“整體質素尚可”

Season Plus (COS Centre)
香港排名第4,883 (共15,536家餐廳)
2018年10月6日 透過行動裝置

香港作為一個吃海鮮非常有名的地方充滿着各式各樣的海鮮餐廳:廣東式、日式、法式、東南亞色
喜愛吃海鮮和生蠔的朋友們到處找不同的生蠔餐廳去嘗試
這裏的生蠔相對便宜有套餐一打生蠔配一支餐酒才貳佰圓
熟食也相對其他蠔吧多
整體質素尚可不能說是頂級的生蠔餐廳不過性價比其實10分高

造訪日期: 2018年7月
感謝 Syn8278

2018年9月18日

五星級酒店自助餐亦都想食,但係冇一千都要8百。 但係入到去個個都話要食生蠔實質你又真係食到幾多隻。

諗真啲去 season plus咁樣嘅高質素生蠔逐隻叫,想食乜就叫乜,又唔使同人哋爭住食 趕住要回本咁。 分分鐘仲返過去食自助餐但係 食物嘅質素 絕對唔會差咗。

呢度嘅生蠔都係包羅萬有 , 梗有一款新鮮生蠔 會啱你嘅口味。 每一隻生蠔都係即叫即開。 鮮嫩多汁比起自助餐一盤一盤預早開定曬嘅重要新鮮得多。 餐廳 每一日都有是日 特價生蠔,隨便食番兩三打 一啲都唔肉赤。

另外今日大k, 叫咗個加拿大海膽 大大塊嘅海膽放喺一塊青瓜上面 真係神仙都企唔穩!

將燒魷魚個樣就知道冇得輸。 香濃嘅醬汁加上厚厚嘅燒墨魚。, 再喺個面咁上烤焗過嘅芝麻, 味道滿分。

大大分嘅焗豬肋骨, 我呢一隻食肉獸都話飽。

再來一份台式闊條麵。 香濃嘅芝士 加啲肉碎 多啲心機 放入焗爐, 內外都覺得 偷心 食完感覺到心情輕鬆開心愉快。

造訪日期: 2018年9月
1  感謝 hkkingkong
2018年6月22日 透過行動裝置

之前起網上見到呢間野有個68蚊午餐沙律自助餐,就決定同同事去試下。坐位有點迫。拎住枱上面隻大碟就自己出去夾野食,有生菜,有中華沙律,有粟米,有什果,有長通粉,有鴨胸火腿片,有鵝肝餅乾。加埋杯飲品。免加一。好飽。

造訪日期: 2018年6月
感謝 lala4999
2018年4月10日

放工就緊係想輕鬆下食餐好,去到觀塘潮食生蠔飲白酒,呢間店幾區都有分店專食海鮮,百幾蚊有龍蝦既海鮮冷盤真係抵。門口放左大大個櫃黎裝酒既裝飾,呢度真係嘆海鮮嘆生蠔飲酒既好地方,門口用上左紅磚牆黎做襯色,發光個招牌好搶眼。入面分左幾區,有一個係生蠔吧台位,見到幾個店員好落力咁係度整生蠔,另外一個就係酒吧台,見到都好多人食一盤盤既海鮮。

先黎左第一個小食《日本一口和牛粒》($68),和牛粒都多整得好香好油香,而且好淋身,就算唔點啲胡椒鹽都好夠味。

第二份小食係《燒海膽芝士多士》($68),個多士真係烤到勁脆身,上面再用上左加拿大既海膽,同埋芝士一齊焗。

之後就到左《二人白酒生蠔餐》($128),餐入面有杯白酒配生蠔岩哂,生蠔係美國中碼生蠔六隻,中碼都幾肥美同大隻而海水味都幾濃。

再黎超大盤既《烤焗海鮮拼盤》($298),因為想食熱辣辣既熟海鮮就叫左呢隻,上面真係超多款又真係好大隻,見到都好想食。入面包左牛油焗比目魚夠嫩滑又有牛油香,巴馬臣芝士焗扇貝超多芝士扇貝都唔細隻,蒜蓉大蝦無乾身蒜味重,仲有大蘑菇同翡翠螺。

造訪日期: 2018年3月
感謝 KJFOODLIFE

去過Season Plus (COS Centre)嗎? 請分享你的經驗!