“葵廣孖寶一間食齊香港地道小食🌟”
孖寶車仔面的評論

孖寶車仔面
香港排名第2,240 (共15,251家餐廳)
價位: US$2 - US$13
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 葵芳
描述: 地道車仔麵,多款小食
2021年2月27日 透過行動裝置

葵涌廣場多嘢食就係人都知,孖寶車仔麵就可以一次過食齊香港地道街邊小食

墨魚條碗仔翅
每次嚟都必食!出面大多係魚肉碗仔翅,但呢間就有墨魚條碗仔翅湯羹口感順滑,啖啖都有材料,有齊肉絲、 冬菇絲、雲耳絲、粉絲,而墨魚條夠曬彈牙可口

燒賣配陳皮魚蛋
呢間魚蛋出名在佢真係有陳皮味,再配佢特制辣汁,真係食得好過癮!而燒賣夠曬皮薄,加豉油,鹹甜味道控制得剛好

鹵水:雞翼、雞腎、雞腳、雞翼尖
之後就未食過呢間嘅鹵水食物,但朋友極力推介,當然要食啦!好食嘅鹵水雞腳要夠淋,呢間真係好淋而且入味雞翼入味而且雞味香濃、肉質爽彈!雞翼尖雖然冇乜肉食,但勝在肉質夠嫩,不知不覺食曬雞腎滷唔淋而且有咬口,係入味嘅時間控制得好好!

另外,記得要食呢間店菜脯夠曬爽口,而且帶辣,真係食唔停!

造訪日期: 2021年2月
感謝 Ctyingz

2020年9月17日 透過行動裝置

今晚經開葵涌廣場,有啲肚餓,於是睇下有咩食,見到有間車仔麵,睇佢既野食好似好吸引,於是揀佢做晚餐

我坐低見到本秘笈,呢本野已經吸引到我去睇
我睇完本秘笈,見到個招牌車仔麵,有好多餸,所以叫左佢,之後再加多個牛什,同埋一杯凍檸茶。
順帶一提,響落單既時候,職員好有禮貌幫得落單,同埋話幫我加埋秘制汁會好食啲,真係好好

招牌車仔麵果然無令我失望,首先蘿白好鮮甜,無渣,而且入味,加埋秘制汁,真係好好食雞翼鹵水得唔錯,好滑同入味,唔會太咸,都係必食既餸,加埋陳皮魚蛋,豬皮,豬紅,大腸,真係一碗真正既港式車仔麵
牛什$20,有一大碗,仲要好入味,真心抵食

造訪日期: 2020年9月
1  感謝 ykjim
2020年5月22日 透過行動裝置

今日早左食晚餐,行左陣解餓餓地
就來到葵廣搵好野食,外賣返屋企做宵夜
見到呢間車仔麵好多人幫襯
一定有保證

唔單止有車仔麵,飯類都有
價錢仲好親民

小食都唔錯,竟然還有糖水:D

宵夜同屋企人分,就叫左最方便又惹味既鹵水

鹵水拼盤 $49
有6大款美食:雞翼、雞腎、雞爪、豆腐、滷蛋
、雞翼尖

全部都夠曬入味,滷水汁很出色,夠鹹香
八角香料味濃郁

encore左一份雞翼 $20
雞翼大大隻,性價比超高

滷水雞脾 $19
食肉獸最愛,輕鬆KO
感覺完全不油膩,鹵水汁甜甜地好惹味

造訪日期: 2020年5月
1  感謝 yummy903
2020年4月14日

平快正
雖然已好聽話多Stay at home, 但有必要時都要出下去,如買定幾日餸菜,還有一星期一次睇中醫,仲要千里迢迢去到葵芳,雖不太想,但又必要,有時都幾掙扎。

這位中醫都幾旺,預約了時間還要等,至於等幾耐就…睇下好唔好彩啦! 今日就…差不多攪到6:00pm多,所以決意不回家煮。葵芳食肆雲集,不知是否公眾假期,人流都唔少,雖然這店地方闊落,而每枱的距離都甚遠,但一見到外賣區,就把心一橫,還是外賣回家安心一點。

很欣賞店子劃分了一個外賣專區,客人唔駛聚集一齊,清清楚楚。看看餐簿,真係整到秘笈咁,有趣!分別有麵套餐、飲品、推介、糖水、多款小食、飯餐、香港特色、特色麵和滷水系列等,另有張外賣專用單餐紙。

揀了一份3餸麵套餐送熱餐飲($46),另加多兩款配料($8/一款)。套餐的主食除了可揀粉麵飯外,還有腸粉,正合我心意。配料有很多選擇,足足有五十多款,今日選了腸粉配滷水蛋、滷水豆腐和蘿蔔($46),再加魚肉春卷(+$8),而飲品就要凍豆漿(+$3),當然要加多客蔬菜。
腸粉必定要混醬先好食,所以很喜歡嗰外賣盒分了兩格,一格放腸粉,一格放配料,咁啲醬汁和滷水汁就唔會撈埋,讚!。腸粉滑嘟嘟,配上甜醬、麻醬和甜豉油已好味,但原來加埋蔥花和辣菜甫更正,菜甫辣度十足,令腸粉吃起來更惹味。
兩款滷水都討我喜歡,滷水蛋軟硬度適中,富有蛋香;滷豆腐就嚐到豆香,兩者都滷得相當入味,但又不會太鹹。
蘿蔔舊舊厚切,腍嫩無渣,多汁清甜,是我個人推介之一;還有魚肉春卷,味道稍稍鹹香,不乾身不油膩。
蔬菜有生菜和韭菜選擇,今日揀了後者。一客韭菜($18)分量都好足,條條翠綠爽嫩,富獨有的香味,配上腩汁更添美味。
凍豆漿(+$3)是樽裝,方便外賣攜帶,更好! 是豆美味品牌,一支380毫升,低糖原味,甜度岩岩好,亦有豆香,好飲!
平時真係好少外賣,但現在外出吃飯真係有很多要考慮的事情,今日揀外賣車仔麵,由落到拎走都唔駛好耐,快來快走,價錢又經濟實惠,真係平快正,正合我心意,下次來睇中醫可再考慮。

造訪日期: 2020年4月
1  感謝 wanttoeat8
2020年4月11日 透過行動裝置

如果你是旅客,來香港一定要試試車仔麵呢!齊來和你eat~

好有水準,醬汁出色嘅車仔麵

招牌車仔麵:大大碗,包羅萬有~豬大腸好淋
蘿蔔無渣,又淋又入味~
陳皮魚蛋,無得輸

另外一碗係三餸車仔麵:咖哩魷魚係另上,凍食的,少少辣,好對口味

造訪日期: 2020年3月
感謝 sodadada

去過孖寶車仔面嗎? 請分享你的經驗!