“香口食材正燒烤”

Season Plus (COS Centre)
香港排名第4,869 (共15,453家餐廳)
2019年8月31日 透過行動裝置

今日同男朋友到了佐敦食這間的串燒分店,雖然有點難找,但却很多客人來食!
環境都幾大幾正,安靜氣氛不錯,以黑色為主要背景及枱椅的顏色。
這裡的食物好抵食,最近優惠是不同國家的生蠔(法國、美國、南非),好多客人點,大大隻好新鮮;另外更有海鮮拼盤(龍蝦、蒜蓉翡翠螺、蝦、芝士焗扇貝、黑松露焗大磨菇、牛油蒜蓉焗虎蝦),好似好大盤好足料;
我們點了牛油蒜蓉蜆肉意粉(蒜蓉牛油好香好野味,蜆肉乾淨大隻爽口,意粉幼身有咬口)、蒜蓉牛油大虎蝦(好爽口大隻)、炸魷魚圈(炸得香脆、魷魚彈牙有咬口、配上沙律醬)

造訪日期: 2019年8月
感謝 pangpangeat

2018年10月21日 透過行動裝置

日本熊本霜降西冷$198

這個西冷,我們要了七成熟。我用刀一切這個西冷, 好容易切,就知這個西冷好腍。果然,一試,西冷好juicy,牛味濃郁,真是齒頰留香。這個西冷是我近期食西冷最好食一個。我一定回再回頭。旁邊配上沙律菜和香脆的薯角,讚!

日本磯煮鮑魚$68/兩隻

磯煮是用醬汁及昆布慢火去煮,肉質保持鮮嫩彈牙,又可以讓濃郁的湯汁裹住鮑魚. 鮑魚不算細隻, 而且爽口, 旁邊有蕃茄醬。不過我覺得不點醬最好, 保侍原汁原味。

蒜蓉牛油焗翡翠螺$68/份

這個抵食, $68有10隻翡翠螺,而且多汁。值得試。

造訪日期: 2018年10月
感謝 hoeneire
2018年10月10日 透過行動裝置

最近屋企裝修,看見一間門口佈滿綠草而又要行落地庫餐廳

美國中生蠔$18/只
鮮味十足,還有海水味。

意大利芝士拼盤$168
芝士有两款,味濃咸香,風干火腿和沙樂美腸份量夠十足。

熊本降雪西冷$198
啖啖脂肪香味容入口中,肉質鲜嫩。

燒海膽芝士多$68
芝士和海膽滿佈多士上,芝士還可拉絲。

萄葡梳打$28
不是太甜,清新解渴。

造訪日期: 2018年10月
感謝 foodiconicon
2018年10月6日 透過行動裝置

香港作為一個吃海鮮非常有名的地方充滿着各式各樣的海鮮餐廳:廣東式、日式、法式、東南亞色
喜愛吃海鮮和生蠔的朋友們到處找不同的生蠔餐廳去嘗試
這裏的生蠔相對便宜有套餐一打生蠔配一支餐酒才貳佰圓
熟食也相對其他蠔吧多
整體質素尚可不能說是頂級的生蠔餐廳不過性價比其實10分高

造訪日期: 2018年7月
感謝 Syn8278
2018年9月18日

五星級酒店自助餐亦都想食,但係冇一千都要8百。 但係入到去個個都話要食生蠔實質你又真係食到幾多隻。

諗真啲去 season plus咁樣嘅高質素生蠔逐隻叫,想食乜就叫乜,又唔使同人哋爭住食 趕住要回本咁。 分分鐘仲返過去食自助餐但係 食物嘅質素 絕對唔會差咗。

呢度嘅生蠔都係包羅萬有 , 梗有一款新鮮生蠔 會啱你嘅口味。 每一隻生蠔都係即叫即開。 鮮嫩多汁比起自助餐一盤一盤預早開定曬嘅重要新鮮得多。 餐廳 每一日都有是日 特價生蠔,隨便食番兩三打 一啲都唔肉赤。

另外今日大k, 叫咗個加拿大海膽 大大塊嘅海膽放喺一塊青瓜上面 真係神仙都企唔穩!

將燒魷魚個樣就知道冇得輸。 香濃嘅醬汁加上厚厚嘅燒墨魚。, 再喺個面咁上烤焗過嘅芝麻, 味道滿分。

大大分嘅焗豬肋骨, 我呢一隻食肉獸都話飽。

再來一份台式闊條麵。 香濃嘅芝士 加啲肉碎 多啲心機 放入焗爐, 內外都覺得 偷心 食完感覺到心情輕鬆開心愉快。

造訪日期: 2018年9月
1  感謝 hkkingkong

去過Season Plus (COS Centre)嗎? 請分享你的經驗!