“Lost Stars Livehouse Bar & Eatery”

訂位
香港排名第196 (共13,989家餐廳)
價位: US$8 - US$129
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區
2020年6月29日

大家好,今次就去到大角咀搵食啦
周末食乜好?全日午餐好唔好?
咁我地就食返個輕盈易消化既溫泉蛋,牛油果,羽衣甘藍沙律配杏桃果油醋
先上2杯飲品,飲住等,食物係即時製作
慢活就由飲品開始
另外仲有煙肉牛油果多士等選擇,可選半份或一份
午餐餐牌由12點至5點半都可以落單,主食+飲品,是日餐湯加12蚊
有幾款意粉,一款米飯,紅酒燉牛肋條配三穀米飯,另有一款油封三文魚配薯蓉+節瓜沙律
加配餐湯,粟米濃湯,味夠濃但無乜特別
可飲可唔飲,純粹想試下
加配一份炸薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬
滿滿既芝士加松露醬香,令本來平凡既薯條帶來了濃重香氣
紅酒燉牛肋條三穀米飯 $118
選用三穀米,健康有飽足感,伴碟有紅蘿蔔,洋蔥等配料
健康不油膩~味道唔錯
牛味濃郁,燉煮時間岩岩好,唔會煮到太過軟身
又夠曬入味
溫泉蛋,牛油果,羽衣甘藍沙律配杏桃果油醋
健美之選,我再加了一份火腿
呢度既火腿係特別甘香鮮味,油感豐富
為味道清新既沙律菜加添少許油脂香氣
健康人士之選,有齊最營養豐富既食材
牛油果非常新鮮,最後將隻慢煮溫泉蛋拌勻食
味道極之豐富!
呢度環境舒適,慢活之選,可以慢慢食,飲杯咖啡,咁就一個下午~
檸檬芝士蛋糕,非常味美,芝士和檸檬好平衡,好清新帶酸香~
lost stars livehouse bar & eatery
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖

感謝 alex lam 林

2020年6月23日 透過行動裝置

ʙᴜᴛ ᴀʀᴇ ᴡᴇ ᴀʟʟ ʟᴏsᴛ sᴛᴀʀs, ᴛʀʏɪɴɢ ᴛᴏ ʟɪɢʜᴛ ᴜᴘ ᴛʜᴇ ᴅᴀʀᴋ? - 《ʟᴏsᴛ sᴛᴀʀs》

熟悉我嘅朋友都知 我最鐘意嘅餐廳就係
Lost Stars Livehouse Bar & Eatery✨
除左去過好多次之後 就黎連Menu嘅野食都試哂

環境靚食物正嘅餐廳係香港唔難搵
但係有埋Live Music嘅就唔係咁容易搵到
仲要所有野咁高質 但價錢又唔算好貴
非常推介大家週年紀念 生日飯黎依度試下☺️

特別推介下今次試嘅食物
手切頂級黑蹄豬風乾火腿配哈蜜瓜片
新鮮現切片 保留到最好風味 油脂豐富
有入口即溶嘅效果 味道濃郁 單吃會有點膩配上肉甜汁多既哈蜜瓜片
火腿片配哈蜜瓜片果然係最好既配搭

香草青醬雞肉貓耳朵粉
香草青醬搭配芝士粉搭配鮮嫩雞肉
貓耳朵粉唔會過軟 煙煙韌韌 清爽不膩
可以用湯匙就能輕鬆優雅咁食

感謝 cwycassie
2020年6月23日 透過行動裝置

舒適relax
又周圍去搵野食,今次同朋友去左大角咀既LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY,地方好舒適!逢星期六日晚上8時正仲有live band表演添。

紅酒燉牛肋條三穀米飯 $118
牛肋條份量好足及大件,亦到燉得入味,紅酒汁較酸,食落都好開胃,但三穀米飯就硬左少少。

油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利節瓜沙律。
一上枱都已經好吸引。控制火喉非常好,煮得剛剛好,完全唔鞋肉,肉質好嫩滑同好juicy。三文魚本身有種腥味道,唔係人人都接受到,但這個沒這種味道。配菜既意大利節瓜沙律切到意粉般幼細,用黑醋醃製。

黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 +$48
薯條本身係幼身炸得脆口,有好淡既黑松露味道,而黑松露芝士豆乳醬確係吸引,味道濃郁,會令你不停食。

朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 +$42
朱古力味香濃,有流心效果,雲尼拿重奶味。

感謝 MsAnnie F
2020年6月20日 透過行動裝置

大角咀有一間好有feel嘅餐廳, LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY ,最近今日冇返學,所以佢要搵個時間同朋友食個lunch抖抖。

餐牌選擇都多,而且豐儉由人~
巴東牛肉湯加$12
味道香濃,牛肉味突出,唔係太熱嘅湯,真係好正!

紅酒燉牛肋條三殼米飯$118
米飯方面好健康,口感比較慢,而且上面嘅牛肋條都係比較有咬口又非常入味。

63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵$108
佢個黑松露味道濃郁,幼麵好有彈性,配搭好多野菌每一口都好吸引。

精選花茶
蘋果,玫瑰草,玫瑰花瓣,紅茶加$8
洋甘菊,蜂蜜香料,混呢嗱+$8
佢嗰個茶包裏面有好多不同配料,人生想養生又想好飲不能錯過!

另外每個午市套餐都可以加錢配搭小食
煙三文魚凱撒沙律配烘脆麵包條$48半份
三文魚值得推介,鹹味適中,煙燻味香,個沙律有好多芝士粉提升味道,值得配搭。

脆炸雞翼四件$48
大大隻,外皮非常香脆金黃,而且肉質仲好Juice,估唔到呢間啲小食咁正!

感謝 siushanb
2020年6月20日 透過行動裝置

音樂、紅酒、晚餐、分享,絕對是一個愜意的時光~✨
也是時間最放鬆的時候!
這天我們來到大角咀的LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY
舒服的環境也讓忙碌的心情更放鬆。
除了音樂,餐廳的食物也很精緻及用心!❤️
現在更有一些特選的set dinner,
以一主菜配上飲品或再加配其他酒精飲品也可!
我選了63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵配上紅酒
最喜歡有溫泉蛋,蛋汁配上意粉
十分享受!
主菜上選了燒美國精選肉眼配香滑薯蓉及乾蒜紅酒肉
肉眼的熟度剛剛好,不會過份熟,
配上特選的醬汁,剛好帶出肉眼的味道
連薯蓉也有蒜香,更是用心♥️
而在特選的日子更有現場的band節奏
更能投入及享受當中呢!
餐廳在大角咀,再奧運到那邊也十分方便呢!
在鬧市中也能找一些寧靜及享受的角落
也記住在繁忙中要讓自己有喘息的空間~

感謝 charlottelamm

查看過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery的旅客也查看過

去過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!