我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“有格調的西式餐廳”

Lost Stars Livehouse Bar & Eatery
訂位
香港排名第208 (共13,938家餐廳)
價位: US$8 - US$129
周圍地區: 油尖旺區
餐廳詳細資料
周圍地區: 油尖旺區
5 週前評論 透過行動裝置


/Lost Stars Live House Bar and Eatery /
#sa大角咀篇 #sa良心小店篇
▪️▪️▪️
<CP值高lunch set• 有live band 、情調的餐廳>
▪️▪️▪️
有時放假得閒就會去遠少少嘅地方覓食
之前見過呢間嘅環境好chill
近門口係透明落地玻璃 日頭去有自然光☀️
咁岩去嘅時候係下午 唔算好多人 坐近窗邊
好寧靜嘅感覺✨✨
夜晚去就有浪漫嘅感覺❤️
而且有時候仲會有live band 聽下歌relax 下
但疫情關係 唔知依家仲有無搞呢?
食物方面lunch set 同brunch 嘅cp 值都唔錯
份量好足~好飽肚
本身order嗰陣都無expect 過咁大份
➖➖➖
1️⃣63度温泉蛋義式芝士肉醬番茄幼扁麵 $78
本身想叫蝦 但無曬就叫左個肉醬意粉✨
温泉蛋熟度剛好 但我地撈勻左再食
所以就唔太覺有蛋味同味道
肉醬嘅份量都幾多 仲有芝士碎嘅咸香
調味適中 唔會過咸 食到番茄嘅酸味 係幾開胃
扁麵幾有咬口 撈埋蛋 質感滑溜
個別幾條會有點乾硬
但整體而言扁麵都幾入味 唔會好淡口
➖➖➖
分數: 7.6/10
➖➖➖
2️⃣63度温泉蛋黑松露野菌幼扁麵 $108
呢個同樣有隻温泉蛋 但黎到已經爆左
所以蛋黃就偏稠身 凝固左 無左流心效果
菇嘅份量都幾多下 汁都幾creamy 松露幾香
主要分佈係底 一定要搞勻先食
但由於份量頗多 所以可能會有點膩~
覺得兩個人黎嘅話其實叫一碟意粉都夠
➖➖➖
分數:7.3/10
➖➖➖
3️⃣63度温泉蛋煙肉牛油果多士配牛油果醬$98仲有half portion 可以揀~
今餐真係食左好多隻温泉蛋
多士幾有驚喜 係酸種麵包✨ 酸味都算突出
不過略嫌邊位有少少乾硬 中間嘅麵包幾香脆
面頭仲有兩大塊煙肉 幾有咸香
可能放耐左唔夠香脆
牛油果正正常常 較為實 味道唔算好出
如果牛油果醬可以多啲同調味下就好
另外只有其中一塊係舖滿配料
分配料嗰陣就麻煩少少
➖➖➖
分數:7/10
➖➖➖
4️⃣黑松露薯條配黑松露巴馬臣芝士豆乳醬 $48
Lunch set +$48 就可以享用❤️
薯條較幼身 而且份量真係到杯底
最後食唔曬打包番屋企食
個sauce 黎講都幾特別 第一次食芝士黑松露醬
面頭會係巴馬臣芝士粉 內裏就係松露醬
味道較松露意粉濃郁~ 而且有粒粒口感
➖➖➖
分數:7.9/10
➖➖➖
5️⃣朱古力心太軟蛋糕配雲尼拿雪糕 $42
心太軟蛋糕朱古力味道幾濃 唔太甜
不過放耐左少少 朱古力醬偏稠身
但都仲有少少流心嘅效果
中間有紅桑子可以解膩~
雲尼拿雪糕唔太甜 夠香滑 仲有雲尼拿籽添
底部仲有餅底碎 幾香脆 增添口感❤️
之前食得飽 但覺得女人係有第二個胃食甜品
➖➖➖
分數:8.3/10
➖➖➖
6️⃣玫瑰牛奶咖啡 (跟餐+$28)
面頭有玫瑰花瓣 底部係玫瑰蜜
搞勻之後味道係平衡 玫瑰味幾濃
咖啡味再重啲就好✨
➖➖➖
分數: 7.5/10
➖➖➖
7️⃣有機綠茶(free)
同平日飲嘅綠茶唔同
呢款幾易入口 見包裝寫住係白桃烏龍
唔會有苦澀味、香精味❤️
➖➖➖
分數:8/10
➖➖➖
Lost stars Live House Bar and Eatery

