“依舊玩味十足”
嘛嘛地的評論

嘛嘛地
香港排名第36 (共13,987家餐廳)
價位: US$6 - US$26
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣

有得食手打漢堡仲想點?以木盤做底放上疊得厚重既芝士漢堡同炸好既粗薯條.芝士漢堡既漢堡包加上牛油烘,烘得鬆脆牛油味又香.被打開左既漢堡面上有一塊炸得金黃色既洋蔥同係洋蔥圈底下炙燒過既芝士片,望落賣相已經相當吸引.中間既牛肉漢堡雖然唔算大塊但好juicy,帶陣陣牛香,中間帶微粉嫩唔會過老,加上半溶既芝士一齊食夠晒惹味.

哇!係鴨肉喇沙蛋麵呀。鴨胸肉唔會求其處理,鴨胸肉同外層既脂肪層都煎得香脆帶微焦香.意粉用上蛋香較豐富既闊條蛋麵,入口蛋味濃郁口感煙韌彈牙.意粉雖然用上乾炒既形式但入口唔會乾帶香濃既喇沙香味,酸酸辣辣夏天食都幾開胃.

Ice chocolate latte樽邊上加上凝固左既朱古力醬製作好有心思.朱古力同奶味融和得啱啱好,會飲得到二者味道分明,唔會偏向一邊味道更重.

柚子益力多沙冰,係益力多沙冰面上加上柚子醬,令沙冰多左重柚香味特別清新.沙冰打得夠細入口冰涼而且唔會過甜,平時有d沙冰過甜會反而解唔到渴仲會更渴,但mamaday做到令入解渴又消暑既沙冰抵讚!

感謝 Cantzipmyjeans

4 週前評論 透過行動裝置

上次喺尖沙咀試過Mamaday發覺好好味今次經過銅鑼灣再嚟幫襯一次銅鑼灣呢間Mamaday係一個大廈入面,地點比較難啲搵到不過環境好幽靜坐得好舒服餐廳仲會播英文歌~好chill

啖啖肉——你就想~墨汁海鮮比薩($128)
第一次試一件咁薄嘅Pizza趣卜卜超級薄入面有三件大大舊嘅蝦仲有八爪魚仔,蟹肉同埋魷魚食落好爽口好滋味~

魷魚薄片炸芝士蕃茄乾扁意粉($118)
個炸芝士好正外層脆卜卜一咬出嚟係流心拉絲嘅感覺番茄意粉酸酸甜甜魷魚幾有咬口~

抹茶牛奶澀澀哋冇咖啡冇落糖㗎($48)
一飲落去充滿純正綠茶嘅味道仲配有牛奶嘅香甜,真係有少少澀不過都好好飲

無糖紅茶
跟餐配唔使加錢~香濃嘅紅茶味幾適合解暑

感謝 ahomemadefoodie
4 週前評論 透過行動裝置

今天去銅鑼湾著名的人氣店Mamaday吃午餐。店的裝飾陳設充滿玩味,是打卡的好地方。菜式的名字有趣,令人對食物有好奇心。年青店員醒目勤快。价錢合理。

啖啖蟹肉你就想墨汁海鮮比蕯好吃。比蕯上有八爪魚仔,大蝦,魷魚和蟹肉。薄薄的餅皮少少墨汁薯蓉,芝士又香又脆。

唔好抱咁大期望蒲燒鳗魚旦包飯令人食指大動。日本進口雞旦香滑有旦味。香甜肥美的鰻魚食完大滿足。

沙律新鮮。無糖凍红茶有茶味。

值得一試。

1  感謝 aliceyuens
5 週前評論 透過行動裝置

尋日係銅鑼灣行街

朋友想試吓mamaday 於是我哋決定去食啦

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

有得食手打漢堡仲想點?

Mamaday Carnivore Cheeseburger $88

Burger 大小適中 份量啱哂女仔食

薯條夠脆 唔錯!

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

跟餐 洋蔥圈 (+$28)

脆卜卜熱辣辣

配埋甜甜地嘅沙律醬正

泡菜唔太肥黑豚肉片蛋包飯

Kimchi With Pork Omurice $112

蛋包飯賣相好吸引

味道方面都唔錯 微辣所以適合大部分人

炒滑蛋夠滑 (廢話)

豬肉一啲都唔韌 仲幾入味添

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

跟餐 Strawberry Milkshake (+$28)

跟餐 無糖紅茶☕️

總括而言 呢間餐廳都ok 地點方便

而且又可以同朋友慢慢傾慢慢食

可惜當日冇得嗌佢哋嘅Waffle同魷魚圈實在有啲可惜

感謝 elliecZ1780UE
2020年7月7日 透過行動裝置

因mamaday這個名字,而被吸引前來吃吃看早前都聽過朋友來吃,他們都說,食物絕不mamaday,還很好吃,裝修設計也很美,今天一吃,“真相”確實好吃

鰻魚飯,可選半條或原條,但我女生吃不多,故點了少飯及半條,蛋滑鰻魚又無骨,不夠吃了

軟殼蟹pizza~是原隻軟殼蟹在pizza的正中央,超吸睛第一件事就想先吃掉軟殼蟹脆卜卜,很好吃至於pizza底是薄批來的,千島醬汁,1個人都能吃完,而且不覺得油膩,吃得很舒服

貼士: 食店都較多人,先訂位會比較好

感謝 angelkwok911

去過嘛嘛地嗎? 請分享你的經驗!