“情人節の自助餐”
The Astor的評論

The Astor
訂位
香港排名第724 (共13,989家餐廳)
價位: US$10 - US$80
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
2020年6月30日

情人節基本上所有餐廳都會推出又貴又唔知食咗咩嘅情人節套餐,揾咗陣,決定去旺角或者The Astor。

原本去旺角食但早早已排長龍 所以去The Astor,情人節比平時貴啲,大概每人700,但每枱有一碟和牛扒,都Ok啦

Staff會問你想坐近海鮮定熱食區再安排坐位,好貼心!
我哋當然揀海鮮~ 不過靠牆坐個邊比較窄,枱同枱之間冇咩空間,出入有啲麻煩

唔知係因應疫情定本身就係咁,海鮮區都係你揀要咩海鮮,職員幫你夾好擺好一份份俾你。

海鮮:
生蠔好鮮甜,只係輕輕用水沖過,仲有海水味,又唔算細隻!正!
海鮮選擇唔少,除一般長腳蟹,蝦,青口,仲有麵包蟹。 長腳蟹多汁但蟹肉質有啲削,麵包蟹勁多膏,男友覺得正但我覺得好多
其他海鮮不過不失。

刺身:
刺身都係平時個啲選擇,但有鮑魚仔揀,壽司有即整海膽手卷
材料都ok,唔會食到雪味

燒物同炸物:
竟然有平時buffet少見既銀杏! 可惜我每次去大部分串燒都冇咩淨..

熱食:
熱食種類都唔少,除左燒味,仲有意粉,咖喱個啲。牛扒羊架揾咗好奈先揾到,因為個位變左出情人節餐

甜品:
種類唔少,可惜我太遲去,唔夠時間食

至於情人節和牛set...我哋等咗好奈追問咗幾次都冇,因為食到9:30,我決定先食甜品。
結果食左半甜品先上扒,由甜食返咸⋯⋯呢part可以再安排得好啲。

講返個和牛,比起原本有的牛扒,牛肉味更重,而且煎得剛好,唔會太熟。

食完仲有玫瑰花送俾女士!so sweet!

總結:食物質素唔錯,食物擺放位置設計到遍佈餐廳,每個區都可以拎到啲野食。 Refill 都算快。情人節職員都好足夠,服務好好~

造訪日期: 2020年2月
感謝 ting22222

2020年5月16日

價格中等的自助餐,裝修的環境是復古的,有點翠華的感覺。品種繁多,推薦生蠔、海鮮、龍蝦,其他的也不錯。

造訪日期: 2020年5月
感謝 elegant619
sharon_eatonhk,The Astor 的 Marketing Officer,回應了這篇評論已於 2020年6月16日 回應

感謝閣下的推薦!我們會定期推出不少主題美食,詳情可追蹤我們的社交平台。期待您再次光臨,謝謝!

2020年5月4日 透過行動裝置

ғʀᴇᴇ﹣ғʟᴏᴡ ʙʀᴜɴᴄʜ ʙᴜғғᴇᴛ #黃店
海鮮令人失望 lunch buffet只有龍蝦夾無龍蝦身 長腳蟹refill速度慢 一有refill就有好多人出去攞 生蠔新鮮可惜size較細 -
: $600/.
————————————————
普慶餐廳 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
———————————————— .

造訪日期: 2020年5月
感謝 momoeats3

感謝閣下為我們提供寶貴的意見,普慶餐廳一向致力於不斷改進以提供優質的服務,我們會作出檢討及改善,期望每位食客都有滿意的餐飲體驗。再次感謝閣下之寶貴意見,並期待您的的蒞臨,提供優質滿意的服務!

2020年2月8日 透過行動裝置

惠顧了午市自助餐 服務不錯
要求轉位,服務員迅速幫我們辦妥
款式應有盡有, 主要海鮮包括 多種生蠔 有時候還有龍蝦 蜘蛛蟹和麵包蟹,都是很新鮮。 另外還有做得不錯嘅牛扒和羊扒,這樣以3百元來說已經值回票價

造訪日期: 2019年9月
感謝 exploringmusic
sharon_eatonhk,The Astor 的 Marketing,回應了這篇評論已於 2020年2月10日 回應

謝謝你!我們已將意見轉達予有關同事。另外,我們會定期推出不少主題美食,詳情可追蹤我們的社交平台。期待你再次光臨。

2019年12月24日

和家人訂了平日中午自助餐,地方很大,種類繁多,各國料理都有,包括海鮮,生蠔,龍蝦,南亞美食海南雞飯,中式點心等。

造訪日期: 2019年9月
感謝 katherine_chan123
sharon_eatonhk,The Astor 的 Marketing Officer,回應了這篇評論已於 2020年2月4日 回應

多謝你既讚賞,普慶餐廳會定期有不同主題的自助餐,歡迎下次再光臨。

查看過The Astor的旅客也查看過

去過The Astor嗎? 請分享你的經驗!