造訪日期: 2020年6月
感謝 melissalmwww
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。
發表評論評論 (74)
旅客評等
旅客類型
月份
語言

16 - 20 則評論,共 74

2020年5月30日 透過行動裝置

之前有朋友生日在這裏吃過晚飯,得知最近有午餐和Brunch 供應,一於拉埋為食姊妹去試試

午餐主要提供飯麵類,Brunch 是以沙律和飽為主,於是點了一個午餐和一個人Brunch

午餐包括一碗紅菜頭湯,紫色的同菜頭湯上面灑上一點蕃茜,賣相不錯,呻一口清甜,紅菜頭本身帶點腥味,但這個湯一點也沒有,飲落清新

再嚟一碟蒿蕃茄大蝦幼扁麵,大蝦大大隻,新鮮彈牙,包着蕃茄醬,食落緊野未,小蕃茄煮得琳琳的很好吃,至於幼扁麵煮得恰到好處,不硬不淋,粘上微酸的番茄醬,可口

套餐還可加錢點五款小食,就點了一個雞翼,雞翼炸得外層酥脆,咬落去肉質嫩滑,很Juice,這個雞翼做得不錯

Brunch餐牌內選了 lost star 三重芝士烤豬柳夾心脆多士,還選了side dish 中的大啡菇,首切頂級依比利J5黑蹄豬風乾火腿,嘩!三重芝士果然不同,充滿拉絲效果,咬落滿滿的芝士香味,加上濃郁的豬柳味道,豬柳肉質柔軟,飽烤得穌脆好味

很喜歡這裏的環境, 十分優雅舒服,現在有午餐供應,同朋友又係多一個享受的好選擇

造訪日期: 2020年5月
感謝 SisiSiu
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。
2020年5月21日

炎炎夏日好似已經嚟到,行出街冇幾耐即刻汗疊汗!

依一日同朋友嚟到大角咀呢間餐廳,面積大,高樓底,裝修好有心思,坐低食嘢非常舒服,我仲叫咗杯Earl Grey玫瑰花特飲解下渴消下暑。

呢間餐廳本來係主打有現場樂隊演奏嘅,但係呢一排疫情就停咗,雖然有啲可惜,但餐廳都有播返啲抒情嘅流行曲音樂,氣氛都幾浪漫嘅。我覺得呢度好適合一大班人嚟聚餐,或者係慶祝吓生日或者節日。

我哋叫咗一人一個lunch set,價錢有幾抵喎, $100鬆啲,有埋嘢飲。

造訪日期: 2020年5月
感謝 francescafong
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。
2020年5月18日 透過行動裝置

和姨姨們約會時光又到了,這次我們選擇在LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATER用餐,LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATER位於大角咀,這裡環境很好,可以讓我們盡情的聊天說地。

LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATER的裝潢風格予人高級品味之感,這裡還設有舞台供樂隊表演,不過可能是午餐時段關係,沒有樂隊駐場。滿桌美食在眼前,我們要開動囉。美食就是有種無形的魔力,可以令人心情愉快。

玫瑰牛奶咖啡的玫瑰都是優質玫瑰,所以芳香之餘又不會太甜,這款牛奶咖啡我滿喜歡的。玫瑰味道沒有搶掉牛奶咖啡主角的位置,入口品嚐到牛奶咖啡的濃郁,這樣搭配相當順口,給人耐人尋味的風味。

姨姨的腦波一看到餐牌有抹茶紅豆牛奶供應,二話不說選喝抹茶紅豆牛奶。抹茶紅豆牛奶色澤很美,有著漸變色的視覺享受,抹茶味濃厚,牛奶柔和,紅豆綿密甜美,喝起來微微甘香,不錯的喝。

