“最喜愛黃店 沒有之一”
嘛嘛地的評論

嘛嘛地
香港排名第37 (共14,147家餐廳)
價位: US$6 - US$26
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前評論 透過行動裝置

最喜愛黃店 沒有之一

最中意Lunch 過去 坐得好舒服 係同朋友傾計既好地方!

泡菜唔太肥黑豚肉片蛋包飯 ($112)
係我最愛既泡茶豬肉同我最愛既蛋包飯 但兩個一齊食落唔係超夾 每次食呢個飯都食到懷疑人生 真係好飽 唔知落左幾多隻蛋
啖啖蟹肉...你就想~墨汁海鮮比薩 ($128)
有魷魚 八爪魚仔 櫻花蝦 蟹肉 好好味!佢個底好薄 好容易就ko到一個pizza 真係好好味

不過去之前記得要book位 因為真係好full架~

感謝 eatardinhk

3 週前評論 透過行動裝置

Mamaday 一啲都唔麻麻地,假日長期排長龍,所以襯住平日放假去拜訪一下,仲有lunch set 食添。
餐廳嘅裝修有別於一般嘅cafe,復古懷舊又充滿玩味,仲有啲異國風情嘅感覺️。
Lunch set
手打漢堡(肉)88
+日本雞蛋10
無糖紅茶
牛肉漢堡真材實料厚厚的一塊,切開一半後見到勁靚既半生熟牛,仲有流心狀態既蛋黃汁,底層仲有塊芝士,整個組合真係好絕配。
魷魚薄片炸芝士蕃茄乾扁意粉118
+沙律8
美式咖啡
有幾片薄薄嘅魷魚片增加口感,炸芝士真係好重芝士味,酸酸地嘅番茄醬再加埋辣肉腸,食落開胃又吊味。
➕ Add on:
脆炸洋蔥圈26
魷魚圈26
兩款小食都係加購價,非常抵食,熱辣辣新鮮炸起,香脆可口。
————————————————
價錢:308 / 2ppl
味道:
環境:✨✨✨✨✨
服務:‍♂️‍♂️‍♂️‍♂️‍♂️
賣相:
等待:0 mins (2pm)
回頭率:90%
可能我太遲去食lunch,waffle 同cake 都賣哂

感謝 Ashleyyy_H
4 週前評論 透過行動裝置

Mamaday again~ 卡啦卡啦去尖沙咀同銅鑼灣哈哈!

入到嚟大家都做會員先!

佛系減肥,大玩style既餐廳!

衣車台,好懷舊!

黑到爆炸魷魚圈墨魚滑墨汁燉飯 $126
Super black luck black ink risotto

有炸蒜、墨魚滑喺意大利飯當中,非常香口惹味!

飯量多,每一粒墨汁包住!

有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128
Crab crab crab meet crab butter fettuccine

蟹肉多多到爆,一如既往!有蟹肉,蟹棒同埋少少紅辣椒提味。特別在有好籽,超班蟹麵,脆脆博博聲!

蟹肉新鮮多汁,食極都唔厭!

73.5%朱古力最好味 $48
Chocolate latte 73.5%

好濃濃朱古力,成杯朱古力上面遍布朱古力粉!中式大茶杯配西方飲品,special喔!

朱古力迷必點!外面有時飲朱古力會有一陣牛奶味,已到係超足料全濃朱古力味,再甘苦d仲正!

感謝 Annabelletinko

Mamaday是我最愛的樓上Cafe之一。我最愛它的甜品窩夫,可惜當日已經沒有貨!只好主攻我們每次必點的比蕯和蛋包飯!

午餐選擇有幾款,包括漢堡丶比蕯丶蛋包飯丶意粉丶麵。加錢有湯或沙律丶小食丶甜品,餐飲有無糖紅茶或咖啡,加錢有特飲。我們點了一份午餐,再加一個比蕯分享。所有主菜都可以加錢要沙律或湯。我們都要了沙律。

沙律有滿滿的新鮮沙律菜配上幾塊切片橙色小蕃茄丶新鮮藍莓和白肉火龍果,再加上大量日式芝麻醬,美味清新。

泡菜唔太肥黑豚肉片蛋包飯好像是新菜式,我們馬上決定要試試。這裏的蛋包飯一直水準不俗。這個新菜式都沒有令我們失望。菜單上已貼心提醒我們菜式微辣及內含大量泡菜。果然!我本身對辣的可承受程度也不低,但對我來説也真的有點辣,但這種辣是很醒胃的那種香辣。泡菜分量不少,黑豚肉片也真的唔太肥不過辣味最出。而滑蛋估計有三隻左右,質感香滑,送飯一流!蛋包飯入面的飯原來不是白飯,而是泡菜香辣飯。整碟飯分量大又好味,喜歡辣的朋友必試!

軟殼蟹比蕯有一隻大大的炸軟殼蟹放在比蕯上面,配料有蟹柳丶菠蘿及千島醬。Mamaday的比蕯一向都是非常香脆的超薄皮,上面鋪上一層厚厚的芝士,放上一點蟹柳及香甜多汁的菠蘿,偶爾有一點千島醬,很好吃。炸軟殼蟹其實我們是分開食的,炸皮薄,裏面多汁還有蟹膏,正!

雖然今餐沒有甜品,但是我們都大大滿足,Mamaday的比蕯和蛋包飯真的值得一試再試。

感謝 PickyCouple616403
4 週前評論 透過行動裝置

之前幫襯過尖沙咀分店幾次
今次就黎試下銅鑼灣分店
唔知係唔同分店唔同lunch set menu定佢真係keep住update
今次食嘅野之前都未食過 新鮮感仍然係
佢有一球豆腐雪糕係面
咖啡入面都有豆腐!! 好足料
整體甜甜地 都幾得意

感謝 bellofood

去過嘛嘛地嗎? 請分享你的經驗!