。

//威靈頓牛柳配法式伯那西醬 (二人前)//
配上意大利鮮香芹及甜醋初榨橄欖油, 店員建議先品嚐牛柳原始的味道, 再沾醬汁吃。
酥皮金黃鬆化, 厚薄均勻, 菌醬緊貼酥皮不分離, 又帶菇菌香氣, 切開牛柳中心呈鮮嫩粉紅色, 肉質夠嫩, 濕潤帶肉汁, 脂肪分布均勻, 調味亦調得剛剛好。我認為不用沾醬汁也很好吃!

//米蘭烤龍蝦 • 手製寬條麵//
伴上12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁
烤龍蝦上面佈滿半溶芝士, 龍蝦肉質彈牙, 有芝士香。
寬條麵稍稍帶點嚼勁, 吃到小麥味, 滲著蛋香。寬條麵淋上蕃茄濃汁, 酸甜之間又帶點芝士的鹹香, 幾醒胃。

感謝 Karenkyt
2020年9月18日 透過行動裝置

大角咀多美食,仲有Live band show

上次發現大角咀好多美食之後,我地今晚又黎大角咀睇下有咩好野食。見到呢間 LOST STARS 室內環境幾大幾舒服,就決定食呢間。

原來平時有 Live Band Show 睇,可惜限聚令暫時唔可以有表演住。不過靜靜地食餐飯都幾舒服既。

蝦子餅知我鍾意黑松露所以小食叫咗
「黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬」$118
黑松露薯條好好食,外層脆得黎又唔會令入面好乾,入口係鬆化口感,好香脆。黑松露味如果再多啲會更香口。

黑松露巴馬臣芝士豆乳醬,又食唔出咩特別味道,覺得薯條就咁食已經好好味。

「黑松露烤農家鮮三黃雞佐黑松露雞油」$278
外層既雞皮炸至金黃香脆,切下去時聽到動聽的薄脆聲,想減肥都忍不住食埋雞皮,太香口了雞肉鮮嫩多汁,好濃雞油香味。十個讚

「米蘭烤龍蝦手製寬條麵伴12小時淆製赤米蟹膏龍蝦汁(全隻)」$368
一見到個名,又龍蝦又蟹膏相當吸引,點可以唔食? 手製寬條麵相當彈牙,食得出是手製才有的口感,一定要趁熱食,稍微涼了彈牙口感就開始減退了。龍蝦相當新鮮嫩嫩嫩加埋上面灑既芝士一齊食,真係好正。只是份量略為少了點。

飲品叫左 Signature Mocktails 同 Happy。飲品就相當麻麻地,溝埋既味道感覺格格不入咁,唔係太岩我地口味。

餐廳環境其實幾舒服,空間大樓底高,相信有Live band 時一定更好Feel

環境
服務
食物
抵食

LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

造訪日期: 2020年9月
2  感謝 Lovecathcath

查看過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery的旅客也查看過

去過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