法式伯爵茶棉花糖朱古力結合了朱古力與伯爵茶香,上面還有棉花糖。朱古力味濃重,揉合伯爵茶後更為郁香,很適合姨姨喝。姨姨愛上棉花糖的點綴,那軟綿綿融入嘴裡,有股甜蜜的幸福感。

脆炸雞翼一致獲得我們好評,看到雞翼炸得金黃金黃,教我們怎麼不被它誘惑。 雞皮超香脆,肉質細緻嫩滑,裡面更是有肉汁,雞翼調味恰到好處,不會死鹹,我們吃到吮指回味。

63度溫泉蛋黑松露野菌幼扁麵一端上桌後,陣陣黑松露的清香撲鼻而來,同時水嫩的溫泉蛋亦是亮點,截破溫泉蛋,鮮黃的蛋汁流出,我們馬上將麵拌起來。麵條除了沾滿黑松露野菌醬外,現在還有蛋液,一口送進嘴巴,幼扁麵彈性十足,完全是我的菜,我們豎起拇指,好吃。

Lost Stars三重芝士烤豬柳夾心脆多士內餡都爆開,裡頭塞滿三重芝士,豬里肌肉和火腿,芝士還會拉絲,看上來蠻可口。豬里肌肉嫩彈無比,三重芝士濃厚夠味,多士有夠脆口,附上的酸瓜中和芝士的飽膩,口腔層次感豐盛,每一口都是滿足。

我們另加45元配手切頂級依比利5J黑蹄豬風乾火腿,黑蹄豬風乾火腿是千年不敗的餐前小食,火腿薄薄鹹鹹,啖啖油花,香味獨特,可謂風味絕妙。

油封挪威三文魚配馬鈴薯泥及意大利櫛瓜沙律很棒,份量充足,三文魚事油封煎香,皮脆肉嫩,魚油豐腴,鮮味十足,吃得我們津津有味。伴碟的馬鈴薯泥口感綿滑,最特別的是意大利櫛瓜沙律,清新脆甜,讓常見的食材變換多端,這點值得讚賞。

朱古力心太軟蛋糕配雲呢拿雪糕擺盤小巧精緻,看得出是用心之作,心太軟旁邊附上的雲呢拿雪糕底層以脆脆點綴,增加雪糕的質感味道。

心太軟外觀超級朱古力,很邪惡很逼人,要趁熱趕快吃。輕輕用匙羹切開心太軟,濃稠的朱古力漿緩緩流出,不得不說心太軟的朱古力香味超乎我想像,外脆內鬆軟,甜而不膩味,混合雲呢拿雪糕與脆脆吃,心太軟更添風韻。

造訪日期: 2020年5月
感謝 foodie_wiki
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。
2020年5月16日 透過行動裝置

今日5點後先有堂,所以就可以約朋友嘆返個late lunch先去開工~~~
之前有聽過朋友介紹呢度既食物同環境氣氛都唔錯,所以就約左朋友黎試下:)
雖然中午無live band,但環境氣氛都唔錯,仲可以嗌lunch set 添!!!
我地每人揀左一款main,之後再加左一份 黑松露薯條$48齊齊share=]
先黎既係黑松露薯條,係幼身脆薯條,黑松露就埋蔵左係芝士粉下面xpp
之後兩款main就分別要左 青醬雞肉露荀貓耳朵$88 同燉牛肋肉三穀米飯$118 :)
兩款既份量都唔少,味道都相當唔錯!!!
特別中意呢度既貓耳朵口感有嚼勁,青醬既調味又岩岩好,d雞肉仲好嫩添~~
難得唔洗趕開工,所以我地仲每人加左30蚊,揀左一款daily cake做甜品xpp
我揀左榛子呢款,食落有幾重層次感,榛子味都幾重,自己就厭甜左小小,不過整體都ok!!
最後嘆埋杯餐茶就差唔多要準備晏d上堂要預備既野luuuuu~

造訪日期: 2020年5月
感謝 eatwhatiwant2018
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。

查看過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery的旅客也查看過

 

去過Lost Stars Livehouse Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單